Nyan > Svenskfinland

Sunday, 23 February, 00:14

Nyan - 08 maj 19 kl. 17:00

Logo för 100 år



Men anledning av att Ålands självstyrelse firar 100 år bjuder landskapsregeringen in till en logotyptävling. Tävlingen är öppen för alla personer och företag med hemort på Åland och den vinnande logon ska sedan användas för marknadsföringen av jubileet. En jury som består av lantrådet Katrin Sjögren, Lotta Berner Sjölund, Irina Bendukidze-Fisun, Dan Ferna, Gunilla G Nordlund, Oscar Johansson och Peter Winquist väljer ut tre finalister. Allmänheten röstar sedan fram vinnaren. (ab)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands, Åland, Katrin Sjögren, Berner Sjölund, Bendukidze-Fisun, Ferna, Nordlund, Johansson, Peter Winquist, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Logoför , 100, år
YLE - 05 aug 15 kl. 11:28

Tokyos OS-logo anklagas för plagiarism – avgör själv!

Den japanske grafikern Kenjiro Sano som designat logon för OS i Tokyo 2020 försvarar sig mot anklagelserna att han skulle ha plagierat Théâtre de Lieges logo. Tokyos OS-logo har klara likheter med det belgiska teaterhusets, men också helt främmande element som till exempel en röd cirkel som återfinns i den japanska flaggan. Kenjiro Sano försvarade sig mot anklagelserna som i värsta fall kan leda till rättsprocess i Europa.

YLE - 05 aug 15 kl. 11:28

Tokyos OS-logo anklagas för plagiat – avgör själv!

Den japanske grafikern Kenjiro Sano som designat logon för OS i Tokyo 2020 försvarar sig mot anklagelserna att han skulle ha plagierat Théâtre de Lieges logo. Tokyos OS-logo har klara likheter med det belgiska teaterhusets, men också helt främmande element som till exempel en röd cirkel som återfinns i den japanska flaggan. Kenjiro Sano försvarade sig mot anklagelserna som i värsta fall kan leda till rättsprocess i Europa.

YLE - 04 mar 16 kl. 13:38

Märkligt problem med Tjeckiens World Cup-spelskjortor – olaglig logo

Tjeckien lär vara tvunget att byta ut sina redan offentliggjorda spelskjortor till World Cup i ishockey i höst. Orsaken? En lagstridig logo.

Dagensanalys.se - 12 jun 19 kl. 06:36

Firefox får en ny logo

Mozillas webbläsare Firefox får en ny logo som ska visa att varumärket nu står för mer än bara en webbläsare. Mozilla släppte igår en ny logo för Firefox, eller en rad olika logos faktiskt, som ska ge en enhetlig design till varumärkets alla olika tjänster och produkter. Här kan du läsa mer.

YLE - 24 apr 17 kl. 13:37

Finland 100-stafetten: Se din skolas video här!

Som en del av Finland 100-stafetten har de finlandssvenska skolorna haft möjlighet att göra egna presentationsvideor av sina skolor. Vet du vem som är den genom tiderna mest kända läraren vid Borgå Gymnasium? Eller vilket det bästa stället är i Centralskolan i Kronoby?

YLE - 19 maj 15 kl. 12:55

Studerande skapade Kulturfondens nya logo

Studerande på Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad har varit med och tävlar om att skapa Kulturfondens nya logo. Jakobstadstuderandena knep en tredjeplats medan Jacob Stewart från Aaltouniversitetet skapade det vinnande bidraget. Svenska kulturfonden ska ta i bruk en ny visuell identitet och logo och under våren ordnades en tävling för studerande i grafisk design vid Aaltouniversitet och vid Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad.

YLE - 01 sep 18 kl. 15:20

”Det är en helt klar kopia på vår logo, det finns ju inget snack om saken” – Jokeritägaren Harkimo tror inte HS skulle gilla ett Trump- eller Sipilä-ansikte i sin logo

Pärmbilden på tidningen Helsingin Sanomats månadsbilaga har väckt ramaskri i ishockeyklubben Jokerit. Den ryska presidenten Vladimir Putins ansikte på Jokerits logo blev för mycket för organisationen, som kan komma att förbereda sig för en rättsprocess..

YLE - 03 feb 16 kl. 09:07

Komarovs klassiska klubb visade upp sin nya logo

Toronto Maple Leafs fyller 100 nästa år och firar med ett nytt klubbmärke som nu presenterats för lagets supportrar. Den nya logon som kommer att användas från säsongen 2016-17 är inspirerad av klubbmärket som Torontolaget använde från 40- till 60-talen. – Som organisation vill vi gå tillbaka till våra rötter, förklarar klubbledaren Brendans Shanahan.

Expressen - 04 maj 11 kl. 07:49

Vill byta logo på Göteborgshjulet

GÖTEBORG. In Flames fick ja av Göteborg & co att använda Göteborghjulet i sin video. Nu vill bandet ändra stadens logo "Go:" i hjulet till sin egen.

The Local - 16 aug 12 kl. 14:57

Saab owners get brand but not iconic logo

Truck maker Scania announced Thursday that the new owners of Saab will not get the rights to the iconic Saab logo, despite getting the group's brand..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 3 timmar sedan

Nära ögat för krock i stormen

”Närmare en olycka är det svårt att komma”. Så skriver Ålands Sjöfart som idag delade en video som visar hur Silja Galaxy och Baltic Princess är nära att kollidera i det stormiga vädret när de angör Mariehamn på lördagen. Hela videon kan ses HÄR TEXT: Heidi Hendersson heidi.

Nyan - 6 timmar sedan

ÅU-kryss mot Hammarby

Åland Uniteds träningsmatch mot Hammarby under lördagseftermiddagen slutade oavgjort. Första halvlek i Eckeröhallen var en relativt händelselös sådan, även om ÅU hade ett visst spelövertag. Men tjugo minuter in i andra halvlek spräckte Ålänningarna nollan, då Olivia Mattsson efter en hörna fick tag på bollen i perfekt position framför Hammarby-målvakten Filippa Graneld och kunde lägga in 1-0.

Nyan - 7 timmar sedan

Varning för hårda vindar

Meteorologiska institutet har uppgraderat sin varning för hård vind över Åland från ikväll vid 22-tiden. Man varnar nu för vindar som i byarna når 25 m/s. – Vi påminner allmänheten om att se till sina båtar (även vattenståndet är mycket högt), plocka undan lösa föremål och att under natten undvika att visats utomhus i onödan.

Nyan - 10 timmar sedan

M/S Skiftet ställer in avgång

M/S Skiftet angör inte Husö klockan 15:35 idag på grund av vind. TEXT: Heidi Hendersson heidi.hendersson@nyan.

Nyan - 13 timmar sedan

Här fostras framtidens klättrare

Unga sporlovsfirare hade i veckan chansen att testa på att klättra i Vikingahallen. En kul utmaning enligt många. – Det har varit kul, men ganska svårt att hitta grepp när man klättrar, berättar Ida Lindman.

Nyan - 15 timmar sedan

Rymlingskatten Nala återfunnen

I slutet av december skrev vi om katten Nala som efterlystes på Facebooksidan ”Bortsprungna/upphittade djur på Åland”. .

Nyan - Igår: 20:20

Stora delar av västra Åland utan ström

Över 2 700 personer var utan ström på Västra Åland i drygt tio minuter med start från kvart över nio. TEXT: Heidi Hendersson heidi.hendersson@nyan.

Nyan - Igår: 18:04

Ny stadsplan på väg för ÅSS utomhusbar

Åländska segelsällskapet ÅSS har skissritningarna klara för en ny stadsplan för området kring Segelpaviljongen i Västra hamnen. .

Nyan - Igår: 14:04

Misstänkt sabotage i tränings-lokaler

Personalen i träningslokalen Fananamma i Ålands landsbygdscentrum kände röklukt när bastun slogs på igår morse. Lukten kom från några förbrända kolbitar ovanpå bastuspisen. .

Nyan - Igår: 13:01

”Jag kan ha två, tre eller fyra år kvar”

Först litet fake news: .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.