Expressen > Nyheter

Sunday, 26 May, 13:07

Expressen - 21 apr 19 kl. 08:14

”Önskar L all framgång – men bibehåller min valhemlighet”BRYSSEL. ”Cecilia Wikström inte längre toppkandidat till EU-parlamentet”. Så löd rubriken på pressmeddelandet som Liberalerna skickade ut den 9 mars, knappt 2,5 månad innan valet. Så här i efterhand handlade det nog inte bara om de där styrelseuppdragen, konstaterar hon.Utan om henne.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Bryssel, Wikström, EU, Liberalerna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ÖnskarL , all, framgångmen , bibehållermin , valhemlighet
YLE - 16 maj 14 kl. 09:00

Finlands sydligaste kossor håller snyggt i Hangö

På Finlands sydligaste udde Uddskatan som öppnas för allmänheten på måndag (19.5) betar också i sommar lurviga och långhorniga kor. De hör till Finlands sydligaste ekobondgård, Havsgårdar i Täktom.

Trelleborgs Allehanda - 14 sep 13 kl. 17:00

Framgångsrikt EM har inte gett effekt

Foto: Tommy Holl/Pressens Bild
När Sverige arrangerade fotbolls-EM i somras hamnade damfotbollen i fokus och svenska folket bänkade sig i tv-sofforna. Men har det fått en effekt för damfotbollen? I alla fall inte i Trelleborg, än så länge.

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 15 kl. 04:00

Det håller inte!

Vi är barn av vår tid. Det blir plågsamt tydligt efter en genomläsning av nyutkomna antologin Det hållbara samhället – Kan det byggas underifrån? Närmare 20 författare, akademiker och rörelseaktiva som presenterar olika perspektiv på potentialen till samhällsförändring i vår tid.

YLE - 13 jul 16 kl. 03:47

"Vi har kämpat mot vassen i åratal" - nu backar myndigheter Natura 2000

Att bevara naturområden i sitt ursprungsskick var lättare sagt än gjort. Nu backar myndigheterna och gör upp åtgärdsplaner för vissa områden – medan andra fortsätter att förfalla. Syftet med miljöskyddet var att unika naturområden skulle bevaras från åverkan.

Sydsvenskan - 26 jul 15 kl. 04:00

Miljövänligare skolmat behöver inte ge mindre frihet

Rasmus Orsén skriver den 20/7 i Sydsvenskan att vegetarisk skolmat är bra för hälsa och klimat, men ställer sig frågan hur valfriheten påverkas. Rädda klimatet i all ära – men inte på bekostnad av individens frihet.Detta resonemang lämnar förstås öppet mål för ett enkelt påpekande: den eskalerande klimatförändringen hotar friheten för ett hisnande antal individer genom ökad risk för torka, svält och i förlängningen krig och död.

Magazin24 - 07 aug 13 kl. 13:56

Inför V86/Jackpot: Jorma firar på Solvalla

På onsdag är det Super Jackpot på V86.
Men en man kan fira, redan innan lopp 1 körs.
Jorma Kontio, som leder kuskligan på Solvalla komfortabelt, fyller 60 år.

YLE - 08 feb 17 kl. 05:01

Kommunalvalet på Kimitoön: Rör inte skolorna!

Inför kommunalvalet uppmanar Finlands svenska lärarförbund kandidater och väljare att sätta skolfrågorna högst på agendan. Det har man inget emot att göra på Kimitoön, men till skillnad från i många andra kommuner är Kimitoöns lärare tacksamma och nöjda över de resurser som hittills tilldelats skolan. - Fortsätt värna om skolan, säger Gabriella Byman, ordförande för Kimitoöns lärare rf.

Supermiljöbloggen - 23 jul 18 kl. 15:17

Del 1 : Det är dags att bryta tillväxtberoendet

Oftast föreslås teknik och ekonomiska styrmedel lösa de ekologiska utmaningar vi står inför – effektivisera, elektrifiera, använda biomaterial, förnyelsebar energi, grön skatteväxling och cirkulär ekonomi. Allt detta är absolut nödvändigt med tanke på hur akut läget är för vår jord. En fråga som ingen vill beröra är dock idén om den eviga tillväxten.

HBL - 01 jan 15 kl. 11:25

Niinistö vill satsa på försvaret

Finland strävar efter att fortsätta allt samarbete med Ryssland som under dessa förhållanden är möjligt, säger president Sauli Niinistö.I sitt nyårstal påminde Sauli Niinistö om att Ryssland är och förblir vårt grannland och att man bibehåller en tät dialog. – Ryssland vet mycket väl att Finland är och förblir en del av väst, sade Niinistö.

Cornucopia - 05 apr 15 kl. 13:24

Vit flykt - svenskar flyttar till de populäraste kommunerna

Vit flykt pågår i Sverige. De populäraste kommunerna för inhemsk flyttning är också "vita kommuner" dit personer med svensk bakgrund ("svenskar") flyttar, enligt SCB:s statistik för 2013 - 2014.

Vit flykt (eng white flight) är inget okänd fenomen, vare sig i Sverige eller i utlandet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Svensk kvinna döms för samröre med IS i Irak

Den svenska trebarnsmamma som har stått inför rätta i Irak döms nu till 15 års fängelse, rapporterar TV4.Hon har haft kopplingar med IS, enligt domstolen..

Expressen - 30 minuter sedan

Larm om påkörd person

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats om en trafikolycka i Malmö.Enligt larmet har en person blivit påkörd..

Expressen - 45 minuter sedan

Socialdemokraternas sista drag i slutkampen

Här är Socialdemokraternas sista minuten-drag i EU-valet under söndagen:Massutskick av sms – till över en halv miljon väljare.S ser enligt de senaste mätningarna ut att behålla sina fem mandat i parlamentet..

Expressen - 1 timme sedan

Federleys pik mot KD – liknar dem vid Trump

Stämningen mellan Kristdemokraterna och Centerpartiet är kyligare än någonsin.Och nu jämför C-toppen Fredrick Federley KD med Donald Trump.– Man har under de senaste dagarna pratat om ”statstelevision” och ”statsradio”.

Expressen - 1 timme sedan

Europa går till val: Så tycker väljarna

Det nalkas för EU-val – något som känns på flera håll runtom i unionen.I Ungern hoppas högernationalistiska Viktor Orbán på ett uppsving för sitt parti Fidesz.I Belgien väntas regimkris efter de nationella valen som hålls samtidigt som EU-valet.

Expressen - 1 timme sedan

Prinsessans Sofias fina hälsning på mors dag

Här firar prinsessan Sofia mors dag med sina två små söner, prins Alexander och prins Gabriel.Trion njuter av våren och syrenblomningen.”Mors dag”, skriver prinsparet på Instagram – tillsammans med två stycken hjärtan..

Expressen - 2 timmar sedan

Löfven om Gucci-bråket: Är Skyttedals egna ord

En sportbil och en Gucciväska har hamnat i fokus i EU-valet.Nu svarar Stefan Löfven på det uppmärksammade bråket mellan Heléne Fritzon, S, och Sara Skyttedal, KD.– Det här är ett viktigt val om värderingar och det är därför vi stör oss, säger han..

Expressen - 2 timmar sedan

Skottskadad man till sjukhus – kvinna hämtad till förhör

En man är förd till sjukhus med skottskador.Mannen hittades i en bostad i Göteborg. En kvinna som befann sig i bostaden har hämtats till förhör.

Expressen - 2 timmar sedan

Kraftig jordbävning i Peru

En kraftig jordbävning har inträffat i Peru.Enligt USGS har den en magnitud på 8.0..

Expressen - 3 timmar sedan

Skolbombare sökte hjälp - planerade dådet i två år

I två år planerade 21-åringen dådet mot gymnasieskolan i Hässleholm.Bomberna han placerade ut hade kunnat döda elever och lärare.På måndag inleds rättegången där bombmannen även åtalas för barnpornografi.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.