DI > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 04:38

DI - 14 maj 19 kl. 06:07

AF: Arbetslösheten sjönk i aprilTotalt var drygt 337.000 personer, 6,7 procent av arbetskraften, inskrivna som arbetslösa på någon av landets arbetsförmedlingar i slutet av april. Det är 13.000 färre jämfört med samma månad förra året, då arbetslösheten var 7,1 procent. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AF Arbetslösheten, sjönki , april
SR - 09 maj 14 kl. 09:49

Arbetslösheten minskade under april

Arbetslösheten fortsätter att minska i hela landet. Mest minskar antalet arbetslösa ungdomar, enligt nya siffror från Arbetsförmedlingen. Men för många arbetslösa märks inte ljusning av..

Trelleborgs Allehanda - 09 maj 14 kl. 19:30

Arbetslösheten minskar

Arbetslösheten fortsätter att minska i Trelleborg.
I april var 9,1 procent av trelleborgarna arbetslösa, en minskning med 0,6 procentenheter jämfört med förra året. Arbetsmarknadens återhämtning har märkts under hela året, även om det inte handlar om några jättekliv framåt.

Nya Wermlands Tidningen - 16 maj 13 kl. 10:13

Arbetslösheten minskade i april

Det totala antalet arbetssökande i Säffle minskade i april månad. 110 Säfflebor fick ett arbete förra månaden, 33 av dem var mellan 18 och 24 år gamla..

Skånskan - 10 maj 17 kl. 11:40

Arbetslösheten fortsätter stiga i Skåne

Skåne Arbetslösheten fortsätter att stiga i Skåne för andra månaden i rad. 9,8 procent av den skånska arbetskraften var utan jobb i april. Ökningen beror på att fler får uppehållstillstånd och söker jobb, visar statsitik från Arbetsförmedlingen.

HBL - 21 maj 13 kl. 11:58

Arbetslösheten 8,8 procent i april

Arbetslösheten i april steg till 8,8 procent, meddelar Statistikcentralen. I april i fjol låg arbetslösheten på 8,4 procent. Sammanlagt var 239 000 utan jobb.

Barometern - 09 maj 14 kl. 09:52

Arbetslösheten sjunker rejält i länet

Kalmar län är ett av de län där arbetslösheten minskar mest just nu, visar statistik från arbetsförmedlingen. Framförallt är det arbetssökande i sysselsättningsfasen (Fas 3) som minskat rejält. Antalet har minskat tre månader i rad.

Barometern - 09 maj 14 kl. 09:52

Arbetslösheten sjunker - rejält

Kalmar län är ett av de län där arbetslösheten minskar mest just nu, visar statistik från arbetsförmedlingen. Framförallt är det arbetssökande i sysselsättningsfasen (Fas 3) som minskat rejält. Antalet har minskat tre månader i rad.

YLE - 27 maj 15 kl. 09:05

Arbetslösheten steg - dubbelt fler kvinnor än män blev arbetslösa

Antalet arbetslösa ser ut att ha stigit en aning jämfört med fjolåret. Det relativa arbetslöshetstalet var i april i år 10,3 % och antalet arbetslösa var 280 000 personer. Det är nästan 40 000 fler än för ett år sedan.

YLE - 27 maj 15 kl. 09:05

Arbetslösheten steg - dubbelt fler kvinnor än män blev utan jobb

Antalet arbetslösa ser ut att ha stigit en aning jämfört med fjolåret. Det relativa arbetslöshetstalet var i april i år 10,3 % och antalet arbetslösa var 280 000 personer. Det är nästan 40 000 fler än för ett år sedan.

DI - 01 jun 12 kl. 11:05

Arbetslösheten i EMU steg i april

Arbetslösheten i EMU uppgick till säsongsjusterade 11,0 procent i april, vilket var i linje med förväntningarna. I mars uppgick arbetslösheten till reviderade 11,0 procent (preliminärt 10,9). I april i fjol uppgick arbetslösheten inom EMU till 9,9 procent..

Opinionen.se - 30 apr 13 kl. 11:20

Arbetslösheten värre i euroländerna

Arbetslösheten i euroländerna steg ytterligare i mars, enligt siffror från Eurostat. Från 12,0 procent i februari har den nu stigit till 12,1 procent. I mars i fjol låg arbetslösheten på 11,0 procent.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Fondbolag sågar hållbarhetsbetyg: Kommer för lättvindigt undan

Ratingföretags breda betygsättning av börsbolags hållbarhet leder fel.  Till exempel kommer banker för lättvindigt undan när det gäller hållbarhetsbetyg, enligt fondbolaget Enter..

DI - 5 timmar sedan

Nederländsk minister avgår efter kritik

Nederländernas migrationsminister Mark Harbers har avgått efter en kritikstorm i parlamentet mot missvisande statistik om brott begångna av asylsökande. .

DI - 6 timmar sedan

FN:s varning: Konflikten i Libyen kan vara början på långt och blodigt krig

Om inte vapentillförseln till Libyen stoppas riskerar konflikten i landet att vara "bara början av ett långt och blodigt krig", varnar FN:s sändebud Ghassan Salame inför FN:s säkerhetsråd. Samtidigt rapporteras striderna kring huvudstaden Tripoli ha förvärrats..

DI - 6 timmar sedan

Efter börssuccén: Spänd väntan på Sandviks nya siffror

I slutet av april skulle Sandvik ha presenterat sina nya finansiella mål. Men så blev det aldrig. I stället kommer de troligtvis att presenteras på kapitalmarknadsdagen i Tammerfors på onsdag.

DI - 6 timmar sedan

Rekylen på Wall Street håller i sig – teknikaktier studsar

Wall Street har fortsatt att gå starkt under tisdagen efter att börsen rekylerat upp. S&P 500 är upp 0,8 procent med fem minuter kvar till stängning..

DI - 7 timmar sedan

Svala reaktioner på Theresa Mays brexitförslag

Under ett tal på tisdagen uppmanade Theresa May parlamentet att rösta för hennes utträdesförslag och öppnade för en omröstning om en andra folkomröstning. Reaktionerna på premiärministerns utspel har dock varit minst sagt svala..

DI - 7 timmar sedan

Börsbolagen vräker ner kallduschar över spararna

Börsbolagens jakt på pengar blir allt vildare. För börsen som marknad är det ett styrketecken. Men för aktiespararna blir det allt tätare mellan kallsuparna..

DI - 7 timmar sedan

Ny storblankare i Episurf – men smäll för blankarna i JM

En ny storblankare har klivit in i Episurf Medical för första gången sedan 2014. Även i Getinge och JM syns nya blankningspositioner – men storblankarna tar smällar i JM..

DI - 8 timmar sedan

Bokningsras för charterbolagen – ”ett unikt fyndläge”

Betydligt färre har bokat sina solsemestrar i år än i fjol. Hos researrangören Tui ser man ett tapp på upp emot 15 procent. ”Det är en skakig marknad med pressade priser”, säger presschefen Adam Györki.

DI - 9 timmar sedan

Här är förutsättningarna för fortsatt drift av Ringhals

DEBATT. Det finns inga reella tekniska hinder för att fortsätta driva Ringhals 1 och 2 fram till 2050-talet. Problemet är snedvridna marknadsförutsättningar som i förlängningen drabbar svensk elproduktion och klimatet, skriver kärnenergiexperten Staffan Qvist, aktuell med boken Klimatnyckeln..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.