Realtid > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 15:11

Realtid - 14 maj 19 kl. 05:35

”Vi rear ut svenska företag”Svenska kronan har tappat mycket i värde de senaste åren. Det borde vara goda nyheter för en liten exportberoende ekonomi. Men kronan tycks ha fastnat i en negativ nedåtgående spiral, skriver SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
SEB, Robert Bergqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi rearut svenska , företag
Computer Sweden - 12 sep 14 kl. 16:14

Google rear ut till startups


700 000 kronor i rabatt i molnet under ett år, dygnet-runt-support och möten för att diskutera teknisk arkitektur med Googlepersonal. Det erbjuder Google till startupföretag över hela världen.

.

IDG - 12 sep 14 kl. 16:14

Google rear ut till startups

700 000 kronor i rabatt i molnet under ett år, dygnet-runt-support och möten för att diskutera teknisk arkitektur med Googlepersonal. Det erbjuder Google till startupföretag över hela världen..

Sydsvenskan - 28 nov 14 kl. 04:00

Nu rear regionenföretagens Jojokort

Våren 2014 lanserade Skånetrafiken årskortet Jojo Företag 365. Avsikten var att styra över tjänsteresor från bilen till tåg eller buss. Men företagens eget Jojokort blev ingen succé.

BT - 04 dec 14 kl. 06:15

Boråsare säljer spice på nätet

Två boråsare är engagerade i ett företag som säljer spice på nätet, men polisen har svårt att komma åt dem. Firman ser hela tiden till att endast erbjuda droger som inte hunnit bli olagliga. Just nu rear bolaget ut ett cannabisliknande preparat som Folkhälsomyndigheten vill klassa som hälsofarligt.

BT - 11 dec 14 kl. 22:28

Dubbla vinnare på outletjakt

Den som vill leta utförsäljningsfynd har gott om möjligheter i Borås. En bra affär för kunden – och för företagen. Att en tröja som tidigare kostade tusen kronor och nu är prissänkt med ett par hundralappar kan vara en bra idé för både kund och återförsäljare må låta paradoxalt, men det är inte så konstigt som det låter.

YLE - 18 feb 16 kl. 04:10

Klädkedjan Mango snuvar sina kunder på rabatten

Klädkejdan Mango höjer priserna på sina reaprodukter för att reaprocenten ska se bättre ut. I ett stickprov framkom att tio produkter hade ett dyrare utgångspris än vad varan någonsin hade kostat. Mango är inte ensam om att fuska.

Cornucopia - 03 maj 19 kl. 10:56

Riksdagens utfrågning om penningpolitiken - omvänd riksigelkott i SEK

"Kronan får inte stärkas. Kronan kommer att stärkas." - Riksbanken, sammanfattning av SEB:s Robert Bergqvist.

Skånskan - 13 maj 19 kl. 10:42

”Vi tvingas att byta kronan till euro på sikt”

hässleholm Sverige tvingas byta kronan till euro vare sig vi vill eller inte förr eller senare.
Det menar Gunnar Hökmark, avgående EU-parlamentariker.‑ Sverige bör gå med i euron annars riskerar vi att bli ensamma kvar i periferin beträffande finansiell lagstiftning när Storbritannien lämnar unionen.

YA - 19 jul 13 kl. 06:30

Smådjurskliniken i Skurup lägger ner

Foto: Michael Tjelder
Efter drygt tre år lägger Smådjurskliniken ner sin verksamhet i Skurup. Utförsäljningen av butikens varor har redan påbörjats.
?

DI - 25 mar 19 kl. 19:36

Svag krona ger rekordköp efter svenska bolag

Utländska aktörer köpte ifjol rekordmånga svenska företag, enligt statistik från Mergermarket. Den svaga kronan är en förklaring, enligt experter Di har talat med. ”Kronkursen kan få effekten att vi rear ut svenska tillgångar”, säger Michael Grahn, chefsekonom på Danske Bank..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 15 minuter sedan

Nordnet: Nu är toppen på investeringspuckeln passerad

Nordnet, som 2017 köptes ut från börsen av Öhman och Nordic Capital, har fullt fokus på sin nya webbtjänst som ska börja lanseras före sommaren. Banken räknar nu med en lägre kostnadsnivå efter förra årets uppgång i investeringar..

Realtid - 1 timme sedan

Danske Bank vill utbilda all svensk personal inom AI i år

Danske Bank har ambitionen att alla medarbetare i Sverige ska utbildas i artificiell intelligens (AI) i år med en omfattning på mellan 15 till 30 timmar per person, säger Anna Sundblad, presschef för bankens svenska verksamhet, till Realtid.  .

Realtid - 3 timmar sedan

EU:s revisionspaket sätter käppar i hjulet för the Big Four

Beskedet att den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs väljer revisionsbyrån Mazars efter nästan ett århundrades samarbete med PWC har slagit ned som en bomb i revisionsvärlden. “Vi är stolta” säger Marianne Sandén-Ljungberg, vd för Mazars i Sverige, till Realtid. .

Realtid - 3 timmar sedan

Ny CFO på Coor 

Klas Elmberg tillträder som CFO och IR-direktör i Coor och efterträder Olof Stålnacke som valt att lämna bolaget..

Realtid - 4 timmar sedan

"Sannolikheten för bud ökar om det finns en pressad kurs"

Carl-Fredrik Lorenius, förvaltare till två av Roburs fonder som äger aktier i Oriflame, ska nu tillsammans med sina kollegor analysera budet från familjen af Jochnick..

Realtid - 4 timmar sedan

Amgen lägger jättebud på Nuevolution

Amgen lägger ett bud på noterade bioteknikbolaget Nuevolution. Priset på 32,50 kronor innebär en premie på 169 procent..

Realtid - 5 timmar sedan

Swish utmanar betaljättarna

Betallösningen Swish ökade sin omsättningen med nästan 93 procent till 171,4 miljoner kronor under 2018 visar bolagets årsredovisning. Därmed utmanar Swish de stora betaljättarna..

Realtid - 6 timmar sedan

Familjen af Jochnick lägger utköpsbud på Oriflame

Familjen af Jochnick vill köpa ut kosmetikaföretaget Oriflame från börsen. Budet är 227 kronor kontant per aktie, en premie på nära 35 procent jämfört med tisdagens stängningskurs på 168,35 kronor..

Realtid - 7 timmar sedan

Finansduo drar in miljardbelopp

Finansduon Fredrik Karlsson och Tomas Billing har fått in 1,3 miljarder kronor till sitt nya ”mini-Lifco”, Johan Agerman ny ordförande för Danica Pension och bolag i Tobin-sfären i konkurs. Det är några av onsdagens rubriker i morgonsvepet..

Realtid - 8 timmar sedan

"Vi är världens största robotrådgivare på skuldsidan"

Fintechbolaget Bofink, som har flera välkända namn i ägarlistan, tittar nu på att ta in fler ägare. Bolaget ska växa ytterligare, bland annat genom att bli bostadkreditsinstitut, berättar vd och grundare Joachim Ronneback Thomson i en intervju med Realtid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.