Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 26 May, 17:41

Affärsvärlden - 14 maj 19 kl. 06:00

Ai-bolaget Betterwealth robotinvesterar åt privatsparareUppstickaren Betterwealth hjälper privatsparare ta investeringsrisk smartare via maskininlärning – lösningar som hittills varit endast för resursstarka institutioner..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Betterwealth

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ai-bolaget, Betterwealth, robotinvesterar, åt, privatsparare
Nyteknik - 14 maj 19 kl. 06:00

Ai-bolaget Betterwealth robotinvesterar åt privatsparare

Uppstickaren Betterwealth hjälper privatsparare ta investeringsrisk smartare via maskininlärning – lösningar som hittills varit endast för resursstarka institutioner..

DI - 06 mar 19 kl. 11:00

Collector Bank och Betterwealth lanserar digital investeringstjänst

Nu lanserar Collector Bank och Betterwealth en gemensam digital investeringstjänst. Tjänsten låter privatpersoner investera i skräddarsydda portföljer baserat på kundens mål och riskbenägenhet. Dessutom gör tjänsten det enkelt att ta större ansvar med sina investeringar eftersom en del automatiskt investeras i hållbara fonder..

Cornucopia - 27 mar 17 kl. 14:59

Camanio Care: Robotik och välfärds-teknologi när bolaget noteras på AktieTorget

Detta inlägg publiceras i samarbete med Camanio Care. 

Den 28 mars kommer Camanio Care AB, att noteras på AktieTorget. Camanio Care är ett innovativt robotik- och IT-företag inom välfärdsteknologi som hjälper människor att öka sin livskvalitet.

Dagens PS - 08 dec 17 kl. 11:19

HD-bossen ratade mål – hade miljoner i bolaget

Högsta domstolens ordförande Stefan Lindskog ägde själv aktier för miljoner i bolaget som stämdes. ”Jag har inte en susning”. Expressen kan på fredagen avslöja att justitierådet och ordförande i Högsta domstolen, Stefan Lindskog, själv var den som i somras tog beslutet att ge avslag på en prövningsansökan mot bolaget Environiq som varit föremål för en utdragen skadeståndsprocess.

Kristianstadsbladet - 26 jan 11 kl. 05:05

Revisorkritik mot lösa boliner i kommunala bolaget CEISS

Det kommunala bolaget CEISS, som ska läggas ned, kan ha brutit mot aktiebolagslagen.
Kommunens lekmannarevisor Sven Sjunnesson har granskat bolaget inför bolagsstämman och riktar stark kritik mot hur man skött verksamheten. Inte bara gentemot vad gäller aktiebolagslagen utan också kommunallagen, bolagsordningen och ägardirektiven.

Kristianstadsbladet - 01 feb 12 kl. 06:30

Bolaget har andel i alla spelarna

Mjällbys riskkapitalbolag "Mjällby Support AB" gör miljonklipp. Fotbollsinvesterarna skär guld med täljkniv efter flera lyckade affärer. Bolaget har flera miljoner i skattkistan och är värt stora summor.

Kristianstadsbladet - 08 mar 12 kl. 09:23

Högst 89 procent av bolaget till salu

Foto: Tommy Svensson
Det blev tredje gången gillt för biogasbolagets försäljning. Anbudsunderlaget godkändes i går, men nu är möjligheten att direkt eller indirekt lägga bud på hela bolaget borttaget.
Det är Centerpartiet som krävt att intressenter kan lägga bud på högst 89 procent av bolaget.

YLE - 01 jul 15 kl. 08:43

ÖT och HS: Kroatiska bolaget kan spåras till Moskva

Det kroatiska bolaget Migrit Solarna Energija som dök upp som stor delägare (8,89 %) i Fennovoimas kärnkraftsprojekt i Pyhäjoki har väckt en hel del frågor. Experter på energipolitik är skeptiska till bolaget, och många frågar sig varför det finns ett intresse för en dylik investering på Balkan. - Investeringen från Kroatien tyder på att det varit väldigt svårt för Fennovoima att hitta investerare både i Finland och i resten av EU, säger forskaren Antto Vihma vid Utrikespolitiska institutet.

YLE - 01 jul 15 kl. 08:43

Kroatiska bolaget kan spåras till Moskva

Det kroatiska bolaget Migrit Solarna Energija som dök upp som stor delägare (8,89 %) i Fennovoimas kärnkraftsprojekt i Pyhäjoki har väckt en hel del frågor. Experter på energipolitik är skeptiska till bolaget, och många frågar sig varför det finns ett intresse för en dylik investering på Balkan.
De största ägarna i Fennovoima: Raos Voima (Rosatom) 34 % Outokumpu 12,3 % Migrit Solar Energija 8,89 % Suomen Voima 8,11 % Vantaan Energia 5,01 % Voimajunkkarit Oy 4,66 % Katternö Kärnkraft 4,45 % Rautaruukki 3,24 % - Investeringen från Kroatien tyder på att det varit väldigt svårt för Fennovoima att hitta investerare både i Finland och i resten av EU, säger forskaren Antto Vihma vid Utrikespolitiska institutet.

YLE - 25 aug 17 kl. 13:10

Nextjet lovar att fortsätta flygningarna - nyemission ska rädda bolaget

Det lilla flygbolaget Nextjet, som bland annat trafikerar mindre rutter mellan Sverige och Finland, försöker rädda sin verksamhet med en nyemission och genom att sälja flygplan. Vid en bolagsstämma har Nextjets ägare beslutat sig för en nyemission på 4,4 miljoner euro. Samtidigt ska två flygplan ur flygplansflottan av säljas.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 15:27

Börsplus: Omsorgskoncernen ännu köpvärd

Omsorgskoncernen Ambea gjorde i fjol ett storförvärv av Aleris och ganska omgående har det stött på problem vilket pressat aktien. Svd Börsplus köpråd kvarstår dock..

Affärsvärlden - I förrgår: 09:45

Industrivärden storköper A-aktier i Volvo

Industrivärden gjorde sitt största köp av A-aktier i Volvo på flera år under torsdagen..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:02

Boeing lyfter i förhandeln

USA-börserna såg på fredagseftermiddagen ut att börja veckans sista handelsdag med stigande noteringar, efter att ha handlats lägre på torsdagen med en nedgång på 1,2 procent för S&P 500..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:31

XXL:s Sverigechef lämnar efter omstritt Facebook-inlägg om Greta Thunberg

XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson lämnar sin post efter ett "opassande" inlägg på Facebook. Det meddelar bolaget på fredagen, rapporterar den norska tidningen Dagens Næringsliv..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:31

XXL:s Sverigechef lämnar efter omstritt Facebook-inlägg

XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson lämnar sin post efter ett "opassande" inlägg på Facebook. Det meddelar bolaget på fredagen, rapporterar den norska tidningen Dagens Næringsliv..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:24

”Anmärkningsvärt låga vinstmål i Ericsson”

Ericsson har alldeles för låga vinstmål, Networks borde kunna nå en marginal kring 20 procent, anser Christer Gardell, vars Cevian Capital är största ägare i bolaget..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:55

Experter: Kan ta ett decennium för Huawei att resa sig

Få branscher är lika globala som telekomindustrin. Många teknikbolag, möjligen även svenska, kan drabbas hårt av handelskonflikten mellan USA och Kina, varnar flera telekomexpert..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:08

Då avgår Theresa May

Affärsvärlden - I förrgår: 10:57

Pundet avvaktande inför Mays väntade avgång

Europaräntorna handlas kring oförändrat på fredagen medan euron har stärkts sedan svensk stängning på torsdagen..

Affärsvärlden - I förrgår: 08:11

Ericsson gör Sverige Europabäst på uppfinningar

Sverige är Europabäst på patent inom framtidssegmentet Industri 4.0 med drygt 2 600 internationella patentansökningar sedan år 2010..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.