Skånskan > Opinion

Friday, 21 February, 10:51

Skånskan - 29 apr 19 kl. 15:07

Gröna satsningar då MP samarbetar med kvintettenLUND Lundakvintetten har kommit överens med Miljöpartiet om ett budgettekniskt samarbete under de tre kommande åren.
Flera gröna satsningar görs och 30 miljoner kronor tas från LKF:s överskott för att tillföras det sociala arbetet.Ett kommunalt naturreservat vid Höje å, pendlarparkeringar på Gunnesbo och i Dalby samt slopandet av delade turer inom vårdboendena är tre viktiga punkter i överenskommelsen.
– Idag ingår vi en överenskommelse mellan sex olika partier som vill se lösningar istället för låsningar. Vi är glada över att Miljöpartiet har visat sig kompromissvilliga, säger kommunalrådet Philip Sandberg (L).
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MP, LUND Lundakvintetten, Miljöpartiet, LKF, Höje, Gunnesbo, Dalby, Philip Sandberg, Centern, Lund, Moderaterna, Lunds, Karin Svensson Smith, Höjeådalen, Staffanstorps, Höjeå, Brunnshög, Centerpartiets, Inga-Kerstin Eriksson, Hedvig Åkesson, Fredrik Ljunghill, Hed, Förnya Lund, ride

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gröna, satsningar, MP , samarbetarmed , kvintetten
YLE - 15 dec 14 kl. 04:58

YA och näringslivet samarbetar i Sydösterbotten

I Sydösterbotten vill man slå vakt om samarbetet mellan näringslivet och Yrkesakademins enhet i Närpes. Projektet Innokompetens, som tar slut vid utgången av året, har bäddat för många gemensamma satsningar som gynnar båda parterna. Samarbetet finns dokumenterat i en film, som blev klar förra veckan.

Skånskan - 10 feb 20 kl. 19:30

Tåbelunds satsningar har gett fina resultat

Eslöv Eslövsborna får bra vård enligt en nationell vårdenkät. Samarbeten mellan vårdcentralerna ger resultat. Tåbelund har förbättrat sina siffror, ett resultat av det senaste årets satsningar.

DN - 09 jan 15 kl. 00:40

”Vi samarbetar gärna med ­regeringen för bättre ­kunskaper hos eleverna”


Fullfölj förslagen. Vi är positiva till att Gustav Fridolin låter de flesta av Alliansens skolreformer vara kvar. Nu är det viktigt att han också ser till att de satsningar som riksdagen antagit genomförs.

Skånskan - 14 jan 16 kl. 14:00

Nya satsningar ger fler ungdomar jobb

Ystad Arbetsförmedlingens nya satsningar ger fler ungdomar jobb i Ystads kommun, bland annat genom utbildningskontrakt och traineejobb och samverkan med kommunerna i sydost.Satsningen på ungdomar90-dagarsgarantin är en målsättning om att ingen ungdom ska vara arbetslös mer än 90 dagar. Ungdomars tid som arbetslösa kortas successivt och garantin ska uppnås 2018.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Finland samarbetar mer i Norden

Finland har uppdaterat sin framtida försvarslinje och kommit fram till vilka satsningar man ska göra, uppger Ekot. Försvarssamarbetet med Sverige och de övriga nordiska länderna ska utökas, och har blivit en huvudfråga.Planerna gäller i nuläget fram till 2020-talet, och det nordiska samarbetet får en allt större roll.

Skånskan - 23 maj 18 kl. 15:39

”Budget är ofinansierad”

Det finns stora luckor i hur alliansen vill finansiera sin budgeten, menar Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande.
Den resultatförbättringspost som både alliansen och Vänsterpartiet har skapat är en ren gissning utan förankring i verkligheten.Alliansen har också tagit höjd för ospecificerade intäkter till följd av uteblivna investeringar, fortsätter Anders Almgren,
– För 2019 ska alliansen spara in 24 miljoner kronor på driften.

Sydsvenskan - 15 maj 11 kl. 06:30

På dubbla stolar Åsa Domeij: Sagt om Miljöpartiets samarbete över blockgränserna och vågmästarrollen

Nästa helg väljer Miljöpartiet nya språkrör på sin kongress. I Skåne har partiet redan strategin som kan införas i rikspolitiken. Att kunna samarbeta med båda blocken, så länge man får del av makten.

YLE - 12 jan 15 kl. 17:09

Gemensamma ubåtsjaktövningar för Finland och Sverige

Finland och Sverige ökar försvarssamarbetet ytterligare bland annat i form av gemensamma ubåtsjaktövningar som genomförs om ett till två år, meddelade Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist och försvarsminister Carl Haglund (SFP) vid den stora försvarskonferensen i Sälen i Sverige i dag. Inom luftövervakningen blir det aktuellt med utbyte av luftlägesbilder. På det här sättet blir det möjligt att upptäcka luftrumskränkningar tidigare och bättre.

Sydsvenskan - 03 sep 11 kl. 00:05

"Välkommen, Ericson (MP)"

Alliansen har under senare tid samarbetat med Miljöpartiet inom flera områden, skriver Anna Kinberg Batra, Moderaternas gruppledare i riksdagen. Hon ser därför fram emot ett konstruktivt samarbete med Gunvor G Ericson, som igår blev ny gruppledare för MP.
Jag vill gratulera och välkomna Gunvor G Ericson till hennes nya roll som gruppledare för Miljöpartiet.

Dagen - 23 feb 12 kl. 03:00

Kommunalrådet: En spännande satsning

- En mycket spännande satsning som vi gärna vill stötta på något sätt. Det säger David Lega (KD), kommunalråd i Göteborg om Dreamcenter 031.

David Lega har inte hört talas om Dreamcenter 031 innan Dagen ringer, men efter att ha läst nyhetstexten om LP Västs sociala projektet är han enbart positiv.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Morgonens viktigaste nyheter

Webb-TV Det hände medan du sov. Se klippet i spelaren ovanför. .

Skånskan - 14 timmar sedan

V i Malmö stödjer Dadgostar

MALMÖ Vänsterpartiet i Malmö beslutade på ett möte på torsdagskvällen att nominera Nooshi Dadgostar som ny partiordförande efter avgående Jonas Sjöstedt.
En ny partiledare ska väljas på partiets kongress i Västerås i slutet av maj. På medlemsmötet diskuterades både det nya partiprogrammet och sakpolitik.

Skånskan - 15 timmar sedan

Kiese Thelin från start i MFF

FOTBOLL Isaac Kiese Thelin är tillbaka och nyförvärvet tar direkt plats i MFF:s startelva mot Wolfsburg.När MFF möter den tyska Bundesliga-nian Wolfsburg på bortaplan i Europa Leagues sextondelsfinaler, så finns ett mycket starkt supporterstöd för Di Blåe på närmare 4 300, som har åkt från Skåne.
Spelarna i de båda lagen kommer att bära sorgeband och matchen inleds med en tyst minut.

Skånskan - 15 timmar sedan

Bilen pajade direkt – kund kräver pengarna tillbaka

MELLANSKÅNE
En kund hos en mellanskånsk bilhandlare har anmält företaget till Allmänna reklamationsnämnden. Kvinnan uppger i sin anmälan att hon köpte en bil för 16 000 kronor hösten 2018. Redan efter några dagars körning gick den sönder.

Skånskan - 15 timmar sedan

Sockrat kioskavtal ska locka

SÖVDE Kioskentreprenör i Sövde sökes för minst två – kanske fyra år.
På sikt kan entreprenaden utökas med hela Salsbjerområdet.– Det blir lite lugnare i år.

Skånskan - 16 timmar sedan

210 kvadratmeter stor villa i Abbekås såld

Abbekås Jennie Charlotte Andersson Wrange, 45, och Pär Erik Wrange, 39, är nya ägare till fastigheten på adressen Nils Holgerssons Väg 12 i Abbekås. Huset är byggt 1970 och har en boyta på 210 kvadratmeter. Säljare är Lars och Eva Lindahl.

Skånskan - 17 timmar sedan

En tur i fädrens spår – på Caroli City

Malmö Flera valde att testa den kämpiga skidbaken som stod redo mitt i köpcentrumet.
23,3 sekunder var det snabbaste tiden för att komma i mål.Många nyfikna personer kom fram till längdåkningssimulatorer som stod monterad på Kv Carolis stora torg.

Skånskan - 18 timmar sedan

Villkorlig dom för polisslag

Malmö För att förhindra fortsatt misshandel ansåg sig polismannen tvingad att skjuta ett varningsskott.
Nu döms en 25-årig man för att ha misshandlat en polisman efter att deras bilar krockat.Polisen var ute på spaningsuppdrag i ett villaområde i östra Malmö när han blev rammad av en annan bil.

Skånskan - 19 timmar sedan

Lokal för torgnyfikna

ESLÖV Eslövs kommun öppnar en lokal på Hotell Stensson för att informera om den pågående ombyggnaden av Stora torg. Första öppetdagen blir 29 februari kl 11-14 då kommunalråden Johan Andersson och Catharina Malmborg finns på plats och svarar på frågor. Det kommer även att erbjudas en ”virtuell promenad” där besökarna med hjälp av VR-glasögon kan utforska hur det nya torget kommer att se ut..

Skånskan - 19 timmar sedan

Nyliberal högerteknokrati

Vänsterpartiet kommer att anta ett nytt partiprogram under partikongressen i maj. Valet av partiledare kommer att vara mest omdiskuterat, men frågan om medlemskap i EU kommer också att hamna i fokus. Partiet ändrade hållning inför Europavalet 2019, då opinionen var Europavänlig i kölvattnet efter Brexit.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.