DI > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 22:40

DI - 13 maj 19 kl. 20:26

Fed-chefen: Amerikansk ekonomi stark nog att motstå handelsproblemFedchefen i Boston, Eric Rosengren, anser att den amerikanska ekonomin är stark nog för att motstå "handelsproblem". .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Boston, Rosengren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fed-chefen, Amerikansk, ekonomi, stark, nogatt , motstå, handelsproblem
DI - 13 maj 19 kl. 16:01

Fed-chefen: Amerikansk ekonomi nära centralbankens mål

USA-ekonomin utvecklas för närvarande på ett sätt som ligger på eller nära Federal Reserves dubbla mål om maximal sysselsättning och inflation nära 2 procent..

DI - 26 feb 19 kl. 15:59

Powell: Kotvindar för god amerikansk ekonomi

En god amerikansk ekonomi möter vissa korsvindar och motstridiga signaler, som Fed i januari ansåg motiverade en tålmodig approach till framtida ränteförändringar. Det sade Fed-chefen Jerome Powell inför senatens bankkommitté på tisdagen, enligt ett förskrivet anförande.  .

HBL - 14 nov 13 kl. 07:49

Nya Fed-chefen positiv till stödköpen

Den amerikanska centralbankens (Federal Reserve) följande chef Janet Yellen säger att hon stöder fortsatta ekonomiska stimulansåtgärder.Yellen anser att USA:s arbetslöshet är för hög för att centralbanken ska kunna trappa ner stödköpen. Arbetslösheten är 7,3 procent.

DI - 09 jan 14 kl. 16:33

Nya Fed-chefen räknar med uppsving

Den tillträdande Fed-chefen Janet Yellen räknar med att USA:s ekonomi stärks i år och att tillväxten accelererar..

DN - 28 feb 18 kl. 08:24

Nye Fed-chefen: Börsfall påverkar inte ekonomin

USA:s ekonomi rubbas inte av den senaste tiden turbulens på de finansiella marknaderna, hävdade Fed-chefen Jerome Powell när han för första gången talade inför kongressen. Centralbanken kommer fortsätta höja räntan gradvis, var budskapet från den nye centralbankschefen..

DI - 12 jul 18 kl. 21:11

Fed-chefen: Tullar oroar

USA:s ekonomi mår bra ur ett cykliskt perspektiv med nära full sysselsättning och stabila prisnivåer. Det sade Fed-chefen Jerome Powell i en radiointervju på torsdagen. .

VA - 09 sep 11 kl. 08:09

Fed-chefen sänkte börserna

9 september De amerikanska börserna stängde ned på torsdagskvällen. Fed-chefen Ben Bernankes tal tyngde sentimentet. Extra tungt gick det för finans och industri medan konsumtionsvaror och data/it-sektorn gick mot strömmen.

DI - 27 mar 14 kl. 14:02

FED: USA:s ekonomi kommer expandera

Fed-chefen i Cleveland, Sandra Pianalto, räknar med att den amerikanska ekonomin kommer att "expandera i en något starkare takt det här året än förra", och hon ser en BNP-tillväxt kring 3 procent..

Dagens PS - 22 mar 18 kl. 07:23

Nya Fed-chefen höjde räntan vid första mötet

Den nya amerikanska Fed-chefen Jerome Powell höjde räntan i samband med sitt första möte. Den amerikanska centralbanken Federal Reserve höjde på onsdagen styrräntan, målnivån för dagslåneräntan kallad Fed funds, till ett intervall mellan 1,50 och 1,75 procent. Målet var tidigare mellan 1,25 och 1,50 procent.

DI - 11 okt 18 kl. 06:31

IMF-chefen ryter mot Trump: Fed-chefen är inte galen

IMF-chefen Christine Lagarde kom till Federal Reserves försvar på torsdagen och sa att hon inte skulle associera Fed-chefen Jerome Powell med galenskap.  Det sa hon till CNBC enligt Bloomberg News..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Domstolsbeslut mot Matra Petroleums dotterbolag i USA

En amerikansk domstol har utfärdat en "temporary restraining order and injunction" mot Matra Petroleums amerikanska dotterbolag..

DI - 45 minuter sedan

Svagt på Wall Street – Tesla och Qualcomm tappar

New York-börserna återhämtade sig under onsdagskvällen men inte tillräckligt för att hämta hem tidigare nedgångar. S&P 500 handlas ned 0,2 procent med fem minuter kvar till stängning..

DI - 1 timme sedan

Byggjätten tror inte på prisfall: ”Kommer stiga 2 procent per år”

Läget på bostadsmarknaden är skört men priserna på både villor och bostadsrätter kommer fortsätta uppåt. Den bedömningen gör byggkoncernen Veidekke som sågar prognosmakare som tror på nya prisfall. .

DI - 1 timme sedan

På Essity har digitaliseringen nått blöjstadiet

Inför Essitys kapitalmarknadsdag på torsdagen åkte Di till Göteborg för att ta pulsen på hygien- och hälsobolagets hetaste uppfinning, nyaste affär och färskaste affärsområdeschef: Ulrika Kolsrud. ”Tar man all digitalisering har det en väldigt stor potential”, säger hon till Di..

DI - 1 timme sedan

Nya ministrar utnämnda i Österrike

Österrikes konservativa förbundskansler Sebastian Kurz har utnämnt fyra nya ministrar och en ny vice förbundskansler sedan en politisk skandal lett till att flera högerpopulistiska ministrar lämnat regeringen. Samtidigt står förbundskanslern själv inför en misstroendeomröstning..

DI - 1 timme sedan

Tories gruppledare i parlamentet avgår i protest mot Mays brexitavtal

Andrea Leadsom, ledare för det brittiska regeringspartiet Tories i parlamentets underhus, hoppar av regeringen i protest mot Theresa Mays brexitplan..

DI - 2 timmar sedan

Theresa May överlever – åtminstone till fredagen

Storbritanniens premiärminister Theresa May ser ut att ha överlevt ytterligare en dag. Enligt uppgifter i brittiska medier väntar dock ytterligare ett ödesdigert möte på fredag..

DI - 2 timmar sedan

Hållbarhet kräver mod – och kanske lite revolution

Det senaste året har Agenda 2030 - till sist - hamnat på agendan. Överallt talas det om hur vi ska bli målmedvetna och bidra till en hållbar värld, i näringslivet, politiken och högskolan. .

DI - 2 timmar sedan

Fed ser behov av fortsatt tålamod i penningpolitiken

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve ser fortsatt behov av tålamod i penningpolitiken – särskilt om ekonomin bromsar in och inflationen förblir dämpad. Det framgår av protokollet för det penningpolitiska mötet i början av maj..

DI - 2 timmar sedan

Topp-vd:n öppnar för sin avgång – pekar ut möjliga efterträdare

Björn Rosengren har gjort succé som vd för Sandvik och på kapitalmarknadsdagen på onsdagen var hans budskap att verkstadsjätten har förändrats i grunden.  Samtidigt säger han till Di att han inte ”blir jättelångvarig” på Sandvik. ”Jag tror inte på att man ska sitta för länge som vd på sådana här bolag”, säger Björn Rosengren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.