Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 15 September, 18:00

Dagens PS - 10 maj 19 kl. 07:03

Uppåt i Asien trots höjda tullarTrump deklarerar att de planerade utökade tullarna mot Kina ligger fast. Under morgonen svensk tid pekar handeln på de asiatiska börserna uppåt trots Vita husets besked om utökade tullar mot Kina för 200 miljarder dollar, rapporterar Omni Ekonomi. I dag återupptas förhandlingarna mellan de båda länderna. I Asien går både Shanghaibörsen och Shenzen upp med mer än 1 procent och runt 05.30 i morse hade Hongkongbörsen stigit med 0,4 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Asien, Kina, Vita, Omni Ekonomi, Shanghaibörsen, Shenzen, Hongkongbörsen, Japan, Nikkei, Kospi, Uppåt, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppåt i Asientrots , höjda, tullar
DI - 02 sep 19 kl. 06:32

Morgonkoll: Blandad handel i Asien efter nya tullar

Asiens ledande börser handlas på båda sidor om nollstrecket efter att nya tullar trätt i kraft under helgen i den långtgående handelskonflikten mellan USA och Kina..

Dagens PS - 10 maj 19 kl. 15:44

Trumps tullar, kronans ras och försvarsfiasko

BUSINESS BRIEF – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  SAS vd om sommarens flygtrafik: ”Jätteorolig”
Flera andra flygbolag befarar samma sak och i Frankrike har flygledarna enligt SvD precis gått ut i strejk, den tredje flygledarstrejken i Europa hittills i år. Uppåt i Asien trots höjda tullar
Trump deklarerar att de planerade utökade tullarna mot Kina ligger fast.

Dagens PS - 19 jun 18 kl. 07:24

Trump hotar med nya tullar: “Utpressning”

USA:s president Donald Trump har beordrat sin handelsrepresentant att identifiera kinesiska varor värda 200 miljarder dollar för ytterligare importtullar på tio procent, rapporterar CNBC. Trump sade att de nya tullarna kommer att träda i kraft om inte Kina ändrar sin praxis och drar tillbaka de tullar man nyligen tillkännagivit. Under fredagen svarade Peking på USA:s första tullar på varor värda uppemot 50 miljarder dollar.

DI - 06 jul 18 kl. 05:51

Lugna Asien-börser när USA:s tullar börjar gälla

Handelstullarna mellan världens ekonomiska stormakter har utlöst flera veckors fall på ledande börser i Asien. Men när en del av USA:s tullar nu träder i kraft är börsindexen förhållandevis avvaktande..

Helsingborgs Dagblad - 06 jul 18 kl. 05:11

Uppåt i Asien när USA:s tullar börjar gälla

Handelstullarna mellan världens ekonomiska stormakter har utlöst flera veckors fall på ledande börser i Asien. Men när en del av USA:s tullar nu träder i kraft är Asiens börser förhållandevis lugna. I Tokyo har det pekat nedåt sedan midsommar, men under.

DI - 11 apr 16 kl. 09:01

SSAB kräver amerikanska tullar på plåt

SSAB har tillsammans med ArcelorMittal USA och Nucor lämnat in en formell begäran till handelskommissionen, United States International Trade Commission, att genomföra utredning med önskemål om införande av tullar på import av grovplåt (carbon och alloy steel cut-to-lengt plate) från flera länder i Europa och Asien..

Helsingborgs Dagblad - 06 jul 18 kl. 05:11

Lugna börser när USA:s tullar börjar gälla

Handelstullarna mellan världens ekonomiska stormakter har utlöst flera veckors fall på ledande börser i Asien. Men när en del av USA:s tullar nu träder i kraft är börsindexen förhållandevis avvaktande. I Tokyo har det pekat nedåt sedan midsommar, men fr.

Sydsvenskan - 06 jul 18 kl. 05:11

Lugna börser när USA:s tullar börjar gälla

Handelstullarna mellan världens ekonomiska stormakter har utlöst flera veckors fall på ledande börser i Asien. Men när en del av USA:s tullar nu träder i kraft är börsindexen förhållandevis avvaktande. I Tokyo har det pekat nedåt sedan midsommar, men fr.

DI - 09 mar 18 kl. 05:53

Rally på Asien-börserna trots Trumps tullar

HONGKONG: Börserna i Asien rusade på fredagen, trots att Donald Trump verkställt strafftullar på stål och aluminium. Bakom uppgången står minskad geopolitisk spänning med Nordkorea..

Sydsvenskan - 10 apr 19 kl. 04:03

Nedåt i Asien efter tullhot mot EU

I Asien öppnade börserna något nedåt, det som en följd av ett skarpare tonläge mellan USA och EU och ett hot om eventuella amerikanska tullar på varor från EU. Tokyos Nikkei 225-index rasade knappt 0,9 procent medan det bredare Topixindex sjönk över 1 p.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:13

Så fel har Riksbanken haft i sina prognoser

I veckan kom Riksbankens räntebesked där räntebanan bibehölls. Det finns dock all anledning att inte fästa alltför stor tilltro till Riksbankens prognoser, skriver Investerardygnet. I diagrammet nedan framgår hur fel Riksbankens prognosmakare haft i sina bedömningar.

Dagens PS - I förrgår: 11:07

Kommunens parkerings-vinst: 170 miljoner kronor

Stockholms kommunala parkeringsbolag gick förra året med 170 miljoner kronor i vinst, men trots det så har antalet parkeringsplatser minskat drastiskt de senaste åren. Det rapporterar Dagens Industri. Stockholm Parkering heter bolaget som ansvarar för kommunens parkeringsplatser.

Dagens PS - I förrgår: 10:32

Ikea köper vindkraft för 1,45 miljarder kronor

Ikea har för 136 miljoner euro, motsvarande 1,45 miljarder kronor, köpt 80 procent i sju vindkraftsparker i Rumänien från Vestas. Det skriver Bloomberg News. Affären är gjord via Ingka Group och räknar in totalt 64 turbiner med en total kapacitet av 171 megawatt.

Dagens PS - I förrgår: 10:24

USA: Vi överväger obligationer på 100 år

USA kommer att sälja statsobligationer med en löptid på 50 år och om de visar sig framgångsrika överväga 100-års obligationer. Det uppgav finansminister Steve Mnuchin i en intervju med New York Times, via Reuters. Genom att sälja obligationer med extremt långa löptider kan regeringen minska riskerna kring statsskulden och fånga in låga räntor, sade Mnuchin.

Dagens PS - I förrgår: 10:22

Topplista: Pampigaste husen just nu

Det största huset är hela 1.000 kvadratmeter stort. Så hög är prislappen.

Dagens PS - I förrgår: 10:05

Google: Vår nya algoritm sållar bort ”fake news”

Dagens techbrief handlar om en linbana till månen, Microsofts event i oktober och Googles nya algoritm. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Forskare föreslår ”linbana” till månen En idé som kan kännas direkt tagen ur sci-fi-historier är den om en hiss till månen.

Dagens PS - I förrgår: 08:41

Di tipsar om glödhett aktieköp

Aktien bedöms av tidningen som ”köpvärd på egna meriter”, enligt analysen. Det är kontanthanteringsbolaget Loomis som hissas av affärstidningen, även om bolaget gjorde marknaden besviken på sin kapitalmarknadsdag med avsaknaden av nyheter. Kursen backade då 5 procent, framgår det, men vände sedan upp igen dagen därpå.

Dagens PS - I förrgår: 08:26

Stödjer du alkoholmonopolet?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. ”Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol”, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer till Ekot i Sveriges Radio.

Dagens PS - I förrgår: 08:16

Bjässens räddningspaket kan bli 1,1 Mdr pund

Resejätten Thomas Cook behöver ett utvidgat räddningspaket för att inte riskera insolvens denna månad. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Bolaget håller enligt uppgift på att diskutera med långivare om att höja räddningspaketets storlek till minst en miljard pund efter att initialt ha föreslagit 900 miljoner pund förra månaden.

Dagens PS - I förrgår: 08:22

Factset: Så blir H&M:s försäljning

Klädjätten H&M lämnar på måndag morgon försäljningsrapport för det tredje kvartalet. Väntad försäljning enligt Factsets konsensus med 15 analytikers estimat ligger på 62.003 miljoner kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.