DI > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 10:40

DI - 13 maj 19 kl. 16:04

Förvaltaren efter raset: Då ska du köpa – ”ska ned några kronor till”Börsen fortsätter skaka, och snart är det läge att börja plocka upp fina bolag som fallit brant, enligt förvaltaren Philip Wendt. Han pekar ut tre heta storbolagsaktier – där köpläget närmar sig. ”Jag skulle vilja se dem komma ner några kronor till.”.
Läs mer på DI
Läs mer om:
Philip Wendt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förvaltarenefter , raset, ska du , köpaska , ned, några kronor till
Dagens PS - 20 dec 17 kl. 10:33

H&M-raset skakar pensionsjätten Alecta

Har torskat uppemot 10 miljarder på kursslakten. Di skriver att pensionsbolaget Alecta, en av storägarna i det stukade klädbolaget H&M, gjort en brakförlust på det senaste årets kursras i H&M-aktien. Pensionsjätten är i dag fyra på ägarlistan, men ändå den största institutionella ägaren i H&M.

PrivataAffärer - 17 dec 18 kl. 13:16

Alfredsson: Trots raset finns det hopp om H&M

Det har varit med stor förväntan som aktiemarknaden sett fram emot försäljningssiffrorna för perioden september-november för H&M. Allt sedan delårsrapporten i september när aktien rusade upp över 160 kr har spekulationerna varit stora kring en vändning för bolaget efter en ytterst trist kursresa under flera år. Och konsensus bland analytikerna låg på en ökning av försäljningen på 6,5 procent jämfört med samma tre månader förra året – och resultatet blev 6,0 procent.

Nyheter 24 - 01 jan 12 kl. 16:15

Geolog: Raset kan få dominoeffekt


Geologer fruktar att raset i Trondheim kan breda ut sig och fortsätta under en lång tid. Det är fortfarande oklart vad som startade raset på Bryneset i Trondheim. Klockan halv elva på nyårsdagen kom första larmet och raset är nu, flera timmar senare, fortfarande i rörelse.

Nyheter 24 - 01 jan 12 kl. 17:27

Geolog: Raset breda ut sig


Geologer fruktar att raset i Trondheim kan breda ut sig och fortsätta under en lång tid. Det är fortfarande oklart vad som startade raset på Bryneset i Trondheim. Klockan halv elva på nyårsdagen kom första larmet och raset är nu, flera timmar senare, fortfarande i rörelse.

BT - 22 nov 13 kl. 11:20

Dödssiffra stiger efter raset i Riga

Enligt den lettiska polisen har antalet omkomna nu stigit till 32, efter att taket på en stormarknad rasade i lettiska Riga i går kväll. Flera saknas fortfarande och enligt regeringen har byggnaden haft "problem" med byggkraven.Räddningsarbetare har under morgonen dragit fram fler kroppar ur ruinerna - och ännu fler befaras ligga under rasmassorna.

Cornucopia - 14 jul 16 kl. 12:15

Valueguard: Snabbaste raset för lägenheter i Stockholm sedan 2008

De kvalitetsjusterade lägenhetspriserna i Stockholms kommun fortsätter nedåt. Raset de senaste två månaderna är det snabbaste man sett i huvudstaden sedan den akuta finanskrisen 2008 och överträffar procentuellt raset 2011 med råge.
Kvalitetsjusterat lägenhetsprisindex för Stockholm.

DI - 21 jul 17 kl. 09:47

Kapitalförvaltaren: Här ska du investera nu

Den tyska kapitalförvaltaren Allianz Global Investors tror på Europa och Japans ekonomi, men är mer pessimistiskt inställd till USA, Kina och Storbritannien. Det skriver kapitalförvaltaren i en färsk marknadsutblick..

Dagens PS - 18 dec 17 kl. 06:00

Stjärnförvaltaren: Byt ut H&M-ledningen

Anser att H&M-topparna har ”bristande probleminsikt”. Henrik Didner anser att tiden har sprungit i kapp den svenska klädjätten, som han menar inte hängt med i svängarna och att ledningen samtidigt inte förstått allvaret i situationen. Han säger till Dagens Industri att det förmodligen behövs ett byte av ledning för att vända utvecklingen.

GöteborgsPosten - 26 okt 18 kl. 04:00

Konkursförvaltaren vill sälja M2 intakt

Inom en månad hoppas konkursförvaltaren hitta en aktör som vill köpa hela eller delar av M2 Retail Solutions.
– Min ambition är att försöka sälja verksamheten intakt, säger konkursförvaltaren Peter Öfverman..

PrivataAffärer - 24 apr 19 kl. 22:30

Kapitalförvaltaren: Här ska du placera när tillväxten tar fart

”Så snart som global tillväxt börjar återhämta sig, troligen vid halvårsskiftet, planerar vi att reducera vår exponering mot amerikanska aktier, för att rotera mer aggressivt mot internationella aktier – Europa och tillväxtmarknader i synnerhet”, meddelar ODDO BHF, som anser att tillväxtmarknadsaktier ser intressanta ut på grund av sina relativa värderingar, bolagsstyrning samt tillväxt i vinst per aktie. Vad gäller sektorer så är det enligt kapitalförvaltaren dags att ta hem vinster i defensiva sektorer, särskilt inom livsmedel där värderingarna har nått ”stratosfäriska” nivåer, för att istället välja cykliska aktier. Men det är inte läge att vara alltför optimistisk gentemot aktiemarknader, då politiska risker i form av främst brexit alltjämt utg

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Svårt få igenom CO2-skatt på EU-nivå

Liberalerna driver på stenhårt för en europeisk koldioxidskatt. Men få tror att en sådan kan bli verklighet..

DI - 15 minuter sedan

Sandviks superkaxiga golv räcker inte

Sandviks marginalgolv är superkaxigt. Men blygsammare tillväxtambitioner får placerarna att tveka..

DI - 30 minuter sedan

Carnegie ser två andra uppköpskandidater Nuevolution-budet

Bioteknikbolaget Alligator Bioscience och Bioinvent pekas ut som potentiella uppköpskandidater efter att det blev känt att Amgen lägger bud på danska forskningsbolaget Nuevolution. Budet väntas överlag ge en skjuts i handeln för nordiska bioteknikbolag, skriver Carnegie i en kommentar..

DI - 30 minuter sedan

Di:s expert: Fint bolag – budet är för snålt

Di:s Magnus Dagel tror det blir svårt för familjen af Jochnicks bud på Oriflame, med en premie på cirka 35 procent, att gå igenom. Och han menar sig se det verkliga skälet till att budet kommer nu..

DI - 30 minuter sedan

Budsmäll för storblankare i Oriflame

Kosmetikabolaget Oriflames huvudägare, familjen af Jochnick, la på onsdagen ett bud på 227 kronor per aktie på bolaget vilket fick aktien att rusa med drygt 33 procent. Det var dåliga nyheter för Oriflames enda storblankare som sitter på en kort position på motsvarande 4,6 procent av kapitalet. .

DI - 45 minuter sedan

Källor: Kinas säkerhetsbolag näst på tur att svartlistas

Näst på tur efter telekombolaget Huawei att sättas upp på USA:s svarta lista över bolag som anses utgöra direkta säkerhetshot sägs vara flera kinesiska säkerhetsföretag..

DI - 45 minuter sedan

Teknikjätten: Flygande bilar bara några år bort

Teknikjätten Bosch tror att luftburen taxi blir verklighet redan om några år. Sensorer för självkörande bilar snabbar på utvecklingen.  ”De första flygande taxibilarna planeras lyfta i storstäder senast 2023, säger Harald Kröger, vd för Bosch Automotive Electronics.

DI - 1 timme sedan

Nordea: 2019 blir ett blekt år för svenska ekonomin

På onsdag nästa vecka publicerar SCB siffror över den svenska BNP-utvecklingen i det första kvartalet. Nordea ser inte med någon tillväxtsfest framför sig..

DI - 1 timme sedan

Därför älskar Buffett Amazon

En del blev säkert förvånade när de såg att Warren Buffett investerat i Amazon. Men det bör man inte bli – Amazon har faktiskt flera likheter med andra bolag som han investerat i förr..

DI - 1 timme sedan

Upsales rapporterar en ökad omsättning i första kvartalet

Mjukvaruföretaget Upsales, som nyligen gjorde debut på First North, ökade sin nettoomsättning under det första kvartalet 2019 med 29 procent till 16,9 miljoner kronor (13,1)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.