YLE > Finland

Tuesday, 20 October, 16:12

YLE - 28 apr 19 kl. 08:12

Rädda världen för våra barnbarn! Klimatet engagerar äldre i RaseborgTemat för Värdeakademin var etiken i klimatkrisen. I år dryftades klimatångest, etiska val i vardagen och Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet. Även politikernas ansvar väckte livlig diskussion..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Raseborg, Värdeakademin, Greta Thunbergs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räddavärlden för våra , barnbarn, Klimatet, engagerar, äldrei , Raseborg
DN - 02 dec 18 kl. 06:00

Carsten Jensen skriver brev om klimatet till sitt ofödda barnbarn: ”Du kommer fråga dig hur vi tänkte”

Författaren Carsten Jensen ser hur planeten vänder sig emot oss – utan att vi agerar. ”Du kommer att se tillbaka på det årtionde du föddes och fråga dig hur vi tänkte”, skriver han om jorden som framtidens barn får ta över. .

Sydsvenskan - 14 jul 19 kl. 20:00

Vad är det vi vill rädda egentligen – klimatet eller storföretagens affärer?

Vi är missledda när vi tror att Teslor och flygskatt är ett sätt att förändra, skriver Maria Holvoe Gouras..

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 19 kl. 10:27

Vad är det vi vill rädda egentligen – klimatet eller storföretagens affärer?

Vi är missledda när vi tror att Teslor och flygskatt är ett sätt att förändra, skriver Maria Holvoe Gouras..

Skånskan - 31 mar 19 kl. 08:00

Seniorer som tågar för klimatet

Reportage Inspirerade av de unga klimatstrejkarna i Friday for future har ett gäng seniorer på Österlen bildat en grupp som ska ta tåget till Stockholm den 6 april och manifestera för att rädda klimatet. Nu utmanar de pensionärer i hela landet att följa med eller starta sina egna grupper.
– Vi har samlat på oss några årsringar och har samma frihet som de unga.

YLE - 05 sep 17 kl. 05:11

Strid om skogsavverkningar engagerar skogsägare

EU-parlamentet vill att Finland skär ner på sina skogsavverkningar. På det sättet binder skogen mera koldioxid och vi räddar klimatet. Det är galet uträknat, hävdade finländska skogsägare på ett stormöte på måndagen.

Ekonomistas - 11 mar 20 kl. 13:13

Är tillväxt bra för klimatet?

Följande är ett gästinlägg av Daniel Spiro, docent i nationalekonomi vid Uppsala universitet. Daniel har bland annat forskat och undervisat om resurs- och miljöfrågor. Inlägget är ganska långt och innehåller många länkar och utgör på så vis en bra start för den som vill hitta relevant bakomliggande forskning.

Expressen - 06 jan 18 kl. 09:00

Hat engagerar mer än hotet mot vår existens

Ska våra barn och barnbarn kunna bada i Östersjön?Då krävs det att vi människor lägger ner mer energi på att rädda havet än på att hata varandra..

Barometern - 10 maj 14 kl. 09:56

Rädda Barnen engagerar sig

Nu har även Rädda Barnen börjat engagera sig i familjen Diab/Saids utvisning till Libanon. Samtidigt är det osäkert om familjen släpps in i landet. – Vi har börjat med en research och tagit kontakt med vårt regionkontor i Malmö, berättar Eva-Marie Hansson, som är ordförande i Rädda Barnens Lokalförening i Oskarshamn.

GöteborgsPosten - 25 aug 18 kl. 09:49

94-åring studerar klimatet

– Det är bråttom. För att kunna rädda jorden måste man försöka läka ihop ozonskiktet! Det menar Bengt Eriksson, 94-årig Strömstadsbo som engagerar sig i klimatfrågan..

Barometern - 31 dec 13 kl. 11:06

Kalmarträd kan rädda liv i Kenya

Under 2013 har kalmarbor planterat över 10 000 nya träd i Afrika genom Vi-skogen. Lägg till det träd som företag, organisationer och privatpersoner runt om i landet planterat under året och antalet blir över en halv miljon. Det är en viktig insats som vi är mycket tacksamma för.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.