Blekinge Läns tidning > Nyheter

Tuesday, 26 May, 05:59

Blekinge Läns tidning - 10 maj 19 kl. 14:37

Rättegång har startat om sprängladdning på lastbilEn sprängladdning exploderade på en lastbil utanför Holmsjö i februari 2017. Under fredagen startade rättegången mot tre män om allmänfarlig ödeläggelse..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Holmsjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rättegånghar , startatom , sprängladdning, lastbil
SR - 02 okt 17 kl. 04:00

Norrman med sprängladdning i påse inför rätta

I Norge inleds i dag en rättegång mot en misstänkt terrorist. Samtidigt ställs en 17-årig yngling inför rätta. Han greps i Oslo, dagen efter terrordådet i Stockholm, med en hemmagjord sprängladdning i en påse..

YLE - 21 maj 15 kl. 04:44

Rättegång mot bombman inleds i dag

På torsdag inleds rättegången mot en man som sprängde en bilbomb i Korsnäs i december i fjol. En kvinna skadades allvarligt i bombdådet. Mannen har erkänt att han placerade en sprängladdning på kvinnans bil utanför radhuset där hon bor.

YLE - 21 maj 15 kl. 07:59

Rättegång: bomben i Korsnäs

I dag inleds rättegången mot en man som sprängde en bilbomb i Korsnäs i december i fjol. En kvinna skadades allvarligt i bombdådet. Mannen har erkänt att han placerade en sprängladdning på kvinnans bil utanför radhuset där hon bor.

NT - 19 okt 17 kl. 13:00

Bilägaren var åtalad i rättegång som slutade på onsdagseftermiddagen

Bilen där en misstänkt sprängladdning hittades tillhör en av de åtalade i rättegången som avslutades på onsdagseftermiddagen..

Blekinge Läns tidning - 21 maj 19 kl. 20:00

Sprängdåd: Riskerar tre års fängelse för lastbilssprängning

Åklagaren yrkar på tre års fängelse för de två män som står åtalade för att ha sprängt en lastbil på en garageuppfart i Bakareboda i februari 2017. Den fem dagar långa rättegången avslutades under tisdagen..

SmålandsPosten - 24 sep 13 kl. 06:10

Ombyggd lastbil stoppades med stöldgods i lasten

På den specialbyggda lastbilen fraktades stöldgods ? bränsletanken hade flyttats till förmån för en gastub med ansluten skärbrännare. En 31-årig man och hans 59-årige kamrat åtalas för upprepade fall av häleri.

YA - 18 dec 13 kl. 19:07

Åsikterna delade kring bombmännen

Bevisar DNA-spåren att de åtalade männen placerade bomben i Hammenhög eller inte? Åsikterna gick isär på den sista rättegångsdagen, som slutade med att en av de åtalade försattes på fri fot.
- Någon har placerat den här sprängladdningen i Hammenhög, en sprängladdning som skulle ha orsakat rejäla skador om den detonerat.

BT - 01 dec 14 kl. 07:04

Explosion kommer att ge konsekvenser

Malmöpolisen har ännu inte gjort några gripanden efter att någon placerat en sprängladdning, som exploderade strax före midnatt, vid Rättscentrum. Inget hot var enligt polisen riktat mot Rättscentrum där rättsvårdande myndigheter håller till och där rättegångar vanligen hålls. – Men det lär inte bli mycket med det i dag, säger Skånepolisens pressinformatör Mikael Lind.

YLE - 21 maj 15 kl. 14:45

Bombman i Korsnäs hotade offret med kniv

Den man som är misstänkt för mordförsök efter att ha placerat en bomb på en kvinnas bil i Korsnäs hade hotat kvinnan fler gånger med kniv. Den första rättegångsdagen är nu avslutad Tolv års ovillkorlig fängelsedom. Det är åklagarens yrkande mot den man som placerade en bomb på en kvinnas bil i Korsnäs före jul.

BT - 01 dec 14 kl. 06:10

Ingen gripen för explosion i Malmö

Malmöpolisen har ännu inte gjort några gripanden efter att någon placerat en sprängladdning, som exploderade strax före midnatt, vid Rättscentrum. Inget hot var enligt polisen riktat mot Rättscentrum där rättsvårdande myndigheter håller till och där rättegångar vanligen hålls.- Men det lär inte bli mycket med det i dag, säger Skånepolisens pressinformatör Mikael Lind.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

Brasilien fortsätter med ifrågasatt medicin

Brasilien kommer inte att ändra på sina rekommendationer om att använda malariamedicinen hydroxiklorokin vid coronsamitta. Beskedet kommer samma dag som landet går förbi USA i antal avlidna i covid-19..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Belgiska dödstal går ner – men hösten oroar

Även Belgien missade skyddet av äldreboenden i början av coronakrisen. Nu är läget bättre – men oron är stor inför hösten..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Skidskyttet planerar följa Fis fluorplan

Internationella skidförbundet (Fis) vill fasa ut fluorvallan för att förhoppningsvis kunna förbjuda den helt till säsongen 2022-2023. Internationella skidskytteförbundet (IBU) är inställda på samma spår..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Rättegången om Wilma startar i dag

Idag inleds rättegången mot en 23-årig man som misstänks ha mördat sin 17-åriga flickvän i Uddevalla i november. Mannen nekar, och bara en del av flickans kropp har hittats. Men åklagaren tycker sig ha starka bevis..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Uppåt på Asiens börser

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Här är knappen som lurar polisen

A-traktorerna kan ofta köra i 150 kilometer i timmen, men när polisen testar dem går de i 30. Tricket är ett relä i motorn och en fjärrkontroll i samma knippa som bilnyckeln. Med ett knapptryck begränsas topphastigheten innan polisen sätter sig bakom ratten.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Oklart om vem som ska få svenskundervisning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Blekinge: Försvaret vill stoppa garagebygge

Ronneby kommun gav grönt ljus för bygglov när ägarna till ett fritidshus i Saxemara ville bygga ett garage. Men nu kan bygget stoppas - av Försvarsmakten..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Demonstrationer mot Morenos coronaåtgärder

Tusentals demonstranter i flera städer i Ecuador protesterade på måndagen mot Lenín Morenos ekonomiska åtgärder för att bekämpa coronakrisen..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Singapore skriver ner BNP-prognos – igen

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.