DI > Ekonomi

Sunday, 26 May, 05:05

DI - 13 maj 19 kl. 16:01

Fed-chefen: Amerikansk ekonomi nära centralbankens målUSA-ekonomin utvecklas för närvarande på ett sätt som ligger på eller nära Federal Reserves dubbla mål om maximal sysselsättning och inflation nära 2 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Federal Reserves

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fed-chefen, Amerikansk, ekonomi, nära, centralbankensmål
DI - 13 maj 19 kl. 20:26

Fed-chefen: Amerikansk ekonomi stark nog att motstå handelsproblem

Fedchefen i Boston, Eric Rosengren, anser att den amerikanska ekonomin är stark nog för att motstå "handelsproblem". .

DI - 26 feb 19 kl. 15:59

Powell: Kotvindar för god amerikansk ekonomi

En god amerikansk ekonomi möter vissa korsvindar och motstridiga signaler, som Fed i januari ansåg motiverade en tålmodig approach till framtida ränteförändringar. Det sade Fed-chefen Jerome Powell inför senatens bankkommitté på tisdagen, enligt ett förskrivet anförande.  .

HBL - 14 nov 13 kl. 07:49

Nya Fed-chefen positiv till stödköpen

Den amerikanska centralbankens (Federal Reserve) följande chef Janet Yellen säger att hon stöder fortsatta ekonomiska stimulansåtgärder.Yellen anser att USA:s arbetslöshet är för hög för att centralbanken ska kunna trappa ner stödköpen. Arbetslösheten är 7,3 procent.

DI - 09 jan 14 kl. 16:33

Nya Fed-chefen räknar med uppsving

Den tillträdande Fed-chefen Janet Yellen räknar med att USA:s ekonomi stärks i år och att tillväxten accelererar..

DN - 28 feb 18 kl. 08:24

Nye Fed-chefen: Börsfall påverkar inte ekonomin

USA:s ekonomi rubbas inte av den senaste tiden turbulens på de finansiella marknaderna, hävdade Fed-chefen Jerome Powell när han för första gången talade inför kongressen. Centralbanken kommer fortsätta höja räntan gradvis, var budskapet från den nye centralbankschefen..

DI - 12 jul 18 kl. 21:11

Fed-chefen: Tullar oroar

USA:s ekonomi mår bra ur ett cykliskt perspektiv med nära full sysselsättning och stabila prisnivåer. Det sade Fed-chefen Jerome Powell i en radiointervju på torsdagen. .

VA - 09 sep 11 kl. 08:09

Fed-chefen sänkte börserna

9 september De amerikanska börserna stängde ned på torsdagskvällen. Fed-chefen Ben Bernankes tal tyngde sentimentet. Extra tungt gick det för finans och industri medan konsumtionsvaror och data/it-sektorn gick mot strömmen.

DI - 27 mar 14 kl. 14:02

FED: USA:s ekonomi kommer expandera

Fed-chefen i Cleveland, Sandra Pianalto, räknar med att den amerikanska ekonomin kommer att "expandera i en något starkare takt det här året än förra", och hon ser en BNP-tillväxt kring 3 procent..

Dagens PS - 22 mar 18 kl. 07:23

Nya Fed-chefen höjde räntan vid första mötet

Den nya amerikanska Fed-chefen Jerome Powell höjde räntan i samband med sitt första möte. Den amerikanska centralbanken Federal Reserve höjde på onsdagen styrräntan, målnivån för dagslåneräntan kallad Fed funds, till ett intervall mellan 1,50 och 1,75 procent. Målet var tidigare mellan 1,25 och 1,50 procent.

DI - 11 okt 18 kl. 06:31

IMF-chefen ryter mot Trump: Fed-chefen är inte galen

IMF-chefen Christine Lagarde kom till Federal Reserves försvar på torsdagen och sa att hon inte skulle associera Fed-chefen Jerome Powell med galenskap.  Det sa hon till CNBC enligt Bloomberg News..

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Nya samtal mellan parterna i Venezuela

Representanter för regeringen och oppositionen i Venezuela ska fortsätta samtalen i Oslo i Norge nästa vecka, meddelar Norges utrikesdepartement..

DI - 7 timmar sedan

Valvaka – följ EU-valet i Di TV

På programmet står intervjuer med toppkandidater, analyser och kommentarer kring de viktigaste frågorna. Di TV följer EU-valet över mållinjen och sänder från samtliga valvakor.  Och rösträkningen kan du följa på EU-specialsidan di.

DI - 8 timmar sedan

Stora omkastningar väntar när EU-rösterna lagts

Den politiska kartan har ritats om i grunden inför söndagens EU-val och flera partier går mot stora nederlag. Mest akut är läget för Liberalerna som nu riskerar att helt åka ur parlamentet. Men även för flera andra partier väntar en rysare när mandaten ska fördelas..

DI - 8 timmar sedan

Så ska socialarbetaren stoppa missbruket med alkoholfritt vin

GÖTEBORG. Möjligheten att få värdefulla insikter om hur det går till att bygga snabbväxande företag lockade storpublik till Di:s Gasellfrukost i Göteborg.  Moa Gürbüzer berättade om varför hon tog steget från socialarbetare till entreprenör..

DI - 9 timmar sedan

Hans Blix: Ekonomiska motiv bakom press på Iran

Brutet kärnenergiavtal, omfattande sanktioner och uppskruvad krigsretorik. En del av motivet bakom USA:s ökande press mot Iran är att hindra att landet blir en ekonomisk stormakt i Mellanöstern. Det säger Hans Blix, tidigare generalsekreterare för FN:s atomenergiorgan IAEA..

DI - 9 timmar sedan

Experten: Här är det bäddat för nya uppköp – ”Det är mer av krisskäl”

Familjen af Jochnicks bud på Oriflame kommer antagligen gå igenom, och det är bäddat för fler uppköp på Stockholmsbörsen - inte minst vad gäller en gammal favorit i budspekulationer.  Det säger experterna i veckans Börsrådet på DiTV..

DI - 9 timmar sedan

Statsvetare: L kan gynnas av lågt valdeltagande

EU-valet kan fortfarande bjuda på stora överraskningar, enligt experterna.  En viktig faktor är valdeltagandet..

DI - 10 timmar sedan

Experterna: Ducka baksmällan – så får du en god start efter studenten

Det är den tiden på året då tiotusentals studenter springer ut, och påbörjar ett nytt kapitel i livet. När festyran har lagt sig väntar gott om utmaningar. Tre experter ger råd om val av utbildning, hur man säkrar sitt boende och strategier för sommarjobbet..

DI - 10 timmar sedan

Hjärnforskaren om vikten av beröring: ”Vi rör varandra allt mindre”

Alla människor mår bra av beröring. Ändå rör vi vid varandra allt mindre. Hjärnforskaren Helena Backlund Wasling förklarar varför i en ny bok..

DI - 12 timmar sedan

Snabb succé – Mercedes hakar på elbilsracet

Di Weekend åker till en av världens största oljeexportörer för att köra elbil – Mercedes-suven EQC..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.