DI > Ekonomi

Sunday, 19 May, 12:59

DI - 13 maj 19 kl. 17:03

SKL ska inte driva höjd skatt för entreprenörerLEDARE. Beskatta familjeföretagare och entreprenörer hårdare – det är budskapet i den senaste ekonomirapporten från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Den presenterades i går och hade som huvudtema demografins utmaningar, alltså att det blir fler äldre, barn och unga samtidigt som antalet i arbetsför ålder ökar mycket mindre..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SKL, Ledare, Sveriges Kommuner, Landsting

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SKLska inte , driva, höjd, skattför , entreprenörer
DN - 17 sep 13 kl. 14:43

Nordea hjälper diktatur driva in olaglig skatt

Statligt delägda Nordea låter eritreanska staten ? med band till det al-Qaida-anknutna al-Shabaab ? använda Plusgirot för att driva in en skatt som FN anser är olaglig.

DN - 17 okt 17 kl. 10:19

SKL: Höjd skatt i kommuner och landsting

Ett växande gap mellan kostnader och intäkter väntar i kommuner och landsting om inget förändras, varnar organisationen SKL. 2021 kommer gapet att uppgå till 59 miljarder kronor, bedömer SKL..

Skånskan - 13 jan 16 kl. 04:00

Fel med ny spår­skatt

Opinion Sverigeforhandlingen kal­las de två ut­re­dar­na av hög­has­tig­hets­spår mel­lan Stock­holm och Mal­mö/Gö­te­borg. Att de i sitt förs­ta del­för­slag slår fast att ”den störs­ta de­len av kost­na­der­na kom­mer att be­hö­va fi­nan­sie­ras med stat­li­ga an­slag” är väl­kom­met. Ibland har för­hopp­ning­ar­na på att hit­ta an­nan fi­nan­si­er­ing, främst ge­nom att kom­mu­ner och re­gio­ner be­ta­lar, ver­kat höga.

BT - 14 dec 12 kl. 17:12

Dyrare sjukvård ger högre skatt 2013

Närmare 90 procent av befolkningen kommer att få högre eller oförändrad kommunalskatt nästa år. Men det är inte den ekonomiska krisen som ligger bakom. Höjningarna drivs främst av allt dyrare sjukvård.

Dagens PS - 13 jun 18 kl. 12:53

Bo i rätt kommun – spara 16.000 kronor i skatt

Valet av bostadskommun är avgörande för skatteklippet. SVT Nyheter konstaterar att det blir allt större skillnader i skatt mellan de svenska kommunerna. Det skiljer i dag nästan sex skattekronor per hundralapp mellan den kommun som har högst respektive lägst skattetryck och med en månadslön på 30.

Dagens PS - 15 mar 17 kl. 08:16

Trumps skatt avslöjad i natt – Vita huset rasar

Donald Trumps skattedeklarationer har varit ett hett ämne under hela valkampanjen och trots att han flyttat in i Vita huset har hans inbetalningar hemlighållits. Något som bryter mot den amerikanska traditionen att presidentkandidater bör visa upp deklarationen. Men på natten mot onsdagen svensk tid kunde amerikanska nyhetskanalen MSNBC avslöja att man kommit över ”The Donalds” skatteinbetalningar för deklarationsåret 2005.

YLE - 29 maj 15 kl. 04:24

Ny skatt för båtägare och motorcyklister

Ägare till registrerarde båtar och motorcyklar drabbas av en ny skatt. I regeringsprogrammet finns ett förslag att driva in 50 miljoner för att delvis kompensera skattebortfallet när bilskatten lindras. – Vi föreslår att båtar och motorcyklar beskattas, säger Kimmo Sasi som satt med i Samlingspartiets förhandlingsgrupp.

SvD - 22 apr 16 kl. 08:39

Skatteflykt hotar klimatavtal: ”Måste driva in skatt”

I New York på fredagen undertecknas klimatavtalet som spikades av världens länder i Paris i december. Samtidigt sätter Panamahärvans internationella skatteflykt fingret på en av de största utmaningarna med att genomföra målen: 100 miljarder dollar om året måste fram för att finansiera reformerna. – Alla länder måste bli bättre på att driva in skatt för att klara det här, säger biståndsminister Isabella Lövin till SvD..

DN - 17 nov 16 kl. 21:35

Annie Lööf: ”MP har misslyckats med att driva sin politik”

Skatt på solenergi och biobränslen – och ingen grön skatteväxling. Miljöpartiet har helt misslyckats med att driva sina frågor i regeringen menar Centerpartiet i en ”rapport”. ”Jag kunde inte i min vildaste fantasi tänka mig att MP skulle införa skatt på solenergi” säger Annie Lööf..

DN - 17 nov 16 kl. 21:35

Annie Lööf: ”MP har misslyckats med att driva sin politik”

Skatt på solenergi och biobränslen – och ingen grön skatteväxling. Miljöpartiet har helt misslyckats med att driva sina frågor i regeringen menar Centerpartiet i en ”rapport”. ”Jag kunde inte i min vildaste fantasi tänka mig att MP skulle införa skatt på solenergi” säger Annie Lööf..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Experterna sågar varandras aktietips

Åsikterna går isär när Börsrådets gäster synar varandras aktietips. Striden står om Essity eller Stora Enso är det bästa valet..

DI - 1 timme sedan

Trump: "Jag är pro-life med tre undantag"

Flera delstaters nya, hårda abortlagar har piskat upp en debattstorm i USA om abortens vara eller icke-vara. Vindarna har nått Vita huset, där president Trump nu tar bladet från munnen..

DI - 2 timmar sedan

Stefan Löfven: Finns ingen baktanke

Socialdemokraterna driver frågan om förbättrade livsvillkor för EU:s medborgare. Men att den så kallade sociala pelaren primärt är till för att stoppa ”social turism” är helt fel, enligt statsministern. ”Vi har inte gjort den här sociala pelaren för att det finns någon baktanke, för att vi bara ska skydda oss”, säger han till Aftonbladet..

DI - 2 timmar sedan

Spritchefen lyfter bioteknikbolaget efter kursraset

Efter Absolut Vodka, Harvarduniversitetet och Barncancerfonden är Isabelle Ducelliers nya uppdrag att fortsätta Biogaias tillväxtresa. Men efter en spektakulär börscomeback sätter den senaste kvartalsrapporten ett frågetecken för probiotikabolagets framtid..

DI - 3 timmar sedan

Österrike: Nyval möjligt först i höst

Efter gårdagens skräll i Österrike då regeringen sprack efter att landets vice förbundskansler Heinz-Christian Strache gjort bort sig väntar nyval i det centraleuropeiska landet..

DI - 3 timmar sedan

Musk vill göra rymdturism till miljardindustri

CAPE CANAVERAL, FL Elon Musks rymdbolag Space X kommer allt närmare att skicka ut turister i rymden.  Di var på plats i Florida i samband med bolagets senaste obemannade uppskjutning till den internationella rymdstationen ISS. .

DI - 3 timmar sedan

50 år sedan första stegen – nu våras det för månen igen

CAPE CANAVERAL, FL I sommar är det 50 år sedan Neil Armstrong tog de första historiska stegen på månen. Lagom till jubileet tycks det våras för rymden igen, både i och utanför USA. .

DI - 3 timmar sedan

Efter sensationella vändningen - valsegraren varnas för ödesdigert misstag

Efter lördagens ”mirakel” i det australiensiska valet står premiärminister Scott Morrison inför stora utmaningar. Han riskerar att göra ett ödesdigert misstag som kan försämra läget ytterligare, anser ett analyshus..

DI - 4 timmar sedan

EU-tullar slår mot Harley-Davidson

EU:s beslut att chockhöja tullarna på en rad amerikanska varor tycks ha prickat rätt. Enligt siffror från Eurostat har importen av de berörda varorna minskat med 30 procent. ”Vill man skicka en signal till USA så sker det alltid på konsumenternas bekostnad”, säger Per Altenberg, ämnesråd på Kommerskollegium..

DI - 4 timmar sedan

Nu ska skärmexperterna ut i Europa

Engångsföreteelsen blev en ny huvudmarknad. Efter att ha levererat egenutvecklade mediakuber och skärmar till många sporthallar i Sverige är duon bakom Icast redo för nästa utmaning: att flytta fram positionerna ut i Europa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.