DI > Ekonomi

Thursday, 23 May, 03:32

DI - 13 maj 19 kl. 17:30

Rött avslut på Stockholmsbörsen – exportjättar i bräschen för nedgångenEn upptrappning i handelskriget mellan USA och Kina fick världens börser att vända söderut på måndagen.  Stockholmsbörsens storbolagsindex slutade 1,8 procent ner, medan breda OMXSPI backade 1,6 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, USA, Kina, OMXSPI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rött, avslut, Stockholmsbörsen, exportjättari , bräschenför , nedgången
DI - 13 aug 13 kl. 13:46

Stockholmsbörsen: Verkstadsjättar drar kurserna uppåt

Stockholmsbörsen steg i likhet med de ledande europeiska handelsplatserna på tisdagen. ZEW-index inkom över förväntan inför eftermiddagens amerikanska detaljhandelsstatistik. Atlas Copco, Boliden, SSAB och Sandvik fortsatte de senaste dagarnas klättring uppåt..

DI - 29 jan 15 kl. 17:48

Stockholmsbörsen: Verkstadsjättar stärkte

Efter en rapportintensiv handelsdag stängde Stockholmsbörsen i positivt territorium på torsdagen..

Dagens PS - 06 sep 17 kl. 12:33

Stockholmsbörsen sätter nya rekord

Nästan 25 miljarder kronor omsattes i hävstångsprodukter. Di.se berättar att handeln med börshandlade produkter resulterade i rekord både i omsättning och avslut på Nasdaq Stockholm i augusti.

Dagens PS - 23 mar 18 kl. 09:09

Nattsvart start på Stockholmsbörsen

Öppnar med ett omedelbart fall på 0,7 procent. En aktie går dock mot strömmen. Det är MTG som utmärker sig på en i övrigt dyster Stockholmsbörs med en uppgång på 1,5 procent, rapporterar DiTV:s Börsmorgon.

Dagens PS - 10 apr 17 kl. 10:38

Stockholmsbörsen: Respektera sorgen

Statsminister Stefan Löfven har utlyst en nationell tyst minut det klockslaget för att hedra offren för fredagens terrorattack i Stockholms city. Stockholmsbörsen deltar i aktionen, även om handeln inte avbryts per automatik. Men Ulrika Andersson, kommunikationsdirektör för Norden på börsens ägare Nasdaq, betonar vikten av att respektera den tysta minuten.

Trelleborgs Allehanda - 30 jan 14 kl. 12:10

Jättar sänker Stockholmsbörsen


Stockholmsbörsen fortsätter stå på minus i förmiddagens handel. Omkring klockan 12 hade OMXS-index gått ned 0,6 procent, något mer än de ledande Europabörserna som faller med några tiondelar.Index i Stockholm tyngs av att några av börsens jättar faller kraftigt efter sina rapporter.

Kristianstadsbladet - 30 jan 14 kl. 12:10

Jättar sänker Stockholmsbörsen


Stockholmsbörsen fortsätter stå på minus i förmiddagens handel. Omkring klockan 12 hade OMXS-index gått ned 0,6 procent, något mer än de ledande Europabörserna som faller med några tiondelar.Index i Stockholm tyngs av att några av börsens jättar faller kraftigt efter sina rapporter.

BT - 30 jan 14 kl. 12:11

Jättar sänker Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen fortsätter stå på minus i förmiddagens handel. Omkring klockan 12 hade OMXS-index gått ned 0,6 procent, något mer än de ledande Europabörserna som faller med några tiondelar. Index i Stockholm tyngs av att några av börsens jättar faller kraftigt efter sina rapporter.

Kristianstadsbladet - 19 feb 13 kl. 13:33

Stockholmsbörsen fortsätter uppåt


Stockholmsbörsen fortsatte att stiga i eftermiddagshandeln. Klockan 13.30 hade OMXS-index gått upp med 0,5 procent till 372,6.

Opinionen.se - 30 jan 14 kl. 09:35

Nedåt på Stockholmsbörsen


Handeln på Stockholmsbörsen inleddes med fallande kurser. Klockan 9.30 hade OMXS-index gått ned med 0,7 procent till 415.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Domstolsbeslut mot Matra Petroleums dotterbolag i USA

En amerikansk domstol har utfärdat en "temporary restraining order and injunction" mot Matra Petroleums amerikanska dotterbolag..

DI - 5 timmar sedan

Svagt på Wall Street – Tesla och Qualcomm tappar

New York-börserna återhämtade sig under onsdagskvällen men inte tillräckligt för att hämta hem tidigare nedgångar. S&P 500 handlas ned 0,2 procent med fem minuter kvar till stängning..

DI - 5 timmar sedan

Byggjätten tror inte på prisfall: ”Kommer stiga 2 procent per år”

Läget på bostadsmarknaden är skört men priserna på både villor och bostadsrätter kommer fortsätta uppåt. Den bedömningen gör byggkoncernen Veidekke som sågar prognosmakare som tror på nya prisfall. .

DI - 6 timmar sedan

På Essity har digitaliseringen nått blöjstadiet

Inför Essitys kapitalmarknadsdag på torsdagen åkte Di till Göteborg för att ta pulsen på hygien- och hälsobolagets hetaste uppfinning, nyaste affär och färskaste affärsområdeschef: Ulrika Kolsrud. ”Tar man all digitalisering har det en väldigt stor potential”, säger hon till Di..

DI - 6 timmar sedan

Nya ministrar utnämnda i Österrike

Österrikes konservativa förbundskansler Sebastian Kurz har utnämnt fyra nya ministrar och en ny vice förbundskansler sedan en politisk skandal lett till att flera högerpopulistiska ministrar lämnat regeringen. Samtidigt står förbundskanslern själv inför en misstroendeomröstning..

DI - 6 timmar sedan

Tories gruppledare i parlamentet avgår i protest mot Mays brexitavtal

Andrea Leadsom, ledare för det brittiska regeringspartiet Tories i parlamentets underhus, hoppar av regeringen i protest mot Theresa Mays brexitplan..

DI - 7 timmar sedan

Theresa May överlever – åtminstone till fredagen

Storbritanniens premiärminister Theresa May ser ut att ha överlevt ytterligare en dag. Enligt uppgifter i brittiska medier väntar dock ytterligare ett ödesdigert möte på fredag..

DI - 7 timmar sedan

Hållbarhet kräver mod – och kanske lite revolution

Det senaste året har Agenda 2030 - till sist - hamnat på agendan. Överallt talas det om hur vi ska bli målmedvetna och bidra till en hållbar värld, i näringslivet, politiken och högskolan. .

DI - 7 timmar sedan

Fed ser behov av fortsatt tålamod i penningpolitiken

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve ser fortsatt behov av tålamod i penningpolitiken – särskilt om ekonomin bromsar in och inflationen förblir dämpad. Det framgår av protokollet för det penningpolitiska mötet i början av maj..

DI - 7 timmar sedan

Topp-vd:n öppnar för sin avgång – pekar ut möjliga efterträdare

Björn Rosengren har gjort succé som vd för Sandvik och på kapitalmarknadsdagen på onsdagen var hans budskap att verkstadsjätten har förändrats i grunden.  Samtidigt säger han till Di att han inte ”blir jättelångvarig” på Sandvik. ”Jag tror inte på att man ska sitta för länge som vd på sådana här bolag”, säger Björn Rosengren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.