Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 00:35

Dagensanalys.se - 13 maj 19 kl. 16:00

Nytt redaktionellt system på HD och Sydsvenskan ska visa vägenSystemet heter Calpal och ska besvara frågor som publiceringstakten, vad man ska göra med metadata och hur redaktionen kan bli mer datadriven. Bakgrunden var att redaktionen såg svaga samband mellan antalet publiceringar, trafik och konverteringar. Variabler som många mediehus brottas med idag. Vad är den optimala publiceringstakten? Hur långa ska artiklarna vara?
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
HD, Sydsvenskan, Calpal, Nytt, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, redaktionellt, systempå HD och , Sydsvenskanska , visa, vägen
Sydsvenskan - 29 nov 12 kl. 15:38

Kräver nytt etiskt system

Utredaren Brian Leveson, vars emotsedda rapport om brittiska medier kom i dag, kräver ett nytt etiskt system i svallvågorna efter avlyssningsskandalen i fjol. Lagstiftning måste till, sade Leveson..

BT - 16 sep 14 kl. 09:35

Dags för ett nytt politiskt system

Ideologiernas död öppnar för nytt politiskt system, skriver Anders Lönnfält och Joakim Sigvald. De föreslår en typ av direktdemokrati, kallad flytande demokrati, där individerna själva avgör från fall till fall när de vill rösta själva och när de vill bli representerade. Med riksdagsvalet avklarat börjar arbetet för de framröstade partierna att gruppera sig för regeringsbildning och parlamentariskt arbete.

Västerbottens Folkblad - 03 apr 18 kl. 03:00

Dags för nytt medieetiskt system

Med ett nytt medieetiskt system tas ett stort steg för att stärka mediernas ställning samt markera distans till informationsspridning och opinionsbildning där etik, källkritik och ansvarstagande saknas, skriver företrädare för mediebranschen. Mediebranschen har enats om att inrätta ett nytt medieetiskt system. Det nya systemet med en allmänhetens medieombudsman (MO) och en medieetisk nämnd (MEN) ska […].

Regeringen - 22 apr 16 kl. 12:36

Remiss SOU 2016:25 Likvärdigt, rättsäkert och effektivt - ett nytt nationellt system för kunskapsbedömning

Här kan du ta del av vilka instanser som regeringen har remitterat betänkandet SOU 2015:25 Likvärdigt, rättsäkert och effektivt - ett nytt nationellt system för kunskapsbedömning..

Kristianstadsbladet - 24 apr 17 kl. 17:40

54 miljoner för nytt it-system

Regionservice behöver ett nytt it-system som bättre ska stödja fastighets- och serviceverksamheten. Nu föreslås att ett sådant köps in för drygt 54 miljoner kronor..

DalaDemokraten - 13 sep 17 kl. 13:59

Äventyrsområde och nytt snösystem i Lindvallen – här är skidsäsongens hetaste nyheter

En av SkiStars nyheter i Sälen inför vintersäsongen är äventyrsområdet fun slopes i Lindvallen.
– Här kommer alla att uppleva skidglädje och pirr i magen, säger Fredrik Rydén, som varit med och utvecklat SkiStars fun slopes.
Dessutom blir det fler boendemöjligheter samt ett nytt snösystem – som ska ge mer snö i Sälens skidbackar..

Dalarnas tidningar - 13 sep 17 kl. 13:59

Äventyrsområde och nytt snösystem i Lindvallen – här är skidsäsongens hetaste nyheter

En av SkiStars nyheter i Sälen inför vintersäsongen är äventyrsområdet fun slopes i Lindvallen.
– Här kommer alla att uppleva skidglädje och pirr i magen, säger Fredrik Rydén, som varit med och utvecklat SkiStars fun slopes.
Dessutom blir det fler boendemöjligheter samt ett nytt snösystem – som ska ge mer snö i Sälens skidbackar..

Expressen - 03 apr 18 kl. 00:06

Medierna inför ett nytt etiskt system

Mediebranschen har enats om att inrätta ett nytt medieetiskt system. Det nya systemet med en allmänhetens medieombudsman (MO) och en medieetisk nämnd (MEN) ska värna den personliga integriteten, omfatta publiceringar på alla plattformar och dessutom göra det enklare för allmänheten, skriver företrädare för  tidningar, SVT, TV4, TT, Sveriges Radio, branschorgan och Svenska Journalistförbundet..

SR - 03 apr 18 kl. 03:00

Mediebranschen lanserar nytt etiskt system

Mediebranschen meddelar idag att de kommer att införa ett nytt etiskt system som ska omfatta publiceringar på alla plattformar – även de digitala..

SVT - 03 apr 18 kl. 03:00

Mediebranschen föreslår nytt medieetiskt system – skrotar pressombudsmannen

Det behövs ett nytt medieetiskt system för att värna om personlig integritet och förenkla för allmänheten. Det har mediebranschen nu enats om och därför vill inrätta en allmänhetens medieombudsman (MO) och en medieetisk nämnd (MEN). Det nya medieetiska systemet är tänkt att ersätta Pressombudsmannen (PO)..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 5 minuter sedan

Missade du också Google Marketing Live?

Om du, som många andra, var busy med annat när Google rev av sin årliga Marketing Live kan du nu se hela klippet här. Men du måste bänka dig i över två och en halv timme. Fram med popcorn, läsk och annat snask för nu blir det Google Marketing Live.

Dagensanalys.se - Igår: 14:34

Fyra av tio svenskar lyssnar på poddar

Nya podcasts tillkommer dagligen och allt fler svenskar lyssnar på poddar, att det är ett intressant annonsformat är mycket tydligt. Men hur många av svenskarna lyssnar egentligen på poddar, hur ofta lyssnar man och vad lyssnar man på? Det har Novus, på uppdrag av intresseorganisationen Sveriges Annonsörer, kartlagt i en ny rapport.

Dagensanalys.se - Igår: 16:00

Sverige i topp inom mobil e-handel

Criteo släpper nu Global Commerce Review, en rapport som är baserad på sök- och köpdata från tusentals återförsäljare i över 80 länder. Irland är världsledande, där 64 procent av alla köp på nätet är från mobila enheter. Sverige är dock hack i häl med 63 procent.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Så här mycket tjänar Twitch-kändisarna

En känd profil på Twitch kan tjäna miljontals kronor bara genom att spela spel. Men för att bli kändis krävs det oändliga antal timmar framför datorn samtidigt som tusentals konkurrenter vill erövra din plats på tronen. Om du är en spelutvecklare, producent av gaming-tillbehör eller säljer andra prylar så kan det kosta upp till en halv miljon kronor för att få en av de stora profilera på Twitch att samarbeta med ditt varumärke.

Dagensanalys.se - 21 timmar sedan

Hälften av svenskarna kan tänka sig ett köpfritt år

48 procent av svenskarna skulle kunna tänka sig att helt avstå från att handla nyproducerade saker i ett års tid. Kan du? När drygt 1.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

”Hela kundresan måste upplevas konsekvent och stämma överens med varumärket”

Emakina DBG vill skapa en ny typ av leadbyrå som kombinerar varumärkeskommunikation och teknik i samma erbjudande. Emakina DBG lanserar ett nytt e-handelserbjudande under ledning av Daniel Ahlqvist (Business Unit Director) och Jonas Stensved (E-commerce Solution Architect). Idag levereras e-handelslösningar allt som oftast av en teknikbyrå, men vi ser att kommunikation, kreativitet och teknisk utveckling behöver finnas i samma team för att möta konsumenternas ökade förväntningar.

Dagensanalys.se - 8 timmar sedan

”TV och onlinevideo-reklamens framtid är ljudlös, eller är det precis tvärtom?”

Sitter och läser ett paper i Journal of Advertising Researchs mars-nummer och tänker på hur svårt det är att göra rätt nuförtiden i mediabranschen. I ärlighetens namn har det väl alltid varit svårt men på samma sätt som vi ökat möjligheterna att göra bra saker så har vi också ökat riskerna att göra fel. Låt mig bara först konstatera att i valet mellan online video- eller traditionell TV-reklam så är svaret i princip alltid om budgeten tillåter – välj båda.

Dagensanalys.se - Igår: 02:18

Så här snabbt måste din sida ladda för att ranka högre på Google

Enligt en ny studie genomförd av Searchmetrics finns det bevis på hur snabbt en sida måste laddas för att också ranka högre på Google. Sen hjälper det också om sajten är mobilanpassad. Enligt studien laddar sidor som rankar högt på Google i snitt på 1,19 sekunder.

Dagensanalys.se - Igår: 02:06

IKEA ökade närvaron på sociala kanaler med 495 procent – här är reklamfilmen

Enligt analysfirman 4C Insigts var det IKEA som fick störst effekt från sin reklam som visades under Game of Thrones i England. Det var när reklamfilmen visades under Game of Thrones på Sky som analysfirman kunde räkna hem en ökning på sociala kanaler om 495 procent för IKEA. Här är reklamfilmen: Inlägget IKEA ökade närvaron på sociala kanaler med 495 procent – här är reklamfilmen dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - I förrgår: 19:36

Nu är det bara fyra bolag kvar

I skrivande stund är det bara fyra bolag kvar som vill köpa Kantar från WPP. Det är investmentbolagen Bain Capital, Apollo och Platinum som har lagt varsitt bud på Kantar. Men det lurar även en fjärde i vassen som lägger bud men vem det är vill inte WPP avslöja.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.