DI > Ekonomi

Thursday, 23 May, 01:35

DI - 13 maj 19 kl. 20:48

Trump: Beslut om ytterligare tullar ännu ej fattatDen amerikanske presidenten Donald Trump har inte bestämt sig om resterande import från Kina, varor för cirka 300 miljarder dollar, ska beläggas med höjda tullar. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Donald Trump, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, Beslutom , ytterligare, tullar, ännuej , fattat
Dagens PS - 23 jan 18 kl. 07:24

Trump sätter tullar på solpaneler och tvättmaskiner

Donald Trump har på en rekommendation från den amerikanska internationella handelskommissionen, ITC, godkänt en tull på 30 procent för importerade solpaneler och tvättmaskiner. Det här rapporterar UPI. ”Presidentens åtgärd klargör igen att Trumpadministrationen alltid försvarar amerikanska arbetare, bönder, farmare och företag i detta avseende”, sade Robert Lightizer, handelsrepresentant i Trumps kabinett.

DN - 15 jun 18 kl. 14:19

Trump inför tullar för kinesiska varor

USA:s president Donald Trump inför tullar värda 50 miljarder dollar på kinesiska varor. Därmed trappar han upp handelkonflikten i världen och ökar risken för ett handelskrig. .

SR - 09 mar 18 kl. 06:28

Efter Trumps beslut om tullar: Stor osäkerhet i Bryssel

Efter Donald Trumps beslut om tullar på stål och aluminium är osäkerheten stor om vad detta i praktiken ska betyda för EU, rapporterar Ekots Jan Andersson..

Expressen - 17 maj 19 kl. 16:27

NYHETSDAGEN: Löfvens ilskna svar till Kristersson • Misstänkt våldtäkt på skola • Trump skjuter upp beslut om tullar

Fyra partier ställer sig bakom att fälla Annika Strandhäll i en misstroendeomröstning. Stefan Löfven är kritisk till beskeden.En ”allvarlig händelse” har inträffat på en högstadieskola i Umeå.

DN - 07 sep 18 kl. 23:26

Trump hotar med tullar på nästan alla varor från Kina

USA:s president Donald Trump hotar nu att lägga tullar på i princip alla varor som importeras från Kina. Därmed trappas handelskriget mellan de båda länderna upp ytterligare..

SR - 15 jun 18 kl. 14:20

Trump inför tullar på kinesiska varor

USA:s president Donald Trump inför 25-procentiga tullar på kinesiska varor till ett värde av 50 miljarder dollar. Fler tullar kan införas om Kina svarar med att införa egna tullar på amerikanska varor, meddelar Trump i ett pressmeddelande..

SR - 19 jun 18 kl. 07:54

Trump hotar Kina med ytterligare tullar

Trump hotar med ytterligare tullavgifter, efter Kinas svar i helgen. Samtidigt säger bedömare att handelskriget delvis handlar om att USA ser Kina som en alltmer jämbördig konkurrent..

DI - 01 mar 18 kl. 18:50

Trump inför tullar för stål och aluminium

USA:s president Donald Trump infriade marknadens förväntningar på torsdagen genom att uttala att USA kommer att införa tullar på stål och aluminiumimporter. Det skriver Bloomberg News..

Affärsvärlden - 02 mar 18 kl. 07:33

Trump inför tullar på stål och aluminum

USA:s president Donald Trump infriade marknadens förväntningar på torsdagen genom att uttala att USA kommer att införa tullar på stål och aluminiumimporter..

PrivataAffärer - 08 mar 18 kl. 22:04

Klart: Trump inför tullar

Donald Trump meddelade för en vecka sedan att han kommer införa tullar på stål och aluminium på 25 respektive 10 procent vid import från samtliga länder. På torsdagskvällen skrev han under ett tillkännagivande om tarifferna....

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Domstolsbeslut mot Matra Petroleums dotterbolag i USA

En amerikansk domstol har utfärdat en "temporary restraining order and injunction" mot Matra Petroleums amerikanska dotterbolag..

DI - 3 timmar sedan

Svagt på Wall Street – Tesla och Qualcomm tappar

New York-börserna återhämtade sig under onsdagskvällen men inte tillräckligt för att hämta hem tidigare nedgångar. S&P 500 handlas ned 0,2 procent med fem minuter kvar till stängning..

DI - 3 timmar sedan

Byggjätten tror inte på prisfall: ”Kommer stiga 2 procent per år”

Läget på bostadsmarknaden är skört men priserna på både villor och bostadsrätter kommer fortsätta uppåt. Den bedömningen gör byggkoncernen Veidekke som sågar prognosmakare som tror på nya prisfall. .

DI - 4 timmar sedan

På Essity har digitaliseringen nått blöjstadiet

Inför Essitys kapitalmarknadsdag på torsdagen åkte Di till Göteborg för att ta pulsen på hygien- och hälsobolagets hetaste uppfinning, nyaste affär och färskaste affärsområdeschef: Ulrika Kolsrud. ”Tar man all digitalisering har det en väldigt stor potential”, säger hon till Di..

DI - 4 timmar sedan

Nya ministrar utnämnda i Österrike

Österrikes konservativa förbundskansler Sebastian Kurz har utnämnt fyra nya ministrar och en ny vice förbundskansler sedan en politisk skandal lett till att flera högerpopulistiska ministrar lämnat regeringen. Samtidigt står förbundskanslern själv inför en misstroendeomröstning..

DI - 4 timmar sedan

Tories gruppledare i parlamentet avgår i protest mot Mays brexitavtal

Andrea Leadsom, ledare för det brittiska regeringspartiet Tories i parlamentets underhus, hoppar av regeringen i protest mot Theresa Mays brexitplan..

DI - 5 timmar sedan

Theresa May överlever – åtminstone till fredagen

Storbritanniens premiärminister Theresa May ser ut att ha överlevt ytterligare en dag. Enligt uppgifter i brittiska medier väntar dock ytterligare ett ödesdigert möte på fredag..

DI - 5 timmar sedan

Hållbarhet kräver mod – och kanske lite revolution

Det senaste året har Agenda 2030 - till sist - hamnat på agendan. Överallt talas det om hur vi ska bli målmedvetna och bidra till en hållbar värld, i näringslivet, politiken och högskolan. .

DI - 5 timmar sedan

Fed ser behov av fortsatt tålamod i penningpolitiken

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve ser fortsatt behov av tålamod i penningpolitiken – särskilt om ekonomin bromsar in och inflationen förblir dämpad. Det framgår av protokollet för det penningpolitiska mötet i början av maj..

DI - 5 timmar sedan

Topp-vd:n öppnar för sin avgång – pekar ut möjliga efterträdare

Björn Rosengren har gjort succé som vd för Sandvik och på kapitalmarknadsdagen på onsdagen var hans budskap att verkstadsjätten har förändrats i grunden.  Samtidigt säger han till Di att han inte ”blir jättelångvarig” på Sandvik. ”Jag tror inte på att man ska sitta för länge som vd på sådana här bolag”, säger Björn Rosengren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.