Skånskan > Nyheter

Wednesday, 19 June, 16:46

Skånskan - 02 maj 19 kl. 17:28

Kyrkoherde köps ut för 700 000 kronorSKANÖR Avskedandet av Skanör-Falsterbos tidigare kyrkoherde Patrik Ahlmark har lett till att kyrkan och facket gjort upp om att församlingen köper ut kyrkoherden för 700 000 kronor.– Det här var inte vad jag ville, jag ville arbeta kvar tillsammans med församlingens medarbetare. Det är oerhört tråkigt att en församling kan komma undan på det här viset eftersom det inte fanns någon grund för avskedandet.
Det säger Patrik Ahlmark som Skånska Dagbladet berättat om i flera artiklar sedan han under kritiserade former sades upp från sin tjänst som kyrkoherde i Skanör-Falsterbo församling. I november 2018 beslöt församlingens kyrkoråd att avskeda Patrik Ahlmark som så sent som tio månader tidigare anställdes som kyrkoherde.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SKANÖR Avskedandet, Skanör-Falsterbos, Patrik Ahlmark, Skånska Dagbladet, Skanör-Falsterbo, Lars Lindmark Patrik Ahlmark, Anders Eriksson, Limhamns, Kyrkans, Arbetsdomstolen, LAS, Lars Lindmark, Ahlmark, Lunds, Eirik Ski, Höllvikens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkoherde, köpsut för , 700, 000kronor
Nyan - 05 nov 15 kl. 10:02

Mariehamnarna får välja ny kyrkoherde

Efter sluten omröstning i kyrkofullmäktige togs beslutet att mariehamnarna själva får välja sin nya kyrkoherde.
Mariehamns församlings nuvarande kyrkoherde Jan-Erik Karlström går i pension i januari 2017. En ny kyrkoherde ska således väljas nästa år.

YLE - 10 maj 17 kl. 04:34

Testamentshärva i Vanda svenska församling - Kyrkoherde: Medlen riskerar gå till annat än äldreomsorg

Ett testamente på en halv miljon euro till Vanda svenska församling har förorsakat en härva inom församlingen. Det finns märkligheter i testamentet och bland annat ingår en fastighet som är uthyrd till år 2060 till den som har hand om arvet. Samtidigt kommer kyrkoherde Martin Fagerudd med anklagelser mot en grupp i församlingsrådet.

YLE - 13 sep 17 kl. 13:46

Åbo svenska församling väljer ny kyrkoherde

Församlingsmedlemmarna i Åbo svenska församling väljer ny kyrkoherde. Två personer har sökt tjänsten. Valet står mellan tf kyrkoherde Mia Bäck och pastor Robert Ojala.

Dagen - 02 okt 11 kl. 08:30

Kyrkoherde vill spränga kyrkor

Svenska kyrkans sjunkande medlemstal och det faktum att allt färre firar gudstjänst gör att många kyrkor står nästan oanvända. Lägg dem i malpåse eller, allra helst: Spräng dem, föreslår tidigare domprosten H B Hammar.

Det är i en debattartikel på Brännpunkt i söndagens Svenska Dagbladet som H B Hammar före fram sina åsikter.

Dagen - 04 okt 11 kl. 03:00

Kyrkoherde: Spräng kyrkor

Svenska kyrkans sjunkande medlemstal och det faktum att allt färre firar gudstjänst gör att många kyrkor står nästan oanvända. Lägg dem i malpåse eller, allra helst: Spräng dem, föreslår tidigare domprosten H B Hammar.

Det är i en debattartikel på Brännpunkt i söndagens Svenska Dagbladet som HB Hammar för fram sina åsikter.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Kyrkoherde får halv miljon av församlingen

Bräcke-Nyhems församlings uppsägning av sin tidigare kyrkoherde Eva Eriksson hösten 2010 blev en dyr affär. Tingsrätten ogiltigförklarar uppsägningen. Församlingen får nu betala närmare 470 000 kronor i retroaktiv lön plus ränta samt ett allmänt skadestånd på 100 000 kronor till henne..

Dagen - 17 feb 11 kl. 15:55

AD: Kyrkoherde kan inte avskedas

En av de längsta konflikterna inom Svenska kyrkan kan nu närma sig sitt slut. Under 20 år har konflikten pågått, men nu har prästen Stefan Svensson fått rätt i AD.

När Stefan Svensson tillträdde som kyrkoherde i Tvååkers församling, Hallands län, 1988, fick han en så kallad fullmaktstjänst.

Sydsvenskan - 28 jan 15 kl. 04:00

Mod att vara obekväm viktigt för ny kyrkoherde

Han tänker ut sina predikningar i motionsspåret, vågar vara obekväm, lyssnar för att trösta och menar att kyrkans värsta kris redan är över sedan 2 000 år tillbaka.
I drygt ett halvår har Ola Fornling varit Värby församlings nya kyrkoherde..

Dagen - 21 mar 18 kl. 10:23

Kyrkoherde kan få Östermalmsvåning i pensionsgåva

En kyrkoherde på Östermalm i Stockholm kan få en exklusiv hyresrätt i pensionsgåva av församlingen. Men först ska lägenheten renoveras – för 600 000 kronor..

Dagen - 21 mar 18 kl. 10:23

Kyrkoherde kan få Östermalmsvåning i pensionsgåva

En kyrkoherde på Östermalm i Stockholm kan få en exklusiv hyresrätt i pensionsgåva av församlingen. Men först ska lägenheten renoveras – för 600 000 kronor..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Höjeådalen kan bli nytt re­ser­vat

Lund Lund kan komma att få sitt 34:e och tro­ligt­vis största na­tur­re­ser­vat, i Höjeådalen.
Po­li­ti­kerna ställer sig po­si­tiva men det åter­står att ut­reda hur stor are­al re­ser­vatet ska om­fatta.Un­der tis­dagens sam­man­trä­den i tek­niska nämnden och bygg­nads­nämnden gavs grönt ljus till Mil­jö­par­ti­ets mo­tion om att upp­rätta ett nytt na­tur­re­ser­vat.

Skånskan - 30 minuter sedan

Prisbelönta gäster på Författarscenen

Man Bookervinnarna Han Kang från Korea och László Krazsnahorkai från Ungern kommer. Amerikanske Pulitzervinnaren Colson Whitehead likaså.
Författarscenen på Malmö stadsbibliotek bjuder i höst också på ett spännande möte mellan Marianne Ahrne och Suzanne Brøgger och dessutom delas priset Årets översättning ut.

Skånskan - 1 timme sedan

993 miljoner mer till Skånevården i paket

Skåne Regeringen satsar 9,4 miljarder på ökad tillgänglighet och kortare köer i vården.
För Skånes del innebär det 993 miljoner mer till sjukvården.Nästan häften är tänkta att gå till vårdens medarbetare, en stor del för att göra vården mer jämlik och mer tillgänglig.

Skånskan - 1 timme sedan

Mindre hus på 57 kvadratmeter från 1947 sålt i Höör

Höör Försäljningen av fastigheten på Bror Flygares Väg 6 i Höör är nu klar. Nya ägare är Maria och Anders Lennart Kristian Finn, 45 och 51 år, och säljare är Gun Ann-Margret Fagerlund. Det 57 kvadratmeter stora huset är byggt 1947.

Skånskan - 1 timme sedan

Fängelse för cannabis i kexhocklad

Malmö En man i 25-årsåldern har dömts till nio månaders fängelse för narkotikabrott.
Bevismaterialet i form av 1 688 ram cannabis låg i en kexchokladförpakning som mannen ska ha vunnit på Malmöfestivalen.Det var i slutet av augusti förra året som polisen gjorde en rutinkontroll av soptunnorna där mannen bor på Köpmansgatan.

Skånskan - 2 timmar sedan

15-årig rånades på sin väst

HÖÖR En 15-årig pojke tvingades att lämna ifrån sig sin Armaniväst till en annan kille vid 14-tiden på tisdagen på Hantverksgatan. Omständigheterna kring händelsen är oklara, men polisen rubricerar det inträffade som rån utifrån att någon form av tvång eller hot har funnits med i bilden.
15-åringen ska ha befunnit sig på Hantverksgatan tillsammans med några vänner när den andre ynglingen dök upp och krävde att han skulle ta av sig västen och ge den till honom.

Skånskan - 2 timmar sedan

Branden orsakades av matlagning

HÖÖR Husbranden i Ageröd på tisdagen startade troligen i samband med matlagning. Det framgår av polisanmälan. Husägaren befann sig i köket och höll på att laga mat när oljan i stekpannan av okänd anledning överhettades och fattade eld.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tog pengar från Röda Korset i Höör

HÖÖR Det har varit inbrott i Röda Korsets lokaler på Industrigatan i Höör. Någon gång mellan den 15 och 18 juni bröt sig någon in i byggnaden genom att krossa ett fönster. Ett flertal skåp söktes igenom och tjuven fick med sig 1 700 kronor i kontanter och diverse smycken..

Skånskan - 2 timmar sedan

Bilförare körde utan att ha körkort

HÖÖR När polisen gjorde en rutinkontroll av ett fordon på Frostavallsvägen på måndagen, vid 21.30-tiden, visade det sig att föraren saknade behörighet. Den 40-årige mannen misstänks nu för grov olovlig körning..

Skånskan - 3 timmar sedan

Dags för andra kvallottningen inför Champions League

Klockan 14.00 på onsdagen är det dags för den andra lottningen inför Champions League.Efter tisdagens första kvallottning svävade Malmö FF fortfarande i ovisshet kring vilket lag de kommer att få möta först.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.