Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 25 May, 09:34

Helsingborgs Dagblad - 24 apr 19 kl. 11:11

Svenskarna köper allt mer FairtradeSvenskarnas intresse för rättvisa varor tycks fortsätta öka. Försäljningen av Fairtrademärkta produkter steg 2018 med tio procent från föregående år. Under fjolåret såldes Fairtradevaror för 4,1 miljarder i Sverige. "Att fler och fler konsumenter visar.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Fairtrade, Fairtrademärkta, Fairtradevaror, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarna, köperallt , mer, Fairtrade
Cornucopia - 14 jan 16 kl. 17:21

SCB: Svenskarna köper allt enklare villor

SCB:s Småhusbarometer rapporterar in att villapriserna påstås öka. Men tittar man lite djupare ser det också ut som att svenskarna köper villor med allt lägre standard, dvs lägre taxeringsvärden. Gissningsvis har man inte råd att med dagens bostadspriser köpa kvalitet i samma utsträckning.

DN - 15 feb 18 kl. 20:00

Svenskarna köper dyrare viner

  Svenskarna lägger mer pengar än någonsin på vin visar statistik från Systembolaget. Medelpriset har stigit sex år i följd, och antalet vinleverantörer har ökat med 30 procent på fem år. Ann Burgaz är Sveriges första kvinnliga sommelier, i dag driver hon ett av Sveriges mest framgångsrika vinföretag..

SVT - 09 jul 18 kl. 21:42

En tredjedel av svenskarna köper kläder som de inte behöver

En stor del av svenskarna köper kläder som de inte behöver. Paltorna blir hängande oanvända i garderoben. Mycket av den onödiga konsumtionen står kvinnor för, visar en undersökning..

SvD - 09 okt 12 kl. 06:30

Svenskarna köper mer skor och kläder

Klädförsäljningen i fackhandeln ökade med 4,8 procent i september jämfört med motsvarande månad för ett år sedan..

Nyhetskanalen - 09 okt 12 kl. 06:48

Svenskarna köper mer kläder igen

Klädförsäljningen i fackhandeln ökade med 4,8 procent i september jämfört med motsvarande månad för ett år sedan. Skoförsäljningen ökade 1,9 procent, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil. Men hittills i år har klädförsäljningen minskat med 2,0 procent.

DI - 10 jul 13 kl. 07:41

Svenskarna köper mer kläder och skor

Klädhandelns försäljning steg 1,6 procent i juni, mätt i löpande priser i identiska enheter, jämfört med samma månad året före. Skohandeln ökade samtidigt med 2,0 procent.Det visar Svensk Handel Stils (Sko & Textilhandlarnas) Stilindex över försäljningsutvecklingen..

Helsingborgs Dagblad - 27 mar 11 kl. 04:33

Svenskarna äter allt mer kött

Köttpriserna sjunker och svenskarna äter allt mer av varorna. Men ökningen tros också bero på att branschen tagit fram "nya produkter som gjort det smidigare" för konsumenter, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Konsumtionen av kyckling ökade med fem procent 2010; nöt och fläsk med drygt tre, enligt Jordbruksverkets siffror uppger Ekot..

NT - 27 mar 11 kl. 04:31

Svenskarna äter allt mer kött

Köttpriserna sjunker och svenskarna äter allt mer av varorna. Men ökningen tros också bero på att branschen tagit fram "nya produkter som gjort det smidigare" för konsumenter, rapporterar Ekot i Sveriges Radio..

Supermiljöbloggen - 09 nov 15 kl. 11:14

Axfood märker tydlig trend: Svenskarna äter allt mer vegetarisk mat

Enligt en undersökning som företaget gjort är det många som tänker dra ner på köttätandet framöver.  När det gäller svenskarnas matvanor så äter 36 procent vegetarisk mat en eller flera gånger i veckan, detta samtidigt som 22 procent planerar att äta mindre kött det närmaste året. Det här visar en undersökning från TSN-Sifo som gjorts på uppdrag av Axfood.

Sydsvenskan - 12 maj 15 kl. 11:08

Svenskarna dricker allt mer

Till skillnad från många andra OECD-länder ökar alkoholkonsumtionen i Sverige. År 2012 drack svenskarna cirka 17 procent mer alkohol, jämfört med 1992.Det visar en rapport från OECD.

Helsingborgs Dagblad - 12 maj 15 kl. 11:08

Svenskarna dricker allt mer

Till skillnad från många andra OECD-länder ökar alkoholkonsumtionen i Sverige. År 2012 drack svenskarna cirka 17 procent mer alkohol, jämfört med 1992.Det visar en rapport från OECD.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Bombare i Frankrike efterlyses på Twitter

Polisen i Frankrike har ännu inte gripit någon misstänkt efter fredagens explosion på en gågata i Lyon i Frankrike. Minst 13 människor skadades lindrigt i dådet. Polisen utreder händelsen som ett terrorbrott och ber om allmänhetens hjälp att hitta den s.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Sommarturné för Molly Sandén

Molly Sandén firar släppet av nya skivan "Det bästa kanske inte har hänt än" med en sommarturné. 17 svenska städer får besök av Sandén, med start på Brännbollsyran i Umeå den 31 maj. Turnéplan: 31/5 Umeå, 4/6 Skellefteå, 24/6 Västerås, 28/6 Stockholm, 2.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Höganäs museum kan räddas av extra pengar från kommunen

Kultur- och fritidsutskottet vill skjuta till 125 000 kronor..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Renata Chlumska: ”Ingen ursäkt att det är tufft och jobbigt”

Äventyraren har biljett till rymden – men först ska hon hjälpa 16 kvinnor upp på Kilimanjaro..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”Nästa Zecira finns där ute – vi måste bara tro på henne”

Isabel Aguilar om samhällets uppgift att stötta flick- och damfotbollen..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

"Jag kunde inte se mig själv bli gammal i ett land där så många saker inte fungerar"

Inför EU-valet skriver Nana Eshelman Håkansson om åren i Rumänien..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Döstäda i ekonomin – underlätta för barnen

En stor sorg, och en driva med papper att ta itu med. De som ska ta hand om ditt dödsbo har en hel del bekymmer den dag du avlider. En ordentlig döstädning kan underlätta för anhöriga och minska risken för oreda och konflikter.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Jordskalv i Tokyoområdet

Ett jordskalv med magnituden 5,1 ägde rum på lördagseftermiddagen lokal tid i orten Chiba öster om Tokyo, enligt det japanska mediebolaget NHK. Någon tsunamivarning har inte utfärdats..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Här räddas bortglömda växter inför framtiden

En unik pepparrot eller en aprikosfärgad ros som få känner till – just nu planteras flera av våra bortglömda gamla växter i Helsingborg. Förhoppningen? Att de ska hitta tillbaka till våra trädgårdar igen.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fyra personer flydde brand i lägenhet

En lägenhet i Malmö brann natten till lördag. Enligt Sydsvenskan ska branden vara anlagd. Fyra personer, två vuxna och två barn, befann sig i lägenheten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.