DI > Ekonomi

Sunday, 26 May, 17:41

DI - 13 maj 19 kl. 16:55

Räntor och valutor: Dollarn faller på skärpt handelskonfliktDen upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina tyngde sentimentet i veckans inledning, med lägre räntor, fallande börser och betydligt svagare dollar. Även kronan fick sig en förnyad törn men återhämtade sig. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, Dollarn, faller, skärpt, handelskonflikt
DI - 19 jun 14 kl. 09:10

Räntor och valutor: Dollarn faller tillbaka

Europeiska marknadsräntor följer USA-räntorna nedåt i torsdagens inledande handel efter ett lite duvaktigare budskap än väntat från amerikanska Federal Reserve på onsdagskvällen. Samtidigt tappar dollarn..

DI - 06 nov 14 kl. 06:11

Räntor och valutor: Dollarn faller tillbaka

Amerikanska statspappersräntor har sjunkit marginellt i längre löptider efter den svenska marknadens stängning på onsdagen. Dollarn har samtidigt handlats upp till sjuårshögsta 115:52 i Asien, bara föra därefter falla snabbt ner mot 114:50..

DI - 21 aug 15 kl. 06:25

Räntor och valutor: Dollarn faller

Amerikanska statspappersräntor har sjunkit ytterligare något efter den svenska marknadens stängning på torsdagen, dollarn har samtidigt handlats rejält svagare mot euron och japanska yen i spåren på tunga börsfall i New York och Asien..

DI - 03 jun 16 kl. 14:54

Räntor och valutor: Dollarn faller på usel jobbrapport

Amerikanska marknadsräntor sjunker och dollarn försvagas efter den amerikanska jobbrapporten för maj visat att antalet sysselsatta bara ökade med 38.000 personer i maj, långt under väntade 160.000 och den svagaste sysselsättningsuppgången sedan september 2010..

DI - 03 mar 17 kl. 07:27

Räntor och valutor: Dollarn faller inför Fed-tal

Dollarn har sjunkit tillbaka något på fredagsmorgonen efter flera dagar med apprecierad amerikansk valuta utifrån stärkta förväntningar om att Federal Reserve kommer att höja styrräntan vid marsmötet..

DI - 21 mar 17 kl. 06:33

Räntor och valutor: Dollarn faller på Fed-tal

Dollarn tappade i den asiatiska handeln på tisdagen efter kommentarer från Fed-chefen i Chigaco, Charles Evans, som förstärkte den allmänrådande åsikten att Fed inte kommer höja takten för räntehöjningarna..

DI - 13 mar 18 kl. 16:27

Räntor och valutor: Dollarn faller efter Tillersons avsked

Dollarn försvagades på tisdagseftermiddagen, dels efter ett KPI-utfall i linje med förväntningar och dels efter att Donald Trump sparkat utrikesministern Rex Tillerson. .

DI - 06 apr 18 kl. 16:31

Räntor och valutor: Dollarn faller på amerikansk jobbrapport

Räntorna sjönk och dollarn tappade på fredagen, med förnyade Trump-hot om Kina-tullar och en jobbrapport i USA som delvis sågs som svag..

DI - 04 jul 14 kl. 06:41

Räntor & Valutor: dollarn oförändrad

Amerikanska statspappersräntor vände svagt ner efter den svenska marknadens stängning på torsdagen efter att tidigare ha stigit i spåren på en ny överraskande stark amerikansk jobbrapport. Dollarn handlas samtidigt nära oförändrat mot andra valutor..

DI - 25 sep 14 kl. 06:18

Räntor & valutor: Dollarn går starkt

Amerikanska statspappersräntor steg efter den svenska marknadens stängning på onsdagen, dollarn handlas samtidigt på starkare nivåer mot andra större valutor..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Trump inte oroad över Nordkoreas robottest: ”Avfyrade några småvapen”

USA:s president Donald Trump oroas inte över Nordkoreas färska robottester. Han delar också den totalitära statens beskrivning av demokraten och presidentaspiranten Joe Biden som en "dåre" med låg IQ..

DI - 45 minuter sedan

Undersökning: Svenska företag vill ha EU-skatt

Sex av tio svenska företag vill se en gemensam skattepolitik inom EU. Men det lär dröja. Få länder är beredda att släppa vetorätten..

DI - 1 timme sedan

Vill C och L ha det så här?

Den nu avslutade EU-valrörelsen var den första som helt och fullt utspelades i det som kallas det nya politiska landskapet. Socialdemokraterna satte spelplanen direkt och utlyste valet till en folkomröstning om högerpopulismen och att valet stod mellan demokrati och extremism. De nya JÖ-partierna svansade lydigt efter..

DI - 1 timme sedan

Iran: Vi avvärjer alla försök till krig

Teheran kommer att stå emot alla påtryckningar från USA, enligt Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif. ”Vi avvärjer just nu alla (amerikanska) försök till krig mot Iran, vare sig det är ekonomiskt eller militärt”, sade han vid en presskonferens med sin irakiske kollega på söndagen..

DI - 1 timme sedan

Smutsigt drama: Stater dopar utsläppen med 50.000 miljarder kronor

Klimatkrisen är vår tids mest brännande fråga och ett rimligt första steg vore att stater slutade att subventionera användningen av fossila bränslen.  Enligt IMF uppgår direkta och indirekta subventioner till 6,5 procent av global BNP, eller hisnande 50.000 miljarder kronor..

DI - 2 timmar sedan

GDPR-experten ifrågasätter S massutskick: ”Jag är förbluffad”

Socialdemokraterna skickade på söndagen ut sms till drygt en halv miljon svenskar med en uppmaning att rösta på partiet i EU-valet. Åtgärden förvånar en av Sveriges ledande experter på dataskyddsförordningen GDPR, vars tioåriga dotter var en av dem som fick sms:et.  ”Jag är tveksam till det här upplägget.

DI - 3 timmar sedan

”Tommy is for everybody” – mannen bakom succémärkets comeback

Hur gör man ett urvattnat modevarumärke hett igen? Digitala innovationer, kändissamarbeten och skrotade flaggskeppsbutiker är några av de åtgärder som Tommy Hilfigers vd Daniel Grieder tagit till..

DI - 3 timmar sedan

Vallokal utrymd i Uddevalla

En vallokal i Uddevalla har utrymts efter det att ett okänt föremål hittats i lokalen, skriver Bohusläningen..

DI - 3 timmar sedan

Miss – Vänsterpartiets valsedlar saknades

När de mest morgonpigga väljarna i Ovanåker skulle rösta till EU-valet morse saknades valsedlar till Vänsterpartiet. Förklaringen till missen uppges vara den mänskliga faktorn..

DI - 4 timmar sedan

Högt valdeltagande i EU-valet – resultat börjar strömma in

Flera EU-länder rapporterade mitt på söndagen högt valdeltagande. Dessutom börjar en del preliminära resultat komma in. I Slovakien straffas det socialdemokratiska regeringspartiet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.