DN > Nyheter

Friday, 28 February, 12:41

DN - 02 maj 19 kl. 17:10

Politisk polarisering och aggression ger ökad grogrund för hatet mot judarHelgens dödsskjutning mot Chabadsynagogan i Poway i USA är det senaste exemplet på antisemitismens livskraft. Särskilt illavarslande är situationen i Frankrike. Där visar historien tydligt att när antiparlamentariska stämningar växer så ökar också antisemitismen, skriver Benedicte Berner-Eyde. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Chabadsynagogan, Poway, USA, Frankrike, Benedicte Berner-Eyde

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politisk, polariseringoch , aggressionger , ökad, grogrundför , hatet, mot judar
DrivaEget - 13 mar 15 kl. 11:22

Politisk polarisering och oförutsägbarhet hotar ett innovativt företagande

 Allmänt  Politiker, låt inte det politiska spelet vara viktigare än de reella förutsättningarna. Låt inte partipolitisk färg stå mot goda idéer, förutsägbarhet, tydlighet och beslutsförhet. Det idag uppmanar sex svenska entreprenörer på DN-debatt.

Sydsvenskan - 24 feb 20 kl. 17:18

Politisk polarisering – inget nytt under solen.

När unga kvinnor får välja blir Vänsterpartiet störst..

Helsingborgs Dagblad - 24 feb 20 kl. 17:18

Politisk polarisering – inget nytt under solen.

När unga kvinnor får välja blir Vänsterpartiet störst..

Nyteknik - 17 nov 15 kl. 12:54

Politisk oenighet om ökad signalspaning

Moderaterna vill snabbt ha lagstiftning på riksdagens bord mot terrorresor och utökade möjligheter för säkerhetspolisen att signalspana. Men inrikesminister Anders Ygeman är tveksam till det senare..

PrivataAffärer - 09 sep 19 kl. 15:00

Danske: Minskad politisk oro och ökad riskaptit lyfter börsen

Från starka spänningar till en ljusnande geopolitisk himmel. Ungefär så beskriver Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank, den närmaste framtiden i sitt veckobrev. USA och Kina har indikerat fortsatta handelssamtal i nästa månad, samtidigt som protesterna i Hongkong minskade när regimen gav efter något.

Sydsvenskan - 02 dec 15 kl. 04:00

Dansen som protest mot politisk depression och polarisering

Sedan en tid tillbaka är jag medlem i en danscirkel. Konceptet är mycket enkelt. Vi ses i forna klubblokalen 54:an på Föreningsgatan i Malmö.

Dagensanalys.se - 09 feb 16 kl. 11:31

Aggression ändrar hjärnans struktur – men det finns vaccin

Vi vet sedan länge att aggressivitet och ilska leder till högre blodtryck, huvudvärk och i värsta fall hjärtattack. En nyligen publicerad studie visar även på att hjärnans struktur ändras när vi blir aggressiva. Genom att studera tillväxten av hjärnceller (neuroner) hos möss kunde flera nybildade celler observeras efter uppvisande av aggression, och efter det var mössen än mer aggressiva.

Cornucopia - 08 jan 18 kl. 13:37

Allt är inte en politisk handling

Allting här i livet är inte en politisk handling. Proffs kan faktiskt ha en personlig åsikt, som på inget sätt påverkar deras yrkesutövning. På motsvarande vis försätter sig de personer som ägnar sig åt åsiktsangiveri i en motsägelsefull sits - hur vet de att det inte är en politisk handling att t ex handla i den lokala ICA-butiken?

Politologerna - 22 dec 17 kl. 07:33

Lucka #22: Polarisering i Sveriges riksdag

Det här inlägget är författat av professor JOHANNES LINDVALL vid Statsvetenskapliga institutionen, Lunds universitet. Många talar om att den politiska polariseringen har ökat, särskilt på senare år (se figur 1), men den statsvetenskapliga forskningen om polarisering i Sverige är ännu inte särskilt omfattande – vare sig när det gäller väljarna (se dock Henrik Oscarssons bidrag till boken Larmar och gör sig till, som utkom tidigare i år) eller när det gäller den politiska eliten. Figur 1.

DN - 27 sep 15 kl. 00:05

Ewa Stenberg: Polarisering som kräver ledarskap

Flyktingkrisen framkallar en dramatisk opinionsförändring, ökad oro och samtidigt en stark polarisering. Det sätter de politiska ledarna i Sverige på prov. Den flykting­vänliga vågen kan få KD, M och FP att tveka om förslagen till skärpt invandringspolitik när de håller kongresser i höst..

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 16:06

Tyst från SSU om Löfven-stöd

Tre av topparna i Socialdemokraternas sidoförbund uttalar öppet sitt förtroende för Stefan Löfven..

DN - 21 feb 20 kl. 06:56

Ny V-offensiv ska locka var femte väljare

Vänsterpartiet ska vinna 20 procent av väljarna genom en offensiv riktad mot bruksorternas LO-arbetare som lockas av SD..

DN - 20 feb 20 kl. 16:43

Riksdagsmajoritet kräver att försvarsberedningen åter kallas in

En klar majoritet med fem av riksdagens åtta partier kräver nu att regeringen åter kallar in försvarsberedningen inför höstens….

DN - 20 feb 20 kl. 11:19

M, V och KD överens om arbetskraftsinvandring

M, V och KD är överens om att ändra reglerna för arbetskraftsinvandring.  – I dag är det arbetsgivaren som har hela makten att välja och….

DN - 19 feb 20 kl. 18:08

Stefan Löfven: Jag upplever ett starkt stöd

Statsminister Stefan Löfven är inte orolig över att flera inom S ifrågasätter hans framtid som partiledare. – Jag upplever ett starkt stöd….

DN - 19 feb 20 kl. 18:09

Klockan tickar för Stefan Löfven - krav på förändring

Trycket ökar på den socialdemokratiska partiledningen att snabbt visa att partiet driver vänsterpolitik..

DN - 16 feb 20 kl. 17:40

Kommunalråd misshandlades i sitt hem

Kommunalrådet i Älvkarleby, Marie Larsson (S), blev överfallen och misshandlad i sitt hem på lördagskvällen av en man med politiska motiv,.

DN - 14 feb 20 kl. 16:17

Thornbergs larm om unga rånarna: ”Kommer skjuta och spränga om tre, fyra år”

Rån mot barn ökade med 31 procent förra året.  Nu larmar rikspolischefen Anders Thornberg om att socialtjänsten måste få mer pengar för att….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.