DI > Ekonomi

Monday, 27 May, 05:51

DI - 13 maj 19 kl. 21:20

Finanspolisen storrekryterar för att hänga med penningtvätt och terrorfinansieringEtt ökat fokus på penningtvätt har skapat ett ansträngt läge hos Finanspolisen som tvingats att rekrytera. Sedan 2016 har personalstyrkan ökat med nästan 40 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Finanspolisen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finanspolisen, storrekryterarför att , hängamed , penningtvättoch , terrorfinansiering
DN - 01 aug 17 kl. 20:14

Ny lag sätter hårdare tryck på finanspolisen

Penningtvätten i Sverige omfattar 130 miljarder kronor varje år, enligt Skatteverkets beräkningar. Den 1 augusti trädde den nya penningtvättslagen i kraft, som innefattar hårdare krav på kontroller. Men risken är att finanspolisen inte kan hantera den förväntade ökningen av anmälningar..

SvD - 05 nov 14 kl. 08:03

Många nya fall av penningtvätt

Dussintals nya anmälningar av penningtvätt har trillat in från Finanspolisen på mindre än tre månader. Fler anmälningar är att vänta från polismyndigheter ute i landet..

Helsingborgs Dagblad - 26 feb 19 kl. 13:57

Polisen: Få rapporter om avancerad penningtvätt

Rekordmånga misstänkta penningtransaktioner rapporterades till finanspolisen förra året. Men de riktigt stora och komplicerade penningtvättsuppläggen hamnar ofta under radarn, enligt Linda H Staaf, chef för polisens underrättelseenhet. Uppgifterna om mi.

Affärsvärlden - 26 feb 19 kl. 14:56

Få rapporter om avancerad penningtvätt

Rekordmånga misstänkta penningtransaktioner rapporterades till finanspolisen förra året. Men de riktigt stora och komplicerade penningtvättsuppläggen hamnar ofta under radarn, enligt Linda H Staaf, chef för polisens underrättelseenhet..

Polisen - 01 jun 15 kl. 14:49

Finanspolisen nöjd med resultat av ny lag

Finanspolisen har efter en ny lag fått ökade befogenheter att slå till mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Redan efter ett halvår kan man konstatera att den fått önskad effekt. ”Vi är väldigt nöjda”, säger Stefan Kronqvist..

Dagens PS - 07 maj 19 kl. 07:47

Explosionsartad ökning av penningtvättsanmälningarna

Anmälningarna mer än fördubblades under fjolåret jämfört med året innan. Det skriver Dagens Industri med hänvisning till statistik från Brottsförebyggande rådet. Och den här bilden har även finanspolisen.

Sydsvenskan - 16 maj 19 kl. 09:15

Ökning av rapporter om penningtvätt

Förra året ökade antalet rapporter om misstänkt penningtvätt med nästan 17 procent, enligt polisen. Under 2018 fick Finanspolisen in drygt 19 300 rapporter om misstänkt penningtvätt. Året före var antalet rapporter drygt 16 500.

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 19 kl. 09:15

Ökning av rapporter om penningtvätt

Förra året ökade antalet rapporter om misstänkt penningtvätt med nästan 17 procent, enligt polisen. Under 2018 fick Finanspolisen in drygt 19 300 rapporter om misstänkt penningtvätt. Året före var antalet rapporter drygt 16 500.

GöteborgsPosten - 26 feb 19 kl. 13:57

Polisen: Få rapporter om avancerad penningtvätt

Rekordmånga misstänkta penningtransaktioner rapporterades till finanspolisen förra året..

GöteborgsPosten - 26 feb 19 kl. 13:57

Polisen: Få rapporter om avancerad penningtvätt

Rekordmånga misstänkta penningtransaktioner rapporterades till finanspolisen förra året..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Labour-toppen: Vi kommer blockera avtalslös brexit

Labour kommer försöka hindra Theresa Mays efterträdare från att lämna EU utan avtal..

DI - 10 minuter sedan

Lägre vinster för kinesiska industriföretag

Vinsterna i kinesiska industriföretag sjönk 3,4 procent under januari-april, jämfört med samma månader föregående år. .

DI - 5 minuter sedan

Trump: Räknar med att handelsgap mot Japan fixas snabbt

Inför måndagens möte med japanske premiärminister Shinzo Abe sade Donald Trump att han förväntar sig besked på handelsområdet i augusti.  Det rapporterar Reuters. .

DI - 10 minuter sedan

Kina varnar spekulanter i yuanförsvagning: ”Stora förluster”

De som spekulerar i en yuanförsvagning kommer att möta stora förluster..

DI - 30 minuter sedan

Expert: Huaweibråket riskerar få katastrofala följder

Att stänga ute kinesiska Huawei skulle innebära en härdsmälta för världens teknikindustri, likt finanskrisen 2008, bedömer telekomexperten Bengt Nordström. ”Ingenting är mer globalt och integrerat än telekomindustrin.”.

DI - 45 minuter sedan

Detta händer måndagen 27 maj

Både USA och Storbritannien håller helgstängt på måndagen. I övrigt är det en tunn agenda med rapporter från en handfull First North- och Spotlight-listade bolag samt statistik över de kinesiska industriföretagens vinster..

DI - 5 timmar sedan

Det blev inget ödesval

Av alla siffror som vällde in över valvaketittarna under söndagskvällen var kanske de polska de mest intressanta. .

DI - 5 timmar sedan

Skyttedal: ”Vi har träffat en nerv i den svenska folksjälen”

Ett historiskt valresultat presenterades vid 23 till en jublande publik på Kristdemokraternas valvaka. Det tidigare preliminära resultatet krossades och den nya siffran pekar på 8,6 procent och två säkrade mandat.  ”Det är uppenbart att vi har träffat en nerv i den svenska folksjälen”, säger Sara Skyttedal till Di.

DI - 5 timmar sedan

Ulf Kristersson: ”Vi tramsade inte iväg”

Moderaterna blev Sveriges andra största parti i europaparlamentsvalet med 16,7 procent av rösterna.  ”Det känns jättebra”, säger Ulf Kristersson till Di..

DI - 5 timmar sedan

Åkesson: SD kan få en avgörande roll

Jimmie Åkesson hyllade partiet för att ha lyckats mobilisera sina väljare att rösta i EU-valet. Nu tror han att SD kan få en avgörande roll i den konservativa partigruppen i parlamentet. ”Vi har haft en god position inom ECR, och min bedömning är att vi växer och kan få en avgörande roll på många sätt”, säger han till Di..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.