SVT > Ekonomi

Sunday, 16 June, 16:54

SVT - 10 maj 19 kl. 22:31

Experterna: Så påverkas du av handelskriget​Handelskriget mellan USA och Kina har redan sänkt Stockholmsbörsen och försvagat kronan. Om konflikten eskalerar hotas även jobb och tillväxt. Dessutom kommer många varor bli dyrare. Det säger de experter som SVT Nyheter har talat med..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA, Kina, Stockholmsbörsen, SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experterna, , påverkasdu av , handelskriget
DI - 09 sep 18 kl. 14:18

Experterna: Aktierna som påverkas mest av valresultatet

Välfärdbolagen är de börsbolag som påverkas mest av valutgången. Det är tre börsexperter som Di TV intervjuat rörande överens om..

Expressen - 26 okt 15 kl. 17:28

Experterna manar till lugn

Amorteringskravet kan skjutas på framtiden - igen. Men experterna manar till lugn. – Jag tror inte att marknaden kommer att påverkas lika mycket den här gången, säger Claudia Wörmann, boendeekonom..

Västerbottens Folkblad - 18 mar 16 kl. 08:00

Experterna svarar vecka 11

Kan skulderna drabba partnern? Fråga: Hur påverkas min partner av att jag har skulder och söker skuldsanering? Kommer även hon att få leva på existensminimum om jag får en skuldsanering?

Expressen - 20 dec 18 kl. 12:27

Så påverkas du av räntehöjningen

Riksbanken höjer reporäntan för första gången på sju år.De som påverkas är främst hushåll med rörliga bolån – men experterna tror inte på någon dramatisk höjning.– Men många har aldrig varit med om en räntehöjning och blir nervösa, säger Claudia Wörmann på SBAB..

PrivataAffärer - 21 dec 18 kl. 06:00

Experterna om börsen nästa år

Privata Affärer ställde fyra frågor till två experter om vad de tror om börsen nästa år. Frågorna var hur storbolagsindexet utvecklas nästa år, samt vilka som är de bästa – och sämsta – aktierna inför 2019. Dessutom bad vi efter en personlig kommentar om året 2019.

PrivataAffärer - 15 feb 19 kl. 04:00

Experterna om rapporterna: Klart godkänt jämfört förväntningarna

Frågorna handlar om rapportutfallet så här långt, utdelningsnivåerna och vad vi kan förvänta på marknaden under den närmaste framtiden. Hur har rapportutfallet varit tycker du, när det gäller resultat och vinsttillväxt?
Jonas Olavi: – Precis som i de senaste rapporterna så har det varit svårt att överträffa analytikernas högt ställda förväntningar.

IDG - 04 dec 13 kl. 13:38

Experterna: Så blir framtidens it-jobb

Automatisering och offshoring förutses ta många it-arbetstillfällen, men vilka roller påverkas?.

DI - 29 jan 15 kl. 08:57

Så påverkas boräntorna av minusränta

I vår kan Riksbanken ta till minusränta. Experterna spår en press nedåt för boräntorna och fortsatt stigande bostadspriser som följd..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Zlatan utvisad mot Chelsea– experterna rasar

Zlatan Ibrahimovic kan ha spelat klart i årets Champions League. I avgörande mötet mot Chelsea blev stjärnan utvisad i 33:e minuten. Det skedde när Zlatan kom sent in i en duell, och efteråt blev det ritkigt bråkigt på plan.

Expressen - 15 dec 15 kl. 10:09

Så påverkas din ekonomi av beskedet

Riksbanken lämnar reporäntan och räntebanan oförändrat enligt morgonens besked. Det innebär liten förändring för bolånen och bopriserna enligt experterna. – Det här beskedet ger ingen större förändring för hushållen mot hur det var tidigare, säger Anna Breman, chefsekonom på Swedbank..

Fler nyheter från SVT

SVT - 12 jun 19 kl. 06:28

Civilminister Ardalan Shekarabi kritisk mot SAS: ”Helt oacceptabelt”

Efter vårens pilotstrejk har många drabbade passagerare vänt sig till allmäna reklamationsnämnden, ARN, för att kräva ersättning. Men SAS säger att man inte kommer följa ARN:s beslut, något som fått civilminister Ardalan Shekarabi att reagera. – Det är helt oacceptabelt, säger han..

SVT - 12 jun 19 kl. 00:29

Myndighet föreslår friare hyressättning

Finanspolitiska rådet föreslår friare hyressättning av bostäder, samt höjda skatter på fastigheter och bostadsrätter för att komma till rätta med problemen på bostadsmarknaden, skriver rådet på DN Debatt. Samtidigt understryker rådet att hyrorna kan kraftigt öka i framförallt storstadsregionerna..

SVT - 09 jun 19 kl. 13:43

Rekordmånga bostäder såldes i maj – ”rullar på rätt bra”

Antalet bostadsförsäljningar nådde en rekordnivå i maj. – Det är ett tecken på att säljare och köpare lyckas mötas, säger Erik Holmberg, analytiker på Hemnet..

SVT - 07 jun 19 kl. 05:06

Är dyrare fonder bättre fonder? Alexander Norén om apor och ”börsens vinnare”

Är det värt att betala extra för fonder? Och vilka blir vinnare i långa loppet? Alexander Norén reder ut forskningen kring indexfonder och aktivt förvaltade fonder..

SVT - 07 jun 19 kl. 05:05

Allt fler väljer billiga fonder

De billigare indexfonderna vinner mark på bekostnad av de dyrare ”aktiva” fonderna. En trend som väntas fortsätta och är bra för konsumenterna, säger Fredrik Nordström, vd på Fondbolagens förening..

SVT - 05 jun 19 kl. 18:15

Så kan avgiften bli ett slukhål för ditt sparande

Hur viktigt är egentligen att ha koll på avgiften som förvaltaren tar ut när du sparar i fonder? I klippet förklarar Alexander Norén ”slukhålseffekten”. Du kan få ut en tredjedel mer av ditt sparande om du väljer en fond med ingen eller mycket låg avgift..

SVT - 05 jun 19 kl. 18:14

Ny rapport: Svenskarna rikare genom billigare fonder

Trenden med sjunkande avgifter på fondsparande håller i sig och svenskarna har redan sparat elva miljarder på utvecklingen, visar en sammanställning för SVT Nyheter..

SVT - 31 maj 19 kl. 22:13

Trumps tullhot orsakade kursfall på världens börser

President Trumps senaste hot om tullar, denna gång riktade mot Mexiko, utlöste skrämselhicka på världens finansmarknader. Flera svenska industriföretag riskerar att drabbas hårt om hoten blir verklighet. .

SVT - 30 maj 19 kl. 23:06

Uber redovisar miljardförlust

Taxitjänsten Uber redovisade på torsdagen en förlust på motsvarande 9,5 miljarder kronor under sitt första kvartal som börsnoterat företag. Omsättningen ökade med 20 procent..

SVT - 28 maj 19 kl. 15:35

Uppgifter: 200 anställda får gå från Postnord 

Var fjärde anställd på Postnords huvudkontor tvingas lämna företaget. Detta efter att företaget presenterat ett nytt sparpaket under tisdagen, skriver nyhetssajten Breakit. – Det kommer bli förändringar, men jag kan inte svara på exakt hur det kommer se ut, säger Maria Ibsen, pressansvarig på Postnord, till SVT Nyheter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.