Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 19 May, 12:23

Cornucopia - 13 maj 19 kl. 17:13

April månads amerikanska börsuppgång nu utplånadI skrivande stund är de amerikanska börsindexena tillbaka på nivåer från mars månad, efter fortsatt nedgång på grund av handelskriget med Kina.Dagschart S&P-500.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Kina, USA, Dow Jones Industrial Average, NASDAQ Composite, Russel, OMXS30, OMXSPI, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: April, månadsamerikanska , börsuppgångnu , utplånad

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 19 timmar sedan

Lägenhetspriserna föll även säsongsmässigt i Göteborg

Liksom i Stockholm föll lägenhetspriserna säsongsmässigt i Göteborg under april månad enligt Valueguards kvalitetsjusterade siffror. Nedgångarna har dock inte pågått i över tre år, som för Stockholm, utan bara i två år.Den fullsatta champagnebubblande takterassen på trendiga Dorsia hotell i Göteborg.

Cornucopia - 21 timmar sedan

SPOILERS GoT: Vem sitter på Järntronen när Game of Thrones är slut?

VARNING FÖR SPOILERS FÖR GAME OF THRONES
I morgon kväll amerikansk tid sänds sista avsnittet av Game of Thrones. Frågan blir då vem som i slutändan hamnar på Järntronen, vilket efter sista avsnittet är långt ifrån säkert på grund av vissa interna konfliktgrunder mellan de överlevande huvudpersonerna. Då läsarna utmärkt gissat rätt om vilka som skulle dö, så kan säkert läsarna ge svaret på hur det hela slutar.

Cornucopia - Igår: 11:14

Stockholms lägenhetspriser lägre än på tre år

Priserna på lägenheter i Stockholm är alltjämt lägre än de varit för tre år sedan, dvs lägre än i april 2016. Samtidigt varnar experter nu för att det helt enkelt inte finns pengar längre för att köpa lägenheter till dagens priser i Stockholm.
Den pulserande storstadspulsen på trendiga Scandic Continentals skybar på Stockholms centralaste adress.

Cornucopia - Igår: 14:27

Fredagsmys: Nu vet vi vart PostNords 10 000-tals försvunna försändelser tar vägen

Dags för lite fredagsmüs igen. Och vad är mysigare än facit på vart alla 10 000-tals försvunna försändelser tagit vägen för PostNord?
I dagarna greps två män för stölder på en sorteringsterminal hos PostNord.

Cornucopia - Igår: 13:46

Magdalena Andersson (S) tänker på pensionärerna - chockhöjer skatten

Magdalena Andersson (S) och regeringen har som bekant tänkt extra på pensionärerna, och skyller oviljan att finanisera sin egen försvarsberednings förslag på de stackars pensionärerna. Därför chockhöjer man nu skatten för svenska pensionärer, som flyttat till Portugal för att kunna överleva på sin pension.
Fin tjänstepension du har där, det vore ju synd om något skulle hända med den.

Cornucopia - I förrgår: 12:10

Redo för kriget? Hur ska du laga fönstren?

"Rutor i Botkyrka, Jakobsberg, Solna och Älvsjö krossades. [...] Inne i centrala Stockholm skakade bara fönstren lite lätt.

Cornucopia - I förrgår: 11:02

Dödsfall per kWh för olika energislag

Som vanligt är allmänheten mest rädda för det de inte förstår. Därför är det viktigt att när okunniga ministrar som socialförsäkringsminister Strandhäll (S) går ut och sprider felaktigheter om kärnkraft, påtala att kärnkraft tillsammans med vindkraft är de absolut säkraste energislagen, med minst dödsfall per kWh.
Dödsfall för olika energislag per PWh (petawattimme).

Cornucopia - I förrgår: 08:48

Valueguard: Bostadspriser upp i hela landet utom Malmö - säsongsmässigt ner i Stockholm

Bostadspriserna steg i hela landet utom för lägenheter i Malmö rapporterar Valueguard. För lägenheter föll dock priserna säsongsmässigt i Stockholm.
Lägenhetsprisindex Valueguard 200501 - 201904 
Valueguard rapporterade alltså om stigande bostadspriser i samtliga index i hela landet utom i Malmö, där priserna föll 0.

Cornucopia - I förrgår: 16:49

Husmask: Lägenhetspriser upp i kranskommunerna - ner 1.5% i Göteborg

En intressant utveckling pågår i Stor-Göteborg kan man se utifrån Husmasks data. Lägenhetspriserna faller sedan årsskiftet i Göteborgs kommun, men stiger rätt mycket i kranskommunerna. Man kan fråga sig varför, och t ex välja Västlänken som förklaringsmodell.

Cornucopia - I förrgår: 14:36

Misstroendeomröstning mot socialminister Strandhäll (S)

Moderaterna har nu i riksdagen lagit fram en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S). Orsaken är inte hennes uttalanden i sociala medier kring att svensk kärnkraft är lika farlig som Tjernobyl under socialistisk inkompetens, utan att hon sparkade Försäkringskassans generaldirektör och ljög om orsakerna.
Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.