Skånskan > Opinion

Wednesday, 22 May, 12:40

Skånskan - 24 apr 19 kl. 10:51

SOS blåste faran över – tar tillbakaHästveda Ett sms gick ut om att faran kring branden var över. Nu dementeras det.Strax före 10 gick det ut ett sms från SOS alarm om att faran kring branden norr om Hästveda var över.
”Räddningstjänsten vid branden i Hässleholm, Skåne län meddelar att faran nu är över och att de restriktioner som funnits nu har hävts”, lydde meddelandet.
Nu dementeras uppgifterna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SOS, Ett, Hästveda, Hässleholm, SOS Alarm, Melissa Millbourne, Kvällsposten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SOS, blåste, faranöver , tartillbaka
SR - 07 apr 19 kl. 14:44

Kravet: SOS måste få veta skadades position

Trots att tekniken finns, får SOS Alarm i dag inte ta reda på var en person som ringer nödnumret 112 är någonstans. De borgerliga partierna och Sverigedemokraterna anser att regeringen måste skynda på arbetet med att förändra regelverket..

BT - 31 dec 14 kl. 13:05

Trams till SOS Alarm förstör

Nyårsnatten ökar trycket på SOS Alarm till det dubbla. Men långt i från alla som slår numret 112 är i verklig nöd.- Tyvärr får vi ägna mycket tid åt blajsamtal, säger Sverker Petersson på SOS Alarms pressjour.

BT - 31 dec 14 kl. 13:39

Fyllesamtal förstör för SOS Alarm

Nyårsnatten ökar trycket på SOS Alarm till det dubbla. Men långt i från alla som slår numret 112 är i verklig nöd. – Tyvärr får vi ägna mycket tid åt blajsamtal, säger Sverker Petersson på SOS Alarms pressjour.

Nya Wermlands Tidningen - 30 dec 13 kl. 16:35

Högtryck på SOS Alarm på nyår

Nyårsafton betyder att många ringer SOS Alarm. I Karlstad tar de emot nästan dubbelt så många samtal jämfört med en vanlig kväll. Men det är inte bara akuta samtal – det är också den dag på året då flest missbrukar nödnumret 112..

Dalarnas tidningar - 08 aug 17 kl. 17:46

Hans bror dog i hemmet efter larm till SOS: "Måste föra hans talan, han hade varit förbannad"

I förra veckan Lex Maria-anmälde Landstinget Dalarna sig självt efter att en 65-årig man avlidit i hemmet efter larm om andningssvårigheter. Nu vill anhöriga berätta om vad de tycker gick fel..

DalaDemokraten - 08 aug 17 kl. 17:46

Hans bror dog i hemmet efter larm till SOS: "Måste föra hans talan, han hade varit förbannad"

I förra veckan Lex Maria-anmälde Landstinget Dalarna sig självt efter att en 65-årig man avlidit i hemmet efter larm om andningssvårigheter. Nu vill anhöriga berätta om vad de tycker gick fel..

Barometern - 06 jul 16 kl. 16:28

SOS Alarm: Båt tar in vatten

Uppsalanyheter.se - 23 apr 15 kl. 02:55

SOS prisas efter storbranden - tilldelas "Outstanding Rescue Award"

Den europeiska organisationen EENA uppmärksammar insatserna i samband med skogsbranden i Västmanland sommaren 2014 - SOS alarm tilldelas nu prestigefyllt pris.Den europeiska organisationen EENA uppmärksammar insatserna i samband med skogsbranden i Västmanland sommaren 2014 - SOS alarm tilldelas nu prestigefyllt pris.   Den Brysselbaserade organisationen EENA (The European Emergency Number Association) som arbetar med att höja kunskapen kring 112 inom EU uppmärksammar arbetet som gjordes när den största branden i modern historia rasade i Västmanland sommaren 2014.

Expressen - 24 apr 19 kl. 10:28

SOS gav besked om faran över – nu dementeras det

Räddningstjänsten har kämpat mot lågorna i skogarna utanför Hästveda under förmiddagen. Samtidigt skickade SOS Alarm ut ett sms om att faran var över. Det dementeras nu kraftigt.

SVT - 13 jul 17 kl. 16:17

SOS Alarm: ”Faran över”-signal skickades för tidigt

Tre dagar efter att ett falskt ”Hesa Fredrik”-larm skrämde stockholmarna finns ännu inga exakta detaljer kring hur incidenten inträffade. SOS Alarm har dock klarlagt varför ingen ”faran över”-signal gick ut, och ökat kapaciteten hos sin hemsida, som överbelastades av oroliga stockholmare under måndagskvällen..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Plats nära Malmö C kan bli konsertarena

MALMÖ Ett område som i dag domineras av järnvägsspår vid Jörgen Kocksgatan föreslås nu få ett helt nytt användningsområde. Platsen ska kunna ta emot 30 000-50 000 besökare och kan bli den plats som staden letar efter för stora utomhuskonserter.Fastighets- och gatukontoret har fått i uppdrag att ta fram en förstudie och den presenteras för tekniska nämnden som har sammanträde under torsdagen.

Skånskan - 1 timme sedan

Ny skadegörelse på skola

SJÖBO Ännu en skadegörelse har anmälts på Sandbäcksskolan.
Under förra helgen har någon roat sig med sätta eld i en soptunna, en brasa som dock slocknat av sig själv.
Förövarna har även slitit ner ett stuprör, förstört några takpannor och slagit sönder en fönsterruta.

Skånskan - 2 timmar sedan

Olle Jönsson vigselförrättare på Malmöfestivalen

Malmö Årets dansbandsprogram är här. Vad sägs om att svänga de lurviga till toner av Lasse Stefanz, Grönwalls eller Perikles?
För den som går i äktenskapstankar går det även att vigas av ingen mindre än välkände Olle Jönsson i Lasse Stefanz.

Skånskan - 2 timmar sedan

SVA efterlyser ovanliga fästingar

Sverige Känner du inte igen fästingen? Spara den i frysen och skicka en bild.
Det uppmanar statens veterinärmedicinska anstalt till i samband med att en ny insamling av ovanliga fästingar startar.

Skånskan - 2 timmar sedan

Brandkåren besöker mötesplats

Sjöbo I dag onsdag får Onsdagsträffen på Sjöbo församlingshem besök av brandkåren som vill informera om brandskydd i hemmet.
Mötesplatsen har öppet för alla Sjöbobor klockan 17.30-19.

Skånskan - 3 timmar sedan

Blentarpsgården räddas kvar

Blentarp Blentarpsgården blir kvar. På vård- och omsorgsnämndens möte valde Kristdemokraterna och Sverigdemokraterna att ändra ståndpunkt, vilket avgjorde utgången.– Det känns fantastiskt!

Skånskan - 3 timmar sedan

Ägarbyte för gård i Vollsjö

Vollsjö Fastigheten på Heingebergsvägen 634-62 i Vollsjö har fått nya ägare. Margareta Bosevski, 55, och Bertil Svensson, 52, har fått fastigheten som gåva av Nils Östen Svensson. Överföringen blev klar i maj 2019.

Skånskan - 5 timmar sedan

Brand i lägenhet

Malmö En brand utbröt i en lägenhet på Kartrinelundsvägen i Malmö under onsdagsmorgonen. Enligt Räddningstjänst Syd skickades styrkor på plats.
Branden kunde snabbt släckas..

Skånskan - 7 timmar sedan

Mat för miljoner försvinner varje år

SJÖBO Mat som kastas, blir för gammal, mat som av olika skäl inte får användas nästa dag – kommunen har under den vecka mätt matsvinnet på äldreboenden och skolor.
Mätningen pekar mot att det försvinner mat för runt 1,8 miljon kronor årligen. Nu ska svinnet minskas.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ringsjöverket byggs ut igen

STEHAG Sydvatten tar ett nytt steg för att utöka kapaciteten på Ringsjöverket. Snart startar en utbyggnad som kommer kosta runt 40 miljoner kronor.Ett gäng pinnar har körts ner i en gräsmatta inne på det inhägnade området vid Ringsjöverket i Stehag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.