Cornucopia > Ekonomi

Monday, 27 May, 15:13

Cornucopia - 24 apr 19 kl. 10:48

Mycket hög brandrisk i södra SverigeI princip i hela södra Sverige från Mälaren och söderöver råder nu mycket hög risk för spridning av skogsbränder (FWI-index). En klass ett-varning är än så länge utfärdad, antagligen tillbakahållen på grund av inte fullt lika hög risk för antänding (HBV-index).
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sverige, Mälaren, FWI, HBV

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mycket hög brandriski , södra, Sverige
DN - 01 aug 18 kl. 21:19

Fortsatt stor brandrisk i södra Sverige

Regn och fortsatta släckningsinsatser har stabiliserat de stora bränderna i Gävleborgs och Dalarnas län. I mellersta och södra Sverige är dock brandriskvärdena fortfarande höga och larm om nya bränder inkommer dagligen. .

SVT - 05 jul 18 kl. 22:22

MSB:s nya varning: Extrem brandrisk i halva Sverige

MSB, Myndigheten för samhällsskyd och beredskap, går ut med en ny varning kring den extrema brandrisken, där de beskriver att vi nu närmar oss rekordnivåer. Området med extrem brandrisk täcker mer än halva landet, och det är det största i sitt slag sedan 2008. – Det kan ge stora konsekvenser, säger Anna Nyman, operativ chef på MSB..

NT - 03 aug 18 kl. 19:30

Extrem brandrisk i helgen

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap gick på fredagen ut med en varning om att det råder extrem brandrisk i södra Sverige..

Corren - 03 aug 18 kl. 19:30

Extrem brandrisk i helgen

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap gick på fredagen ut med en varning om att det råder extrem brandrisk i södra Sverige..

UNT - 24 jul 18 kl. 14:17

Sverige rustas för extrem brandrisk i söder

Brandrisken i södra Sverige höjs till extrema nivåer, och Sverige rustas för att klara av nya bränder..

SR - 02 jun 16 kl. 11:03

Stor brandrisk i skog och mark

Skogsbranden i Lidhult i södra Småland är fortfarande inte under kontroll. Enligt SMHI är risken nu mycket stor för fler bränder i skog och mark i södra Sverige..

DN - 03 aug 18 kl. 15:06

Extrem brandrisk under helgen: ”Bland det högst uppmätta i Sverige”

De stora brandhärdarna är i princip bekämpade och den långvariga värmen på väg bort. Men i helgen stegras brandrisken i mellersta och södra Sverige till extrema nivåer, enligt MSB:s bedömningar..

SVT - 23 apr 19 kl. 17:14

Flera bränder i Sverige – helikoptrar sätts in

Det brinner just nu på flera platser i södra Sverige och det råder en fortsatt stor brandrisk i Götaland och Svealand, vilket SMHI varnar för. Dessutom har helikoptrar från MSB satts i högsta beredskapsläge..

Aftonbladet - 22 jul 18 kl. 13:20

Hög brandrisk i södra Sverige

Expressen - 24 jul 18 kl. 18:44

Extrem brandrisk i vissa delar av landet

Brandrisken i södra Sverige höjs till extrema nivåer och landet rustas för att klara av nya bränder.– Fredagen kommer att bli kritisk, säger Rickard Hansen, handläggare på MSB..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

MÖP-måndag: Ännu ett havererat modernt ryskt försvarprojekt

Dags för MÖP-måndag igen. Ännu ett av Rysslands moderna försvarsprojekt har havererat. Denna gång moderniseringen av ubåten Kazan, vilket är svårt att dölja till skillnad mot t ex Armatastridsvagnarna eller luftvärnet, på grund av risken för ett ubåtshaveri och totalförlust.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Valresultaten på trendsättande Södermalm

Cirka tio procent av Sveriges journalister uppges bo på trendkänsliga Södermalm, och en ännu högre andel av de stockholmsdominerade rikstäckande media och tvångsfinansierade vuxendagisen Public Service. Det kan därför vara högintressant att se hur valutfallet i EU-parlamentsvalet blev på Södermalm. Valresultaten nedan.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Valutarörelser efter EU-parlamentsvalet - euron försvagas

Det är små valutarörelser efter EU-parlamentsvalet, men euron försvagades mot dollarn. Brittiska pundet stärk mot euron, och svenska kronan något försvagad.
Silvertacka från gamla Malmö Ädelmetall.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Avtalslös Brexit åter på bordet efter Mays avgång

Det brittiska EU-parlamentsvalet var i mycket ett val om Brexit, vilket också underströks av att premiärminister Theresa May avgick som partiledare för det brittiska konservativa partiet "Tories". Utfallet i det brittiska valet blev också att det nystartade Brexitpartiet blev största enskilda parti och anti-Brexit Liberaldemokraterna näst största, medan det konservativa regeringspartiet endast fick nio procent och blev femte parti.
Trafalgar Square.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Valvaka EU-parlamentsvalet 2019

Bloggen drar härmed igång årets valvaka för EU-parlamentsvalet, även känt som Robinssonomröstningen om vilka 21 personer som ska vara skattebefriat EU-frälse de kommande fem åren.
Skärmdump från SVT:s valvaka.Bloggen kör SVT:s valvaka på SVT Play och kör 100% seriösa kommentarer kring denna.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Läsarna: Fortsatt ökat valdeltagande i EU-parlamentsvalet

Trenden med allt högre valdeltagande i EU-parlamentsvalet fortsätter, åtminstone om trenden hos bloggens läsare håller i sig. Bloggläsarna är mer benägna att rösta än svenska folket generellt, men har följt folkets trend med allt högre valdeltagande. 2019 kommer 89% av bloggläsarna rösta i EU-parlamentsvalet.

Cornucopia - Igår: 14:33

Socialdemokraterna spammar återigen med politiska SMS

Socialdemokraterna upprepar sitt beteende från riksdagsvalet och spammar slumpvisa personer med SMS och politisk propaganda på självaste valdagen. Det påstås vara lagligt och en grundlagskyddad yttrandefrihet.
Socialdemokraterna.

Cornucopia - Igår: 12:07

Foton: Imponerad av Hagfors stadsplanering och arkitektur

Hagfors gjorde ett imponerande intryck på mig vid min föreläsning där i början av maj. Att kunna stadsplanera en stad till synes helt utan begränsningar mitt ute i de värmländska skogarna, med helt raka esplanader och rationellt effektiv bebyggelse är på någon nivå ändå estetiskt tilltalande. Det var inte vad jag hade väntat mig.

Cornucopia - Igår: 09:56

Oenighet om bostadspriserna

"Two men say's they're Jesus, one of them must be wrong." - Dire Straits, Industrial DiseaseEn snabb läsning av Dagens Industri visar att det finns många åsikter om bostadspriserna. Man kan sammanfatta med att det tidigare konsensus om att priserna bara ska upp, UPP, UPP!

Cornucopia - Igår: 15:46

Röstar du i EU-parlamentsvalet 2019?

Dags för en liten enkät inför morgondagens EU-parlamentsval. Röstar du i EU-parlamentsvalet? Svara nedan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.