PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 05:29

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 06:30

Starkt år för MellanösternfonderLHV Persian Gulf Fund hade i april sin bästa månad på tre år. Avkastningen i april var 6,1 procent och sedan årsskiftet har avkastningen varit drygt 14 procent. – Marknaderna i Mellanöstern har återhämtat sig mycket bra i år. Ett stort tema som boostat de regionala investerarna just nu är de högre energipriserna. Brentoljan inledde året på 54 dollar fatet för att nå 73 dollar fatet i slutet av april.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Mellanösternfonder, LHV Persian Gulf Fund, Mellanöstern, Joel Kukemelk, Saudiarabiens, MSCI, FTSE, Saudiarabien, MSCI Emerging Markes, Uppgraderingen, Mena, Morningstar, De, JPM Emerging Middle East, Amundi Fds Eq Mena, JPM, GCC, Corporation Council, Förenade Arabemiraten, JPM Emerging Middle East Eq, USD, MENA, Fds Eq MENA AU, ISF Middle East, Acc, SEF LHV Persian Gulf Fund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Starkt, årför , Mellanösternfonder
PrivataAffärer - 16 feb 15 kl. 06:36

Mellanösternfonder i form trots lågt oljepris

Trots ett rekordlågt oljepris går Mellanösternfonderna mycket bra just nu. Den bästa fonden har stigit över 10 procent....

PrivataAffärer - 15 mar 16 kl. 06:46

Lättnad för Mellanösternfonder

Börserna i regionen har haft en tuff period vilket förstås också sänkt fonder med fokus på Mellanöstern. Men i takt med att oljepriset stabilisterats så har det vänt och börskurvorna pekar nu uppåt....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Nyemissionen i Ossdsign övertecknades

Läs också: Ossdsign en lottsedel för risktagare Ossdsign får omkring 2.000 nya ägare. Bolaget tillförs 151 miljoner kronor före emissionskostnader.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Här är Swedbanks nya aktiefavoriter

Sektorfavoriter innehåller Swedbank / Kepler Cheuvreux favoritaktier i respektive sektor med en placeringshorisont på 12 månader. I veckans uppdatering görs två byten. I sektorn ”IT och telekom” åker Nokia ut och ersätts av Hexagon, en global ledare inom digitala lösningar för mätteknik och arbetsflöden.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Avanza lanserar alternativ till amerikanska ETF:er

Lanseringen av en mängd nya trackers sker i ett samarbete med Morgan Stanley och emittenten Alphabeta. Trackers en typ av instrument som följer en annan tillgång, till exempel ett index, ett tema eller ett specifikt bolag. Trackers har ingen hävstång utan följer den underliggande tillgången både i upp- och nedgång.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Slack höjer ribban – ska ta in 197 miljoner dollar

Slack, som väntas bli nästa techbolag att gå till börsen under 2019, uppgav i april att bolaget siktade på att ta in 100 miljoner dollar. Nu höjs ribban till nära 200 miljoner dollar, framgår av listningsprospekt som lämnats in till amerikanska finansinspektionen SEC. De bolag i techsektorn som gått till börsen hittills i år; bland annat Uber, Lyft och Pinterest, har haft varierande framgång.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Så många ville teckna Vertiseit

Bolaget tillförs 30,0 miljoner kronor före emissionskostnader vilka beräknas uppgå till 4 miljoner kronor. Utöver nyemissionen på 30 miljoner kronor erbjöd ett antal ägare befintliga aktier för maximalt 39 miljoner kronor, alltså ett totalt erbjudande på 69 miljoner kronor. Teckningsanmälningar om 102 miljoner kronor inkom till bolaget från 742 konton, motsvarande en teckningsgrad på 148 procent.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Analytiker: Veoneers nyemission en lättnad på kort sikt

”Räcker detta? För tillfället: ja, /…/ men om Veoneer inte tydligt förbättrar sin ‘burn rate’ under 2020 kan bolagets kassa snabbt att vara tillbaka på tidigare nivåer”, skriver RBC Capital Markets i en kommentar. RBC påpekar också att ett alternativ till finansiering hade varit att sälja en del av innehavet i samriskbolaget Zenuity, vilket hade kunnat generera kapital för Veoneer och samtidigt sätta en prislapp på Zenuity.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Rekordhögt utbud av borätter

Hemnet har nu ett rekordutbud av bostadsrätter på grund av att försäljningstiderna har ökat. – Det har byggt upp ett större lager av bostäder. Samtidigt har vi haft en högre byggtakt.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

SEB: Dags att minska risken i portföljen

– Vi har nu det intressanta läget att prissättningen på aktier och företagsobligationer är klart högre än för ett kvartal sedan, samtidigt som konjunkturoron har mattats av. De relativt höga värderingarna talar dock för att vi även framöver får en period med mer volatilitet, säger Fredrik Öberg, Chief Investment Officer, Private Banking, i en kommentar kring SEB:s senaste upplaga av Investment Outlook. Årets starka utveckling har gjort att börser och kreditmarknader nu befinner sig på liknande nivåer som innan oktoberturbulensen i fjol.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

SAS får inte strejkersättning från Svenskt Näringsliv

SAS har tecknat ett avtal med Svensk Pilotförening för åren 2019-2021. Avtalet är på totalt 4,37 procent i kostnadsnivå för hela treårsperioden. Det är att jämföra med märket för 2017, 2018 och 2019 som låg på totalt 6,5 procent på den svenska arbetsmarknaden.

PrivataAffärer - Igår: 12:58

Amundi: Därför blir det ett handelsavtal

Även om det finns en hel del osäkerheter kvar, och att förhandlingarna fortfarande stöter på nya problem, så blir det ett handelsavtal till slut. De senaste förhandlingsvändorna har handlat om detaljer, och formuleringar, samtidigt som huvuddelen av överenskommelsen är klar. Det konstaterar Vincent Mortier, Amundis CIO för den asiatiska verksamheten, förutom Japan, i en analys på bolagets hemsida.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.