DI > Ekonomi

Saturday, 25 May, 10:06

DI - 21 apr 19 kl. 15:46

Låt dig inte luras av bankernas sluga räntetrickKriget om bolånekunderna eskalerar. Och bankerna drar sig inte för att försöka kollra bort dig med vad som ser ut som strålande villkor. Sparexperten Günther Mårder går igenom bankernas lurigaste trick och hur du ska bemöta dem..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Günther Mårder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låtdig inte , lurasav , bankernas, sluga, räntetrick
YLE - 02 nov 12 kl. 14:02

Elektroniskt ID blev bankernas marknad

Trots att staten har utvecklat ett eget system för elektronisk identifiering är det bankernas system som används. Kommunikationsminister Krista Kiuru harmas inte över att en växande summa på en miljon euro årligen går till bankerna. De elektroniska identitetskorten fick en sällsynt trög start i Finland.

YLE - 27 nov 16 kl. 15:43

Rosberg ny världsmästare – Hamiltons sluga taktik misslyckades

Nico Rosberg höll huvudet kallt och stod för en stabil insats då formel 1-säsongen avslutades i Abu Dhabi. Konkurrenten Lewis Hamilton vann loppet – men det gjorde ingenting. Rosberg är världsmästare.

Ekonomistas - 22 okt 13 kl. 13:34

Missuppfattning om bankernas kapital

Angående bankernas kapitaltäckningskrav står det i DN att läsa att ”Ju mer eget kapital en bank måste ha, desto dyrare blir det. Det beror på att det kapital som bankerna lånar ut ger ränteintäkter till banken medan det inte är fallet när det gäller pengar som banken måste spara.” Resonemanget bygger på en vanlig, men inte desto mindre fundamental, missuppfattning av vad bankernas egna kapital är.

Cornucopia - 08 jul 17 kl. 11:28

Över en tredjedel av bankernas hushållslån saknar säkerhet

Över en tredjedel, nästan 35%, av bankernas utlåning till hushållen saknar säkerhet. För bostadsinstituten ser det dock bättre ut, där endast 6% av lånen är utan säkerhet.Bankernas och bostadsinsitutetns säkerheter vid utlåning till de svenska hushållen per maj 2017 (MSEK).

Dagen - 09 feb 12 kl. 03:00

Bankernas feta vinster provocerar

Europas ekonomi är i gungning. Det är fullt möjligt att ett av EU:s medlemsländer, Grekland, inom kort tvingas gå i konkurs och lämna eurosamarbetet med svåröverblickbara konsekvenser inte bara för grekerna utan även för omvärlden. Också i Sverige klämtar varningsklockorna på exempelvis arbetsmarknaden och när det gäller prisutvecklingen på villor och bostadsrätter.

Kristianstadsbladet - 16 nov 12 kl. 04:48

Bankernas moralinflation

Svenska storbanker spärrar systematiskt småföretag som sysslar med erotik, sexleksaker och skräck, avslöjade P4 Kristianstad i måndags. Företagen registreras och stängs av ? inte på grund av att verksamheten är olaglig, utan för att den bryter mot bankernas etiska riktlinjer.

Cornucopia - 03 nov 14 kl. 09:16

Korten på bordet om bankernas betalkortsbluff

Branschorganisationen1. Säkerhetsbranschens ordförande, tidigare rikspolischefen Björn Eriksson, har tagit fram en vitbok om bankernas bluff kring betalkorten. Med för dagen passande Göteborgshumor heter den Korten på bordet.

Cornucopia - 27 feb 17 kl. 07:51

Regeringen lägger sex miljarder i höjda avgifter på bankernas kunder

Regeringen och finansminister Magdalena Andersson (s) belägger bankernas kunder med höjda avgifter på 6 miljarder kronor till år 2019. Redan år 2018 ska bankkunderna betala 3 miljarder extra.

Det handlar om höjda avsättningar till den sk resolutionsreserven, något som bankerna betalar in, och alltså i slutändan betalas av bankernas kunder.

Dagens PS - 14 nov 17 kl. 10:29

Bankernas marginaler fortsatt höga

Ditt bolån är en bra vinstaffär för banken. Trots att bankernas kostnader är extremt låga, näst intill obefintliga, är marginalerna på hushållens bolån fortsatt höga, vilket i sin tur gör att bankernas vinster på bolånen också är fortsatt höga. Det här skriver DN.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 14:54

Lär dig upptäcka bankernas fallgropar

(Foto: Fisher Investments Norden) SPONSRAS AV FISHER INVESTMENTS NORDEN: Sparkonton, transaktionskonton, bostadslån. Kreditkort, finansiell planering och pensionsförsäkringar. Dagens banker är leverantörer av en stor mängd tjänster och produkter – men hur hög är egentligen kvalitén och servicenivån?

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Världens bästa flygplats växlar upp – och hånas

Världens bästa flygplats växlar nu upp med en minst sagt spektakulärt shoppinggalleria, fyllt av skoj shopping och grönskande naturupplevelser. Men det singaporianska jättekomplexet lockar samtidigt till gliringar och hån..

DI - 1 timme sedan

Stefan Löfven: SD:s ledamöter röstar protektionistiskt i EU

DEBATT. SD sätter en protektionistisk dagordning före svenska ekonomiska intressen på EU-nivå. Partiets ledamöter har bland annat röstat nej till förslag som skulle göra det lättare för svenska företag att handla med länder i EU:s närområde, skriver Statsminister Stefan Löfven..

DI - 1 timme sedan

Analytiker spår prisras: ”Bostadskarriärerna går åt skogen”

Nya prisfall väntar där bostadsmarknaden står som högst – det vill säga Stockholm. Vissa områden hotas av prisras på 10 procent eller mer, enligt en ny dyster rapport. ”Frågan är var köparna ska komma ifrån”, säger bostadsanalytikern Lars Strömqvist.

DI - 2 timmar sedan

Kärleken till rock'n'roll räddade hans företag

Han är den höjdrädde juristen som sadlade om och blev höghöjdsfixare på slott, herrgårdar och gamla kyrkor. Men utan kärleken till rock’n’roll hade Magnus Hedegård inte kunnat driva företaget i dag..

DI - 2 timmar sedan

”Grönländska barn bjöd mig på fredagsmys – valhud”

Victoria Dyring, tv-producent och programledare, berättar om sitt andra hem i världen och varför hon aldrig återvänder till Ulan Bator. .

DI - 3 timmar sedan

Analytiker: Huawei leveranser kommer rasa

Flera experter förväntar sig att Huaweis leveranser av mobiler kommer att rasa det kommande halvåret. Nedgången kan hamna mellan 4 och 24 procent, enligt Fubon Research och Strategy Analytics..

DI - 3 timmar sedan

Skop: SD största vinnarna i EU-valet

Sverigedemokraterna är åter största vinnare i Skops opinionsundersökning inför EU-valet på söndag. Enligt den senaste mätningen får partiet 17,1 procent, det är 7,4 procentenheter upp sedan valet 2014..

DI - 3 timmar sedan

Ny fas i handelskriget

Handelsbråket trappades upp rejält i veckan – vilket gav börsen skrämselhicka. På bolagsfronten drämde Sandvik till med ett nytt kaxigt marginalmål, medan pressade Veoneer fyller på kassan med närmare 6 miljarder kronor. Di:s experter guidar dig genom veckans viktigaste ekonominyheter.

DI - 11 timmar sedan

En riktigt såsig sparrisfrossa

Visbys bästa restaurang ligger inte i Visby. Den unika gårdskrogen bjuder på sparrisfrossa mitt i spenaten – men det går så långsamt att tålamodet tryter..

DI - 11 timmar sedan

Gubbarna dominerar: PG Gyllenhammar är den typiske chefen

PG Gyllenhammar är den svenska sinnesbilden av en chef, visar en ny undersökning. Samtidigt är bara en person på topp tio kvinna – tidigare Swedbank-bossen Birgitte Bonnesen. ”Bilden av en chef måste bli mycket bredare”, säger Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.