Expressen > Kultur

Friday, 24 May, 13:47

Expressen - 21 apr 19 kl. 07:00

Stunden när vi insåg att vi var européerKarin Olsson om branden i Notre-Dame och hoten mot Europa..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Olsson, Notre-Dame, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stundennär vi , insågatt vi var , européer
HBL - 08 jul 12 kl. 07:27

Tål européerna mera integration?

Räddningsfonder, finanspakt, konkurrenskraftspakt, sexpack - ingenting tycks räcka. Eurokrisen bara fortsätter. Det behövs mer integration om euron ska överleva.

Kristianstadsbladet - 23 dec 11 kl. 06:30

En europeisk resa

Stefan Zweigs självbiografiska "Världen av i går" skildrar ett Europa under förändringens dramatiska tidiga 1900-tal. Författare och bibliotekarie Tomas Lidbeck läser en angelägen klassiker.
NY BOK.

YLE - 20 nov 16 kl. 06:00

Essä: 1946 - året då världen älskade Amerika

I sin kulturessä skriver Stefan Brunow om Europa just nu; om ett politiskt fiasko, om en humanism som är som ett sockerpiller, om desperata människor som röstar på politiska clowner eller flyr mot en hopplös framtid. De barn som den 23-åriga Stig Dagerman mötte i det besegrade Tysklands ruinstäder är nu åldringar och Tredje rikets sista vittnen. En nyläsning av reportageboken Tysk höst påminner oss om hur Europa skulle se ut utan USA.

Kristianstadsbladet - 29 okt 13 kl. 15:05

Kullkastar myten om nybyggartiden

Myten om hur (Vilda) Västern vanns är en viktig byggsten i den amerikanska självbilden. I kritikerrosade "Sonen" plockar Philipp Meyer i sär klichébilderna av nybyggartiden och chockar känsliga läsare med ocensurerade våldsskildringar.
Det började egentligen med en lektion i historia på universitetet.

Trelleborgs Allehanda - 29 okt 13 kl. 15:05

Kullkastar myten om nybyggartiden

Myten om hur (Vilda) Västern vanns är en viktig byggsten i den amerikanska självbilden. I kritikerrosade "Sonen" plockar Philipp Meyer i sär klichébilderna av nybyggartiden och chockar känsliga läsare med ocensurerade våldsskildringar.
Det började egentligen med en lektion i historia på universitetet.

PrivataAffärer - 04 okt 18 kl. 12:21

”Stenocare vill inte vara en del av cannabis-hajpen”

Läs också: Notering: Hög risk men chans till en riktig rökare i Stenocare Däremot avser företaget agera snabbt inom det fyraåriga legaliseringsprojektet för medicinsk cannabis i Danmark som inleddes vid årsskiftet. De danska kunderna ska betjänas genom samarbetet med Stenocares kanadensiska partner som ska innebära en konkurrensfördel på en marknad där antalet aktörer växer. Utmaningarna best

Skånskan - 02 maj 17 kl. 09:00

Mer stress med president Trump

Laholm/Oakland – Många väntade sig att det skulle gå tillbaka efter en president som Obama, men att det skulle svänga så mycket och så fort, var ingen beredd på, säger Therese Brewitz, Oakland, Kalifornien. ERWP.fif(0)Laholms Tidning intervjuade Therese Brewitz, som växte upp i Mästocka och gick i skolan i Veinge men sedan 1995 bor i USA, kvällen efter det amerikanska presidentvalet, då det stod klart att Donald Trump skulle bli näste president.

YA - 09 jun 12 kl. 20:33

Europas kamp mot tiden

Tre månader. Det är den tid som finns för att rädda euron enligt George Soros ? finansmannen som blev bekant med svenska folket 1992 när han spekulerade i att Sverige skulle tvingas överge den fasta kronkursen.

SVT Debatt - 24 mar 14 kl. 11:00

Rasismen göds genom historielösheten

AFROFOBI Vi åtgärdar inte de orättvisor som inte syns – afrofobin i samhället kan därför bara utrotas om vi synliggör dess ursprung. Till exempel måste svenska elever lära sig att Sverige inte var någon passiv åskådare till slavhandeln. Imorgon, tisdagen den 25 mars, kommer att uppmärksammas särskilt på många håll i världen.

HBL - 23 aug 14 kl. 04:27

Lång väg innan Finland finns på kartan

Turismen i Finland växer. Drygt sju miljoner turister hittar årligen hit. Men för många potentiella turister finns Finland inte ens på kartan.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - I förrgår: 13:10

Förre Dramatenchefen: Det var helt Kafka-likt

”På många nationalteatrar slinker det in en stämning av upphöjdhet som är konstens fiende”. Gunilla Brodrej möter Eirik Stubø, som fick sparken som chef för Dramaten för en månad sedan..

Expressen - 7 timmar sedan

Nu behöver vi deras eld mot högerpopulismen

En svensk rösträttskvinna skulle inte vara manhaftig och spränga brevlådor.Ulrika Kärnborg skriver om hotade kärnvärden 100 år efter genombrottet. .

Expressen - 20 timmar sedan

Frostensons bok saknar vanlig anständighet

I ”K” berättar Katarina Frostenson om händelserna som fick Svenska Akademien att rämna och henne själv att lämna Sverige.Jens Liljestrand läser ett försvarstal som får Fredrik Virtanens bok att framstå som ett under av mognad och värdighet..

Expressen - Igår: 13:06

Hon kan konsten att berätta en historia

I ”Vi for upp med mor” fortsätter berättelsen om tvillingarna Jana och Bror.Annina Rabe ger sig ut på en ljuvligt mörk landsväg med Karin Smirnoff..

Expressen - Igår: 06:30

Hellre döden än kvävas långsamt i pk-samhället

I Martina Montelius romanuniversum bor skräcken alltid granne med en galghumor som gråter.Ulrika Milles läser en satir om en dödsklinik präglad av både managementfloskler och en gränslös övergivenhet..

Expressen - Igår: 18:00

Det går inte att vara lagom lite mot abort

Lars Adaktusson eller ej, så länge KD slirar om aborträtten kommer partiet att ifrågasättas. Anna Hellgren påminner om vad samvetsfrihet faktiskt går ut på..

Expressen - Igår: 15:20

HBO-serien om Tjernobyl suger märgen ur mig

Tv-serien ”Chernobyl” kommer samtidigt som kärnkraften debatteras allt ljudligare i Sverige.Daniel Sjölin har sett de första tre avsnitten. .

Expressen - I förrgår: 06:30

Högerpopulisterna som vill sälja ut sitt land

Den politiska skandalen i Österrike avslöjar hur självutnämnda patrioter säljer ut sitt land.Carl Henrik Fredriksson skriver om de fria mediernas betydelse i högerpopulisternas Europa..

Expressen - I förrgår: 19:16

Svårbegriplig logik att JK inte utreder Aftonbladet

Karin Olsson kommenterar JK:s beslut att inte inleda förundersökning mot Aftonbladet efter smutskastningen av Martin Kragh..

Expressen - 20 maj 19 kl. 18:00

Horace Engdahl liknar sig själv vid Billy the Kid

I ”De obekymrade” dömer Akademiens bad boy ut den intellektuella samtiden.Helena Granström brottas med Horace Engdahl och hans frispråkiga alterego..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.