DI > Ekonomi

Monday, 27 May, 15:06

DI - 21 apr 19 kl. 11:30

Sänk skatten med okänt avdragHar du köpt aktier i en liten nyintroduktion på någon handelsplats är chansen god att du kan få göra avdrag på skatten. Här är villkoren som måste vara uppfyllda. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänk, skattenmed , okänt, avdrag
PrivataAffärer - 11 dec 18 kl. 07:12

Skattetips för inkomster och avdrag inför årsskiftet

Läs också: Optimera skatten på kapitalinkomster innan årsskiftet Skattefri arbetsinkomst Studerar du eller har du av annan anledning endast tillfälliga arbetsinkomster under året kan du i år tjäna upp till 19 246 kr utan att du behöver betala någon skatt eller allmän pensionsavgift. Tjänar du 19 247 kr eller mer beräknas skatten på hela beloppet, inte bara den del som överstiger 19 246 kr. Men d

Ekonomistas - 11 feb 15 kl. 06:00

Utan skatt, inget avdrag

Anledningen till att ränteutgifter är avdragsgilla är att kapitalinkomster beskattas. När dagens avdragsrätt infördes var skatten på kapitalinkomster 30 procent och genom att tillåta avdrag på 30 procent av räntekostnaderna skapades symmetri: den som betalar räntekostnader på 100 kronor för att göra en investering som ger 100 kronor i avkastning har inte tjänat några pengar och bör därför inte heller betala skatt på kapitalinkomsterna. Eftersom skatten på kapitalinkomster för privatpersoner gradvis har sänkts, finns det emellertid anledning fråga sig hur sammanhängande och logiskt dagens system för kapitalbeskattning egentligen är.

Ekonomistas - 04 sep 13 kl. 07:02

Avdrag, bidrag och subventioner

Om man kunde få ett fikabidrag från Statliga fikastödsnämnden motsvarande halva priset för varje kopp kaffe man köper skulle nog ingen tveka om att kalla detta för en subvention. Byt ut kaffe mot läxhjälp, Fikastödsnämnden mot Skatteverket, skicka utbetalningen till producenten snarare än konsumenten och kalla bidraget för avdrag, så blir förvirringen total. Vem som står för halva fikakostnaden framstår plötsligt som oklart.

Alliansfritt Sverige - 09 sep 14 kl. 12:14

Finns det något mer moderat försökte göra avdrag på Rotarymedlemskap?

Alliansen driver en tydlig avdragslinje där barnkalas, bartenders och läxhjälp är bara tre exempel. Alliansen har också en tydlig linje där det privata är politiskt. En som verkligen blandar ihop sin och den gemensamma ekonomin är riksdagsledamoten Katarina Brännström.

YA - 26 jul 12 kl. 09:07

Sänkt skatt, inte höjda avdrag

2010 var en av de hetare valfrågorna rut- och rot-avdragens framtid.
Allianspartierna värnade bägge reformerna och Centern kunde dessutom tänka sig att utöka avdragsmöjligheterna genom att också införa ett avdrag för IT-tjänster, ett rit-avdrag. Det handlar om arbetslinjen, att alla jobb är lika mycket värda och att det ska löna sig att arbeta.

Cornucopia - 24 nov 16 kl. 14:24

Socialdemokrater vill höja skatten för sjuksköterskor med 3134:- i månaden

Socialdemokrater har motionerat till partiets kongress om att höja skatten för sjuksköterskor med ca 3 134:- SEK i månaden. Det samma gäller även alla andra i samma inkomstområde. Tanken är att man genom detta åter ska släppa välfärdsinvandringen fri till Sverige, genom att svensken ska betala för ca 31 Netflixabonnemang i månaden i höjd skatt.

Kristianstadsbladet - 22 feb 14 kl. 11:16

200 000 fick avdrag för gåvor

Knappt 200 000 personer fick skatteavdrag för gåvor till välgörande ändamål 2012. Det motsvarar bidrag för ungefär 600 miljoner kronor.Det betyder att bara en bråkdel av alla som skänker pengar får avdrag på skatten.

Opinionen.se - 22 feb 14 kl. 11:20

200 000 fick avdrag för gåvor


Knappt 200 000 personer fick skatteavdrag för gåvor till välgörande ändamål 2012. Det motsvarar bidrag för ungefär 600 miljoner kronor. Det betyder att bara en bråkdel av alla som skänker pengar får avdrag på skatten.

TA - 22 feb 14 kl. 11:16

200 000 fick avdrag för gåvor

Knappt 200 000 personer fick skatteavdrag för gåvor till välgörande ändamål 2012. Det motsvarar bidrag för ungefär 600 miljoner kronor.Det betyder att bara en bråkdel av alla som skänker pengar får avdrag på skatten.

BT - 22 feb 14 kl. 11:17

200 000 fick avdrag för gåvor

Knappt 200 000 personer fick skatteavdrag för gåvor till välgörande ändamål 2012. Det motsvarar bidrag för ungefär 600 miljoner kronor. Det betyder att bara en bråkdel av alla som skänker pengar får avdrag på skatten.

Alliansfritt Sverige - 28 nov 12 kl. 09:23

Allianspolitikernas mest crazy avdrag

DRAGET. Alliansen driver en tydlig avdragslinje där barnkalas, bartenders och läxhjälp är bara tre exempel. Alliansen har också en tydlig linje där det privata är politiskt.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Johan Hedin utses till ny styrelseordförande i ChromoGenics

Johan Hedin utsedd till ny styrelseordförande i ChromoGenics AB (publ)..

DI - 5 minuter sedan

Dagens kapning: Carnegie sänker riktkursen med 88 procent

Dagens stora riktkurskapning kommer från Carnegie och drabbar det norska oljeborrningsbolaget Seadrill. Banken ser risk för att bolagets likviditet snart torkar upp igen. .

DI - 15 minuter sedan

Löfvens ilska mot M:s agerande: ”Ett oansvarigt spel”

Statsminister Stefan Löfven angriper Moderaterna för att forcera fram en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll..

DI - 30 minuter sedan

Virusangripen dator till salu för 10 miljoner

En bärbar dator angripen av de sex datorvirus som genom historien orsakat störst ekonomisk skada för mänskligheten finns nu till salu i en aktion för över 1 miljon dollar, omkring 9,6 miljoner kronor..

DI - 45 minuter sedan

Scibase förväntar sig förbättrad bruttomarginal

First North-listade medicinteknikbolaget Scibase vd Simon Grant förväntar sig att bolagets bruttomarginal kommer att förbättras den kommande tiden. .

DI - 45 minuter sedan

Expert: Pinsamt att beskylla riksbanken för kronförsvagningen

Hur mår den svenska ekonomin? Inte så dåligt alls, anser Jonas Thulin från Erik Penser Bank..

DI - 1 timme sedan

Positiv analytikerkommentar ger stöd åt Sobi

Roche's försäljningstillväxt för Hemlibra väntas bromsa in i USA samtidigt som konkurrensen från läkemedlet väntas bli mindre intensiv för Sobi i Europa. Det skrev ABG Sundal Collier i en kommentar sent i fredags, enligt Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Nytt rally i sikte – köp tre kursraketer: ”Aktien saknar motstånd”

Stockholmsbörsen har svängt rejält och balanserar nu nära kritiska nivåer, enligt Investtechs tekniska analys. Då ska du plocka upp tre vinnaraktier som rusat mellan 60 och 80 procent i år, rekommenderar analysfirman. Trion har nämligen goda förutsättningar att fortsatta rakt uppåt..

DI - 1 timme sedan

Börsrusning i Grekland efter EU-valet

Atenbörsen rusar på måndagen efter att Greklands premiärminister Alexis Tsipras utlyst nyval efter att hans parti Syriza gjort katastrofsiffror i EU-valet. Nu hoppas investerarna på ett marknadsvänligt parti vid rodret..

DI - 1 timme sedan

Vd:n: Kärnkraft är inte framtiden

REPLIK. Staffan Qvist argumenterar för en fortsatt drift av Ringhals 1 och 2 (Di Debatt 22/5). Det får han gärna göra, men ett antal osanningar och felaktigheter i Qvists resonemang kring vindkraft och förnybar energi måste bemötas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.