Kristianstadsbladet > Nyheter

Saturday, 25 May, 08:57

Kristianstadsbladet - 21 apr 19 kl. 12:30

Milda vintern gav ingen besparing för C4 TeknikKnappt någon snö, värmerekord i februari och i genomsnitt tre grader varmare än en normalvinter. Men trots den milda vintern 2018-2019 blir det inte någon större besparing för kommunen – på grund av elpriset..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
C4 Teknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Milda, vintern, gavingen , besparingför C4 , Teknik
Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 06:30

Den milda vintern ger många gäss

Foto: Lars Ottosson
Vintern 2013/1014 har hittills inte bjudit på särskilt kallt och snöigt väder. Detta är något som gynnar de vilda djuren och gör att gäss som brukar flyga längre söder ut stannar kvar i nordöstra Skåne.
På många håll i länet har lantbrukare och fågelskådare konstaterat att antalet gäss varit ovanligt många.

YLE - 23 feb 15 kl. 10:22

Den milda vintern har gynnat småfåglarna

Den milda vintern har varit skonsam mot småfåglarna. Det betyder att många av dem som brukar flytta söderut i stället har övervintrat i Österbotten. Redan nu kan man höra en hel del fågelsång konstaterar fågelskådare Ari Lähteenpää.

Sydsvenskan - 06 jan 14 kl. 06:30

Milda vintern blir klipp för golfare

Den milda vintern har ställt till det för landets skidåkare.Men golfarna tackar och tar emot.– Det är lite ovanligt att spela nu, säger Per Bouveng.

YLE - 23 mar 17 kl. 15:23

Den milda vintern orsakade stora skador på vägarna i Egentliga Finland

Den milda och snöfria vintern har tärt på vägarna mer än vanligt i Egentliga Finland och Satakunta. Det meddelar Närings- trafik- och miljöcentralen som ansvarar för underhållet av de statliga vägarna. Vägarna har utsatts för hård slitage på grund av dubbdäck.

Sydsvenskan - 04 mar 14 kl. 05:30

Vintern gav upp ovanligt tidigt i år

Februari har mer liknat en vårmånad än vintermånad. Den milda luften gjorde att våren anlände till Skåne redan den 15 februari, vilket var flera veckor tidigare än normalt. Solen flödade över Skåne men i resten av landet lyste den med sin frånvaro..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

13 bilder till alla som klagar på den milda vintern i Sverige

Februari går mot sitt slut och våren kommer väl så snart. Ändå är det ALLTID någon som ska klaga på vädret. Trots milda temperaturer och få dagar med nederbörd låter det på vissa som om jorden ska gå under.

VA - 16 jul 18 kl. 09:57

Byggjätten faller på börsen – långa vintern gav lägre vinst

Sen start på utomhussäsongen och högre virkespriser gav lägre vinst för Byggmax. .

UT - 06 jan 14 kl. 20:15

Kostnader för snöröjning trots mild start på vintern

Trots den milda inledningen på vintern ligger kostnaderna för snöröjning på ungefär samma nivå som under de senaste åren. Under i stort sett hela november-december har vintern lyst med sin frånvaro i trakterna av Ulricehamn. Bortsett då från en våldsam snöstorm en vecka i december.

Hela Gotland - 03 mar 14 kl. 06:30

Den milda vinterns förlorare

De som drabbas hårdast av den milda vintern är Gotlands åkare. "Snön är jobbig, men man behöver den på vintern", säger Ulf Hultgren, vars snöplogar står stilla, till GA..

YLE - 04 sep 17 kl. 08:54

Vasa elektriska sålde mindre el då vintern var mild

Det varma vädret i början av året påverkade Vasa Elektriskas resultat. Försäljningen av elenergi minskade med 5,5 procent. Under första halvan av år 2017 uppgick Vasa Elektriskas omsättning till 68,5 miljoner euro.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Här räddas bortglömda växter inför framtiden

En unik pepparrot eller en aprikosfärgad ros som få känner till – just nu planteras flera av våra bortglömda gamla växter i Helsingborg. Förhoppningen? Att de ska hitta tillbaka till våra trädgårdar igen..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Jordskalv i Tokyoområdet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Fyra personer flydde brand i lägenhet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Politikerna spurtar för väljarnas gunst

Valdagen är ett knappt dygn bort. Politikerna trappar upp sina kampanjer för att få så stort stöd som möjligt i valet där få svenskar röstar och många fortfarande är osäkra..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Adam Levine lämnar "The voice"

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Dags för motorsportvärldens största show

Det är världens enskilt största idrottsevenemang sett till antalet åskådare på plats. Drivers, start your engines – det är dags för Indy 500..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Frukostsamtal om återbruk av fabriker – tomma industrier som får nytt innehåll

Temafrukostar i tre dagar, en mängd talare och samtal om återbruk av gamla fabrikslokaler. Ifö Center blir en del av Skåne Innovation Week..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Parlamentsbeslut som påverkar vår vardag

Kandidaterna lovar friskt inför det stundande EU-valet. Men vad har unionens parlament egentligen beslutat om under den senaste mandatperioden? Här är sju exempel med direkt påverkan i Sverige..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Carport-brand och misshandel i Trelleborg. Bil in i mitträcke på E22..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Tygkasse eller plastpåse – vad är värst?

En bomullskasse måste användas flera tusen gånger för att uppväga den miljö- och klimatkostnad som en vanlig plastpåse innebär. Den lite "finare" kassen av ekologisk bomull är värst av dem alla..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.