DI > Ekonomi

Tuesday, 21 May, 21:09

DI - 14 maj 19 kl. 08:07

Nibe pumpar på: ”Försiktigt positiva till 2019 som helhet”Värmepumpstillverkaren Nibe redovisade ett resultat före skatt på 532 miljoner kronor under det första kvartalet 2019 vilket var i linje med analytikernas prognos på 532 Mkr enligt Bloombergs sammanställning. Under samma kvartal i fjol landade siffran på 443 Mkr. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nibe, Mkr, Bloombergs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nibe, pumpar, Försiktigt, positivatill , 2019som , helhet
PrivataAffärer - 15 feb 19 kl. 08:11

Nibe höjer utdelningen

Nibes resultat före skatt blev 877 miljoner kronor i det fjärde kvartalet (693). Väntat var 820 miljoner kronor, enligt en sammanställning från Bloomberg News. Omsättningen uppgick till 6.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Vinstlyft för Nibe

Värmeföretaget Nibe Industrier redovisar en vinst före skatt på 239,3 miljoner kronor för andra kvartalet 2012. Det kan jämföras med vinsten på 140,4 miljoner kronor motsvarande period 2011. Omsättningen för bolaget, som bland annat säljer värmepumpar och braskaminer, uppgick till 2 318 miljoner kronor, jämfört med 1 619 miljoner kronor ett år tidigare.

PrivataAffärer - 16 nov 18 kl. 08:24

Nibe bättre på alla punkter

Resultat före skatt blev 759 miljoner kr (612) och nettoresultatet uppgick till 607 miljoner kr (482), motsvarande 1,21 kr per aktie (0,96). Omsättningen uppgick till 5.785 miljoner kr (4.

DI - 08 apr 11 kl. 17:07

Nibe tänker köpa fler bolag

Värmepumptillverkaren Nibe är positiva till utsikterna för 2011, redo för nya förvärv och kommer att återgå till en högre investeringstakt kommande år.Det skriver Gerteric Lindquist i sitt vd-ord till årsredovnisningen..

PrivataAffärer - 15 nov 13 kl. 08:00

Över förväntan för Nibe

Värmeteknikbolaget Nibe slår prognosen med sitt resultat för tredje kvartalet. Vd Gerteric Lundquist ser ett antal positiva marknadssignaler....

YLE - 12 jun 15 kl. 05:49

Affärsmän pumpar in pengar i Porkala

En stiftelse ska snart grundas för att stöda Porkala stad ekonomiskt. Om staden blir verklighet så kan den få ett vanligt stadsfullmäktige och ett byfullmäktige. Det är inte bara i Kyrkslätt som politiker är positiva att diskutera Porkala stad igen.

SmålandsPosten - 01 sep 14 kl. 06:07

De flesta väljare positiva till kommunalt flygplatsstöd

Majoriteten tycker att det kommunala stödet till flygplatsen är bra. Men mellan alliansens och de rödgrönas sympatisörer går åsikterna vitt isär, visar vår opinionsundersökning.
Det kommunala stödet på miljontals kronor årligen till Småland airport är bra.

DI - 14 maj 19 kl. 08:40

Börsen väntas öppna något högre – Nibe prickade förväntningarna

Stockholmsbörsen väntas på tisdagen öppna försiktigt uppåt efter USA-börsernas fall på måndagen, där större delen av nedgången kom medan Stockholmsbörsen fortfarande var öppen. Asienbörserna har backat på tisdagen, trots uttalanden från USA:s president Donald Trump om att förhandlingar med Kina kommer att sluta "mycket framgångsrikt"..

Kristianstadsbladet - 24 jun 14 kl. 09:45

Stockholmsbörsen nära nollstrecket


Handeln på Stockholmsbörsen inleddes försiktigt på tisdagen, och OMXS-index var klockan 9.30 oförändrat. På de ledande börserna i Europa är det stigande kurser, och även i Asien har börserna gått upp på bred front.

TA - 24 jun 14 kl. 09:45

Stockholmsbörsen nära nollstrecket


Handeln på Stockholmsbörsen inleddes försiktigt på tisdagen, och OMXS-index var klockan 9.30 oförändrat. På de ledande börserna i Europa är det stigande kurser, och även i Asien har börserna gått upp på bred front.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Svala reaktioner på Theresa Mays brexitförslag

Under ett tal på tisdagen uppmanade Theresa May parlamentet att rösta för hennes utträdesförslag och öppnade för en omröstning om en andra folkomröstning. Reaktionerna på premiärministerns utspel har dock varit minst sagt svala..

DI - 15 minuter sedan

Börsbolagen vräker ner kallduschar över spararna

Börsbolagens jakt på pengar blir allt vildare. För börsen som marknad är det ett styrketecken. Men för aktiespararna blir det allt tätare mellan kallsuparna..

DI - 15 minuter sedan

Ny storblankare i Episurf – men smäll för blankarna i JM

En ny storblankare har klivit in i Episurf Medical för första gången sedan 2014. Även i Getinge och JM syns nya blankningspositioner – men storblankarna tar smällar i JM..

DI - 1 timme sedan

Bokningsras för charterbolagen – ”ett unikt fyndläge”

Betydligt färre har bokat sina solsemestrar i år än i fjol. Hos researrangören Tui ser man ett tapp på upp emot 15 procent. ”Det är en skakig marknad med pressade priser”, säger presschefen Adam Györki.

DI - 1 timme sedan

Här är förutsättningarna för fortsatt drift av Ringhals

DEBATT. Det finns inga reella tekniska hinder för att fortsätta driva Ringhals 1 och 2 fram till 2050-talet. Problemet är snedvridna marknadsförutsättningar som i förlängningen drabbar svensk elproduktion och klimatet, skriver kärnenergiexperten Staffan Qvist, aktuell med boken Klimatnyckeln..

DI - 1 timme sedan

Börsen civiliserar Trumps politik

LEDARE. Trump har ett starkt principiellt stöd för sin hållning mot Kina, både i EU och hos Demokraterna. Men vill han vinna valet 2020 kan han inte riskera tillväxten.

DI - 2 timmar sedan

Konflikt bäddar för ny ägarrockad i Wallenbergsfären

FAM, som ansvarar för tillgångar för 46 miljarder kronor åt Wallenbergsstiftelserna, har inte förvaltat sitt pund särskilt väl. .

DI - 2 timmar sedan

Magdalena Andersson vill se nytt EU-samarbete mot korruption

Socialdemokraterna vill tillsätta en ny arbetsgrupp som ska arbeta mot korruption i EU. Gruppen är tänkt att ligga under den Europeiska åklagarmyndigheten och fokusera på förbyggande åtgärder..

DI - 2 timmar sedan

Usel utveckling för Wallenbergs maktportfölj

Familjen Wallenbergs helägda maktbolag FAM har haft en svag avkastning i flera år och under det senaste året har alla börsnoterade innehav utvecklats betydligt sämre än börsindex.   ”Kursutvecklingen har inte riktigt blivit som vi tänkt oss”, säger FAM:s vd Lars Wedenborn om fiaskoinvesteringen i fukthanteringsbolaget Munters..

DI - 2 timmar sedan

Nokia ser fördelar i amerikanska attacker mot Huawei

På sikt kan telekomjätten Nokia kan gynnas av USA:s svartlistning av Huawei. Det uppgav vd:n Rajeev Suri under bolagets årsstämma på tisdagen enligt nyhetsbyrån Reuters..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.