DN > Ekonomi

Monday, 27 May, 07:04

DN - 13 maj 19 kl. 20:24

Trendbrott: Leveranser av biodrivmedel minskarLeveranserna av biodrivmedel för vägtransporter minskade i fjol med 14 procent till 16,4 TWh. Det var första gången leveranserna backade. Alla tidigare år har de ökat..
Läs mer på DN
Läs mer om:
TWh

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trendbrott, Leveranserav , biodrivmedel, minskar
DN - 08 jul 14 kl. 06:11

Trendbrott: Här minskar barns övervikt

Övervikt och fetma bland åttaåriga flickor ­minskar för första gången – tydligast är det i Stockholm. I övriga Sverige syns inte samma trendbrott.– Sannolikt följer resten av landet efter, säger professorn Finn Rasmussen..

Supermiljöbloggen - 18 dec 16 kl. 09:53

Ny undersökning: småföretagens miljöhänsyn minskar

Enligt en ny undersökning minskar småföretagens miljöhänsyn vid inköp. Ett trendbrott, jämfört mot tidigare mätningar som visat en positiv utveckling. Vismas Affärsbarometer bygger på en undersökning av 1400 små och medelstora företag och presenteras en gång i halvåret.

Kristianstadsbladet - 27 dec 18 kl. 07:00

Sjukskrivningarna i kommunen minskar – ”ett trendbrott”

Efter flera olika åtgärder, bland annat en stor utbildningsinsats om psykisk ohälsa, minskar sjukfrånvaron bland kommunens anställda. Kommunens HR-direktör ser ett trendbrott..

Kristianstadsbladet - 27 dec 18 kl. 07:00

Sjukskrivningarna i kommunen minskar – ”ett trendbrott”

Efter flera olika åtgärder, bland annat en stor utbildningsinsats om psykisk ohälsa, minskar sjukfrånvaron bland kommunens anställda. Kommunens HR-direktör ser ett trendbrott..

ÖstersundsPosten - 21 okt 16 kl. 05:56

Trendbrott – sjukpenningtalet i länet minskar

Vi ser ett stort trendbrott, ett trendbrott som dessutom är unikt för Sverige. Efter att i flera år haft de högsta sjukpenningtalen i landet ser vi nu en minskning..

Supermiljöbloggen - 09 dec 15 kl. 12:32

De globala koldioxidutsläppen minskar troligen i år

Första gången som de globala som utsläppen minskar eller står stilla samtidigt som den ekonomiska tillväxten ökar. Det är ett trendbrott efter att utsläppen ökat kraftigt under 2000-talet. Den spådda utsläppsminskningen beror på en stor utsläppsminskning i Kina, men det är stor risk att utsläppen ökar betydligt i Indien.

Regeringen - 08 jun 17 kl. 16:08

Reduktion av växthusgasutsläpp genom inblandning av biodrivmedel i bensin och dieselbränslen

Av budgetpropositionen för 2017 framgår att en viktig del i insatserna för att nå en fossilfri fordonsflotta är att skapa långsiktiga spelregler för hållbara biodrivmedel. Förnybara bränslen måste ges goda förutsättningar att konkurrera med fossila bränslen, så att andelen förnybara bränslen successivt kan öka. Förslagen i denna lagrådsremiss avser ett reduktionspliktssystem som, i kombination med ändrade skatteregler, syftar till att minska växthusgasutsläpp från bensin och dieselbränslen genom inblandning av biodrivmedel.

YLE - 10 jun 16 kl. 03:51

Användningen av psykmediciner minskar – terapi ersätter antidepressiva

Psykiatriska läkemedel används i mindre utsträckning än tidigare. Det stora trendbrottet är antidepressiva läkemedel som nu minskar efter att ha ökat i popularitet sedan 1990-talet. Emma, som vi kallar henne i den här artikeln, insjuknade i depression efter gymnasiet.

Helsingborgs Dagblad - 22 mar 12 kl. 10:04

Trendbrott ? barnafödandet minskar

Det föddes cirka 3 800 färre barn i Sverige under förra året jämfört med 2010. Det är ett trendbrott eftersom barnafödandet dessförinnan ökat elva år i rad, uppger SCB. För att befolkningen ska öka enbart genom att det föds fler barn än den befolkning som dör skulle varje kvinna behöva föda i genomsnitt 2,1 barn ?

NSD - 22 mar 12 kl. 10:02

Trendbrott - barnafödandet minskar

Det föddes cirka 3 800 färre barn i Sverige under förra året jämfört med 2010. Det är ett trendbrott eftersom barnafödandet dessförinnan ökat elva år i rad, uppger SCB..

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 16:50

Kias låga CO2-utsläpp ger tätposition i Sverige

De bilar Kia sålde årets första tre månader släpper i genomsnitt ut 85 gram per km..

DN - Igår: 16:49

Kia Proceeds charm vinner – för den är även förnuftig

Kia Proceed på bild väcker nyfikenhet, en fräckt och snyggt formgiven modell från det annars så förnuftiga sydkoreanska märket. När vi får bilen i våra händer för provkörning visar den sig även vara väl så förnuftig. Men det finns några men..

DN - Igår: 07:30

Elbilsfamiljen: Att fortsätta med eldrift känns självklart för oss

För tre år sedan funderade västkustfamiljen Trillkott på att skaffa en elbil. Så blev det inte inte. Det blev två.

DN - I förrgår: 19:37

Hovrätten ger livräntan åter till duktig golfspelare

Det är okej att vara bra på golf och samtidigt inte kunna jobba fullt ut. Hovrätten ger en 59-årig man i Blekinge rätt att behålla sin livränta..

DN - 23 maj 19 kl. 12:30

Tysk frossa sänker Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen är på väg mot en av årets tyngsta handelsdagar. Handelsoro och dystra industrisiffror från Tyskland sänker börsen rejält. Vid lunchtid är OMXS-index ned nära 1,7 procent..

DN - 23 maj 19 kl. 11:32

Köer och parkering hinder på vägen mot självkörande bilar

Många snackar om självkörande bilar. För Dennis Nobelius, vd på Volvos och Veoneers gemensamma mjukvaruföretag Zenuity, är de verklighet. Snart.

DN - 23 maj 19 kl. 09:47

Vabis bröt rally 1904 – gick i mål 115 år senare

Det tog 115 år – men nu är den äntligen i mål. ”Vabis 1903” kallas bilen, en prototyp som sommaren 1904 deltog i Sveriges första biltävling. Men när en fjäder knuten till kardanaxeln brast strax söder om Uppsala tvingades ekipaget bryta loppet..

DN - 22 maj 19 kl. 14:49

Brittisk ståljätte i konkurs – lyckades inte ordna nödlån

Brittiska ståltillverkaren British Steel har tvingats i konkurs på order av landets högsta domstol efter att ha misslyckats med att säkra ett nödlån..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.