Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 26 May, 05:23

Affärsvärlden - 13 maj 19 kl. 14:57

Kinas nya tullmotdrag sänker börsenStockholmsbörsen har, likt de europeiska ledande indexen, tappat ytterligare sedan Kina meddelat om höjda tullar på vissa USA-varor till ett värde av 60 miljarder dollar från och med juni..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Kina, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinasnya , tullmotdrag, sänker, börsen
Dagens PS - 09 maj 19 kl. 08:34

JUST NU: ”Röd öppning” hotar Stockholmsbörsen

USA:s president Donald Trump uppgav under onsdagskvällen att Kina ”bröt avtalet” och därför ”kommer få betala” om inget avtal uppnås, rapporterar Reuters. ”De avbröt avtalet, de kan inte göra det. Så därför kommer de att få betala.

PrivataAffärer - 07 mar 19 kl. 10:00

Analytiker: Shanghaibörsen ska upp minst 10 procent till

Det säger John Woods, investeringschef för Asia Pacific hos Credit Suisse, till amerikanska CNBC. De nu annonserade stimulanserna beräknas sammantaget till 300 miljarder amerikanska dollar och det är den inhemska kinesiska industrin som gynnas mest. Även de olika kinesiska regionerna får en väsentlig del av stödet, uppgav kinas premiärminister Li Keqiang i ett tal på den pågående folkkongressen.

PrivataAffärer - 10 okt 18 kl. 12:40

Oro över kapacitetsökningar sänker skogssektorn

”En rad tillverkare av vanligt papper har mött en långsiktigt fallande efterfrågan genom att konvertera anläggningar till förpackningspapper och kartong. Det är ingen nyhet i sig, men det har hamnat i fokus de senaste dagarna”, säger Mikael Jåfs, analyschef på Kepler Cheuvreux till Nyhetsbyrån Direkt. På tisdagen konstaterade irländska Davy Research att Nine Dragons, Kinas största producent av containerboard, även kallat wellråvara, har beslutat att investera 300 miljoner dollar i två tryckpappersanläggningar i USA och att konvertera en av dem till just containerbardproduktion.

DI - 25 aug 15 kl. 08:21

Uppgifter: Kinesisk myndighet tänker inte längre rädda börsen

Kinas myndighet för börsövervakning China Securities Regulatory Commission, CSRC, skrotar sitt enda syfte som går ut på att rädda landets fallande aktiemarknad..

DN - 25 aug 15 kl. 14:35

Kinas räntesänkning visar allvaret

Beskedet att Kina sänker räntan och reservkraven på landets banker gav ytterligare stöd åt återhämtningen på de europeiska börserna. Stockholmsbörsen hade vid 14-tiden stigit med nästan fyra procent, efter raset i går..

Dagens PS - 14 jan 19 kl. 08:18

Svaga Kinasiffor sänker Asienbörserna

De asiatiska börserna handlas under press efter att statistik från Kina gett upphov till oro för en ekonomisk nedtrappning. Enligt färska siffror sjönk Kinas export och import oväntat i december, samtidigt som handelsöverskottet med USA steg med 17 procent. I Japan höll marknaderna stängt med anledning av myndighetsdagen.

Kristianstadsbladet - 25 jun 13 kl. 08:23

Kina leder börsnedgång i Asien


De ledande Asienbörserna fortsatte nedåt på tisdagen. Tyngst föll Shanghaibörsen, där kompositindex hade gått ner 2,3 procent klockan 8.10 svensk tid.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:27

Börsplus: Omsorgskoncernen ännu köpvärd

Omsorgskoncernen Ambea gjorde i fjol ett storförvärv av Aleris och ganska omgående har det stött på problem vilket pressat aktien. Svd Börsplus köpråd kvarstår dock..

Affärsvärlden - Igår: 09:45

Industrivärden storköper A-aktier i Volvo

Industrivärden gjorde sitt största köp av A-aktier i Volvo på flera år under torsdagen..

Affärsvärlden - Igår: 15:02

Boeing lyfter i förhandeln

USA-börserna såg på fredagseftermiddagen ut att börja veckans sista handelsdag med stigande noteringar, efter att ha handlats lägre på torsdagen med en nedgång på 1,2 procent för S&P 500..

Affärsvärlden - Igår: 13:31

XXL:s Sverigechef lämnar efter omstritt Facebook-inlägg om Greta Thunberg

XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson lämnar sin post efter ett "opassande" inlägg på Facebook. Det meddelar bolaget på fredagen, rapporterar den norska tidningen Dagens Næringsliv..

Affärsvärlden - Igår: 13:31

XXL:s Sverigechef lämnar efter omstritt Facebook-inlägg

XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson lämnar sin post efter ett "opassande" inlägg på Facebook. Det meddelar bolaget på fredagen, rapporterar den norska tidningen Dagens Næringsliv..

Affärsvärlden - Igår: 13:24

”Anmärkningsvärt låga vinstmål i Ericsson”

Ericsson har alldeles för låga vinstmål, Networks borde kunna nå en marginal kring 20 procent, anser Christer Gardell, vars Cevian Capital är största ägare i bolaget..

Affärsvärlden - Igår: 12:55

Experter: Kan ta ett decennium för Huawei att resa sig

Få branscher är lika globala som telekomindustrin. Många teknikbolag, möjligen även svenska, kan drabbas hårt av handelskonflikten mellan USA och Kina, varnar flera telekomexpert..

Affärsvärlden - Igår: 11:08

Då avgår Theresa May

Affärsvärlden - Igår: 10:57

Pundet avvaktande inför Mays väntade avgång

Europaräntorna handlas kring oförändrat på fredagen medan euron har stärkts sedan svensk stängning på torsdagen..

Affärsvärlden - Igår: 08:11

Ericsson gör Sverige Europabäst på uppfinningar

Sverige är Europabäst på patent inom framtidssegmentet Industri 4.0 med drygt 2 600 internationella patentansökningar sedan år 2010..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.