Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 01:21

Affärsvärlden - 13 maj 19 kl. 15:20

Liten svensk startup ska rädda 5g-näten – med unik teknikDet här lilla Linköpings-bolaget har en Nobelpristagare som kund. När man hör vad Swegan kan göra för halvledarindustrin – och de kommande 5g-näten – är det inte svårt att förstå. ”Vi kan leverera hundra gånger mer data för samma energi”, lovar grundaren..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Linköpings, Nobelpristagare, Swegan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Litensvensk , startupska , rädda, 5g-nätenmed , unik, teknik
YLE - 22 mar 14 kl. 13:40

Enkät: Vi är inte rädda för ryssen

Krisen i Ukraina har inte ökat finländarnas rädsla för Ryssland. Enligt en enkät för Yle Nyheter ser var fjärde finländare Ryssland som ett möjligt hot i framtiden, men 75 procent bedömer att hotet är litet. Över hälften av de svarande vill också bromsa upp EU:s ekonomiska sanktioner mot landet.

Skånskan - 24 apr 19 kl. 06:00

Johan Glans tar plats i Enkelstöten

Tv. Humor och deckarmiljö, hur går det ihop? Väldigt väl, om man frågar Johan Glans.

Cornucopia - 11 nov 17 kl. 13:05

Locket gläntas lite på Operation: Rädda Löfven

Ibland öppnas locket på Operation: Rädda Löfven, som drogs igång när Transportstyrelsehärvan blev publik i juli. Senast har nu det ockerlotteri-, LO- och skattefinansierade sosseriet betalat ut en fallskärm till statsminister Stefan Löfvens statssekreterare, som tog på sig skulden för att på så sätt rädda Löfven. De 1.

Skånskan - 24 aug 16 kl. 09:00

Sagodepartementet bjuder på sagomöten

Nöje
Tre kostymklädda män har med sig tre sagor – på svenska och arabiska – i en resväska och tillsammans bjuder de publiken på spännande äventyr och en massa musik och sång.
Pjäsen heter Sagorna och har premiär på Unga Teatern i Malmö på lördag 27 augusti.– Det handlar om tre kollegor från Sagodepartementet, ett ministerium för sagornas bevarande.

Barometern - 01 okt 14 kl. 06:30

Friskolor tar täten i betygstoppen

Södra skolan i Kalmar, Åkerboskolan i Löttorp och Ölands friskola i Färjestaden toppar länslistan över niornas slutbetyg.
De ligger långt över rikssnittet. PÅ tisdagen presenterade Skolverket statistiken över slutbetygen för niondeklassarna som gick ut i somras.

Sydsvenskan - 29 dec 14 kl. 04:00

Möten motarbetar rädslorna

De senaste tidens explosioner i Malmö gör att människor känner sig osäkra och obehagliga till mods. Att rädslor växer fram inom oss är helt normalt när vi inte känner att vi kan vara riktigt trygga på våra gator och torg.Hur kan vi reagera på ett bra sätt när sprängdåd och explosioner sker i områden där människor bor och verkar?

Skånskan - 26 jul 18 kl. 17:05

Solrädda söker sig till stenbrottet

DALBY Många är det som i det strålande sommarvädret söker sig till Dalby stenbrott för rekreation.
– Det här är perfekt för mig som vill hålla mig i skuggan, säger den entusiastiska badaren Sara McGlynn.Hållande varsin öl i handen, står Kävlingeborna Kristoffer Pentmo, 26, och Adam Svensson, 29, under solens lodräta strålar, i den hett vibrerande luften, och söker efter de rätta orden för att beskriva Dalby stenbrott.

YLE - 25 feb 14 kl. 14:59

Jonas Jungar: Och så var vi alla upprörda en liten stund

Det duggar tätt nu – uppståndelse kring än det ena, än det andra. Senast gällde det idrottsminister Arhinmäkis fylla, som om någon dag kommer att vara bortglömd. ”Samhällsdebatt” har allt oftare kommit att handla om hypersnabbt avbetade skandalungar, som sällan leder till något mer än mycket klick och tyck… Den följer numera ett ganska vedertaget mönster, uppståndelsen, det som på finska kallas kohu.

YLE - 06 jun 16 kl. 15:23

Vasaborna kan rädda mat via telefonen

Nu har appen ResQ också kommit till Vasa. Tanken är att minska på matsvinnet genom att folk får beställa överbliven mat via telefonen. Så här långt har åtta restauranger i Vasa nappat på konceptet.

YLE - 10 jun 17 kl. 16:23

Tvåvägs språkbad kunde rädda skolan i Veikars

Att inrätta en tvåvägs språkbadskola i Veikars i Korsholm kunde bevara skolan i byn. Det här skulle vara den första skolan av det här slaget i landet och Christoffer Ingo (SFP) lämnade i torsdags in en fullmäktigemotion om saken. Motionen lämnades in på samma möte där fullmäktige beslöt om tilläggsanslag för Kvevlax lärcenter.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Återhämtning på börsen - här är aktierna som drar iväg

Stockholmsbörsen inledde tisdagen med en återhämtning från måndagens kursfall som kom efter USA:s beslut att svartlista export till kinesiska Huawei. Stöd kom från att Vita huset har meddelat en handfull tillfälliga undantag från svartlistningen. Tendensen är likartad på omvärldsbörserna..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Kempen: Köpläge i bioteknikbolaget

Den nederländska banken Kempen tar upp bevakning av Oncopeptides genom att sätta rekommendationen till köp..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Slack vill ta in upp till 1,9 miljarder i direktlistningsförfarande

Meddelandetjänsten Slack har offentliggjort sitt prospekt för en börsnotering på New York Stock Exchange, där det framgår att bolaget avser ta in upp till 197 miljoner dollar i ett direktlistningsförfarande senare i vår..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Telia drar ner med 240 anställda i Norge

Telia Norge har beslutat att dra ned sin norska personalstyrka med 240 årsanställningar, motsvarande omkring 10 procent av årsanställningarna i Norge..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

OECD: Kan få allvarliga konsekvenser för den globala tillväxten

Riskerna mot de globala tillväxtprognoserna ligger tydligt på nedsidan. Oron för förverkligandet av riskerna kan tynga förtroendet vilket i sig dämpar investeringar och handel. Riskerna kommer från ytterligare handelshinder, policyosäkerhet och fortsatt dämpad tillväxt i Europa, en hård brexit, kraftigare inbromsning i Kina och förnyad omprissättning på de finansiella marknaderna.

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

OECD: Detta drar ner den svenska tillväxten

Den svenska ekonomin är robust men BNP-tillväxten väntas bromsa in till +1,6 procent i år och nästa år när bostadsbyggarboomen är över. Det skriver OECD, industriländernas ekonomiska samarbetsorganisation, i vårprognosen, Economic Outlook, som presenterades på tisdagen..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Nyemissionen i Vertiseit övertecknades

Nyemissionen i det Varbergbaserade företaget Vertiseit, som säljer digitala lösningar för att stärka kundupplevelsen i butiker, övertecknades inför listningen av bolagets aktier på Nasdaq First North som väntas ske den 28 maj..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

SAS nobbas strejkersättning

SAS blir snuvat på hundratals miljoner kronor i konfliktersättning. Orsaken är att flygbolaget i uppgörelsen med de strejkande piloterna överskred det så kallade lönemärket..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Verkstad i topp på börsen

Den verkstadstunga Stockholmsbörsen steg på fredagsförmiddagen och gick något bättre än flertalet övriga europeiska börser..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Börsen har nått taket

”Öresund missade racet på börsen och i cykliska aktier under början av 2019. Nu har börsen peakat och konjunkturkänsliga bolag kommer få mest stryk under resten av året”, säger vd Nicklas Paulson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.