DI > Ekonomi

Monday, 27 May, 07:53

DI - 13 maj 19 kl. 19:31

Årets företagare Maxbröderna tackar nej till börsenRichard och Christoffer Bergfors, som driver Max Burgers i andra generationen, har inlett en offensiv utlandsexpansion. I dag omsätter företaget 3,5 miljarder kronor.    ”Vårt mål är att öka omsättningen till 10 miljarder kronor på tio år”, säger vd:n Richard Bergfors..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Maxbröderna, Christoffer Bergfors, Max Burgers, Richard Bergfors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Årets företagare, Maxbröderna, tackar, nejtill , börsen
Hela Gotland - 07 sep 17 kl. 18:00

Oro hos öns småföretagare: hälften tackar nej till nya uppdrag

Nära en femtedel av Gotlands småföretagare säger nej till nya ordrar och beställningar, enligt Småföretagarbarometern..

Dalarnas tidningar - 07 dec 15 kl. 16:17

Grängesföretagare tackar nej till Coop Bygg i Ludvika

– Men vi tackar nej. Som vi ser det går det inte att driva butiken med vinst, säger Jörgen Ericsson, 48, som äger Grängesföretaget tillsammans med jämnårige brodern Jonny..

YLE - 15 okt 12 kl. 17:27

Småföretagare negativa till utbildningsdagar

Finlands småföretagare säger absolut nej till förslaget att alla löntagare skulle ha rätt till tre utbildningsdagar per år. Finland har redan nu bland de kortaste arbetstiderna i Europa och kostnaderna för ännu fler lediga dagar skulle vara förödande för de små företagen, säger förbundet i ett ställningstagande. Förbundet vill också ha bort de extra lediga så kallade Pekkasdagarna..

Skånskan - 16 maj 18 kl. 23:00

Politikerna säger nej till ny ridanläggning

bjärsjölagård Politikerna i samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott säger nej till ridanläggning på idrottsplatsen i Bjärsjölagård. Orsaken är att den hamnar för nära närliggande bostäder.Sedan idrottsföreningen BW 90 gick i konkurs förra året har fastighetsägaren RBW Förvaltnings HB försökt sälja anläggningen, som är på drygt 13 500 kvadratmeter.

YLE - 03 apr 16 kl. 16:51

Stor jobbpotential då företagare går i pension

Många företagare går i pension inom de närmaste åren, och med dem försvinner samtidigt många arbetstillfällen. Företagarna borde blir bättre på att sälja sina företag eller låta familjemedlemmar ta över, anser Företagarna i Finland. I Ekenäs har bröderna Kim och Mats Danielsson växt upp med sin pappas däckfirma.

YLE - 01 feb 17 kl. 16:37

Framtidens jägare bor i städerna

Allt fler jägare bor i städer och är beredda att betala för till exempel ett jaktveckoslut med kompisarna. Ändrade jaktvanor skapar nya företag på landsbygden som kan syssla med allt från jaktupplevelser till viltsafari och slakteritjänster. Ungefär två tredjedelar av Finlands drygt 300 000 jägare bor nära sina jaktmarker.

YLE - 18 apr 17 kl. 15:16

Taxiföretagare: Färre taxibilar på landsbygden

Intresset för att köra taxi på landsbygden, till exempel i Korsholm, kommer att minska i och med regeringens reform. I städerna finns risken att bilarna blir för många. Det tror Krister Båsk som kört taxi i Korsholm i snart 30 år.

Kristianstadsbladet - 31 jan 13 kl. 23:29

Ullareds-Boris inspirerade företagare

Foto: Annica Jönsson
Han får föreläsningsförfrågningar varje dag. Fyra av fem gånger tackar han nej. Men på torsdagen var Boris Lennerhov, vd för Gekås Ullared AB, på plats i Sibbhult för att prata entreprenörskap på landsbygden.

BT - 15 sep 14 kl. 14:30

Herrljungabröder blev Årets företagare

Företaget har 12 anställda och jobbar med montering av natursten. Herrljungaföretaget Bröderna Ahlgrens marmorinredningar AB utsågs i dag till Årets företagare i Västra Götaland. – Det här hade nog inte farfars far Carl-Oscar kunnat föreställa sig när han startade verksamheten 1926.

DI - 26 jul 14 kl. 09:01

Ledare: Skydda även företagare

I veckan berättade regeringen att reglerna ska skärpas för oseriösa företag som ägnar sig åt telefonförsäljning. Men även företagare behöver ett bättre skydd mot bluffmakare – som det nu är får man betrakta småföretagare som rättslösa i förhållande till dem som försöker pressa dem på pengar för tjänster de inte har fått eller inte vill ha. Telefonförsäljning innebär stora möjligheter för seriösa företag.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Efter vinstsuccén: Norska oljefonden slopar investeringar i cannabis

Den norska oljefonden väljer att slopa investeringar i cannabis efter kritik. Det rapporterar norska Dagens Näringsliv (DN)..

DI - 15 minuter sedan

Sköldpaddan Lundberg bäddar för megaaffär

Lundbergs kommer av allt att döma redovisa en god värdeökning för första kvartalet i tisdagens kvartalsrapport. Frågan är vad investmentbolaget gör på lång sikt. En fusion med Industrivärden vore det mest logiska..

DI - 15 minuter sedan

Bekräftat: Fiat Chrysler föreslår fusion med Renault

Den italiensk-amerikanska biltillverkaren Fiat Chrysler meddelade på måndagen att bolaget föreslår en fusion med den franska biltillverkaren Renault. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

Skanska tar order på 305 miljoner

Byggjätten Skanska ska bygga två flerbostadshus och ett kontorshus i Kungsbacka. Ordervärdet uppgår till 305 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 15 minuter sedan

Boules styrelseordförande har köpt aktier i bolaget för 1,5 miljoner

Boules styrelseordförande Peter von Ehrenheim köpte i fredags 15.000 aktier i medicinteknikbolaget. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 30 minuter sedan

Bitcoin rusar till den högsta nivån på ett år

Kryptovalutan bitcoin rusade med så mycket som 10 procent under natten till måndagen. Sedan årsskiftet har bitcoin nu rusat omkring 135 procent. .

DI - 45 minuter sedan

Euron stabil efter EU-valet

Euron är stabil efter söndagens EU-val. De stora traditionella partierna, kristdemokrater och socialdemokrater blev förlorare och tappade sin delade majoritet, men framgångar för liberaler och gröna gjorde att EU-vänliga partier kontrollerar omkring två tredjedelar av mandaten, trots högerpopulisternas framgång..

DI - 1 timme sedan

EQT lägger indikativt bud på australiensiskt telekombolag

Det australiensiska telekombolaget Vocus meddelade på måndagen att bolaget mottagit ett indikativt icke bindande bud från det svenska riskkapitalbolaget EQT:s infrastrukturfond. Det framgår av ett pressmeddelande.  .

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Blandat på Asienbörserna – Fast Retailing stiger

Handelsveckan fick en lugn start på de asiatiska aktiemarknaderna som bjöd på små rörelser under måndagsmorgonen. London- och USA-börserna håller helgstängt under måndagen. .

DI - 1 timme sedan

Vårdmomsen hotar svensk sjukvård

DEBATT. Den 1 juli införs moms på läkare och sjuksköterskor som arbetar som konsulter i privata vårdföretag. Ändringen saknar politiskt stöd och slår ensidigt mot privata aktörer och drabbar i slutändan patienterna, skriver cheferna för Capio, Aleris och Praktikertjänst..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.