DI > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 15:15

DI - 13 maj 19 kl. 17:22

Den viktigaste skattereformen är att sänka marginalskattenDEBATT. Att det skiljer 40 procentenheter mellan skatt på utdelning och arbetsinkomster är inte hållbart – men det är inte skatten på utdelning som är för låg utan skatten på kvalificerat arbete som är för hög. Det är dags att slopa såväl den statliga inkomstskatten som 3:12-reglerna, skriver Eva-Lena Ahlqvist, skatteexpert..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, Eva-Lena Ahlqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den viktigaste, skattereformenär att , sänka, marginalskatten
Ekonomistas - 07 okt 14 kl. 06:15

Hur ska vi tänka kring en skattereform för 2010-talet?

I somras tillbringade jag några strandtimmar åt att läsa antologin En skattereform för 2000-talet – elva röster om hur Sverige får ett bättre skattesystem (Mats Bergstrand, red., Juridisk reportagebyrå, 2013). Bokens elva kapitel är skrivna av välkända personer som alla har bred erfarenhet av det svenska skattesystemet.

Barometern - 22 okt 13 kl. 07:43

Jobben är det viktigaste

Arbetsmarknad ?Vi socialdemokrater menar att det är dags att tänka om. Vi vill att Sverige ska vara ett land där jobb går före skattesänkningar och där unga snabbt kommer in på arbetsmarknaden.?

Expressen - 26 apr 17 kl. 15:33

Donald Trump vill sänka bolagsskatten

Donald Trump har lovat en stor skattereform. Nu ska den amerikanska presidenten presentera en sänkning på bolagsskatten - från högstanivån 35 procent till 15 procent. – Det är den största skattereformen i USA:s historia, säger landets finansminister Steven Mnuchin enligt AP.

Dagens PS - 10 okt 17 kl. 11:54

Ska du skaffa tjänstebil? Här är 4 saker att tänka på

SPONSRAT AV RENAULT: Vad ska du som egenföretagare tänka på när det är dags att välja tjänstebil? Det finns flera faktorer som är avgörande vid valet, men också en del knep som både kan sänka kostnader och effektivisera användandet. Magnus Wenger, fleet marketing manager på Renault Sverige, reder ut begreppen och ger tips som kan vara avgörande för både små- och medelstora företag.

SVT - 04 jun 18 kl. 08:26

Akutsjuksköterskan: Fem viktigaste sakerna att tänka på vid badplatsen

Helgens drunkningsolyckor med dödlig utgång väckte starka reaktioner när det kom fram att räddningsarbetet försvårats av människor på olycksplatsen. I Morgonstudion listar Camilla Thurell, akutsjuksköterska och utbildad inom hjärt- och lungräddning, de viktigaste sakerna att tänka på vid badplatsen..

BT - 01 jul 14 kl. 10:24

SD vill sänka skatt för pensionärer

Sverigedemokraternas viktigaste vallöfte är att sänka pensionärernas skatt till samma nivå som löntagarnas. Det ska finansieras bland annat genom en ny skatt för storbankerna. Partiledaren Jimmie Åkesson motiverar i en intervju med TT varför han vill sänka pensionärernas skatt och samtidigt beskatta storbankerna hårdare:- Dels för att den (pensionärernas skatt, TT:s anm) är ovärdig; dels för att de fyra storbankerna gör enorma vinster.

SmålandsPosten - 08 aug 13 kl. 00:36

USA är vår viktigaste vän

Barack Obama kommer till Sverige. Den amerikanske presidenten väljer att besöka oss i stället för Putin. Skälet är att man vill göra ett politiskt ställningstagande mot att Ryssland gett tillfällig asyl åt Edward Snowden som är misstänkt för förräderi i USA.

Sydsvenskan - 22 dec 14 kl. 14:12

Här är de – Skånes viktigaste låtar


Vi på Sydsvenskans kulturredaktion skulle vilja överräcka en julklapp. Den är högljudd och lågmäld, framåtriktad och traditionell, internationell och provinsiell ... allt på en gång.

Sydsvenskan - 24 dec 14 kl. 04:00

Här är de – Skånes viktigaste bubblare

Vi på Sydsvenskans kulturredaktion skulle vilja överräcka en julklapp. Den är högljudd och lågmäld, framåtriktad och traditionell, internationell och provinsiell ... allt på en gång.

Skånskan - 23 aug 18 kl. 07:00

M: Skolan viktigaste valfrågan

SJÖBO Företagande, trafik och valfrihet – tre moderata hjärtefrågor som partiet kommer att slåss för i valet.
Men om kommunalrådet Magnus Weberg får välja den absolut viktigaste valfrågan så blir det inte någon av de tre, utan skolan.Han tog över efter Stefan Lundgren förra året.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Terminshandeln pekar på negativ öppning i New York

USA-börserna väntas öppna nedåt i onsdagens handel i väntan på Federal Reserves protokoll i kväll och med handelskonflikten mellan USA och Kina i fortsatt fokus..

DI - 15 minuter sedan

Fastpartner, ny kund hos ChromoGenics via en order på 160.000 kr

ChromoGenics har fått två ordrar till ett värde av 160.000 kr från fastighetsbolaget Fastpartner. Beställningen gäller uppgradering av fönster för Tensta Centrum..

DI - 15 minuter sedan

Karolinska Development rusar på börsen

Life science-investmentbolaget Karolinska Development som tidigare har rapporterat finansieringssvårigheter rusade med över 50 procent på Stockholmsbörsen på onsdagen..

DI - 30 minuter sedan

Volvo siktar mot lyx och vill mätas med Audi – så upplever svenskar bilmärkena

Globalt vill Volvo sikta mot lyx och mäta sig med Audi, men i Sverige tycker kunderna att märket är mer likt Volkswagen.  Den stora undersökningen Autofocus avslöjar 31 bilmärkens själ och vilken självbild bilen ger svenska kunder.  Vissa märken har stärkt sina kort, medan andra blivit svagare..

DI - 30 minuter sedan

Bäddat för krasch: Värdering på 2.400 miljarder – men inga intäkter

Kan ett företag som saknar intäkter vara värt hela 2.400 miljarder kronor? Silicon Valleys kapprustning inom självkörande bilar har fått ny fart i år.

DI - 30 minuter sedan

IG Group spår 17 procent lägre tradingintäkter 2019

Finansföretaget IG Group räknar med att tradingintäkterna för helåret 2019 kommer att bli omkring 475 miljoner pund, motsvarande 5,8 miljarder kronor, vilket i så fall innebär en nedgång med 17 procent från fjolåret..

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: Konkurrensutredare vill blockera affären mellan amerikanska telejättar

Det amerikanska justitiedepartementets konkurrensutredare uppges rekommendera politikerna att blockera affären där T-Mobile köper sin mindre konkurrent Sprint, enligt källor till Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Prebona beviljas Vinnova-finansiering för att genomföra en preklinisk utvecklingsplan

Simrishamn –Prebona AB (publ) meddelar idag att bolaget har beviljats ett verifieringsanslag från Vinnova. Anslaget avser framtagandet av ett par strategiska handlingsplaner och dokument, Target Product Profile (TPP) samt en preklinisk utvecklingsplan i syfte att utforma en plan för utvecklingen av AgSol inför planerade djurstudier under hösten 2019..

DI - 45 minuter sedan

Jeff Bezos: Utvecklingen inom bilindustrin är fascinerande

Amazons storägare och vd Jeff Bezos är väldigt fascinerad över den senaste tidens utveckling inom bilindustrin. Det sade han vid ett personalmöte, rapporterar CNBC..

DI - 45 minuter sedan

Volvo Cars gör sig av med 500 konsulter

Volvo Cars tvingas skära kostnader när lönsamheten viker. Vd:n Håkan Samuelsson preciserar nu att det handlar om runt 500 konsulter som ska bort och att bolaget framöver ska vara restriktivt med nyanställningar. ”Vi har vuxit kraftigt och det kan vi inte fortsätta med i motvind”, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.