Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 26 May, 13:17

Helsingborgs Dagblad - 21 apr 19 kl. 03:00

Torsken har ingen röst. Ge den en i EU.Skyll inte på sälen. Följ en tuffare fiskepolitik i EU..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Torskenhar ingen , röstGe den en i EU
YLE - 28 jun 17 kl. 05:10

Dystert för flundran, men torsken är på väg tillbaka

Har du fått torsk i näten i sommar? Det är inte så ovanligt, eftersom torsken långsamt kommer tillbaka till våra breddgrader, dels på grund av saltpulsen för några år sedan. Läget för flundran är sämre, trots fler rapporter om fångster, ställvis.

YLE - 07 dec 16 kl. 19:00

Torsken återvänder till Västnyland

Det finns torsk i de västnyländska vattnen igen. Det här säger både fiskare och forskare som allt oftare har också torsk i fiskafänget. Östersjöforskare Kim Jaatinen på Tvärminne zoologiska station tror att den senaste saltpulsen som svept in från Nordsjön kommer att nå våra vatten inom kort.

Skånskan - 01 apr 19 kl. 15:00

Östersjötorsken håller på att utrotas

Läget ser ut att ha blivit än värre för Östersjötorsken. Den är nu så liten och tunn att den gått under gränsen för livskraftigt bestånd. I klarspråk betyder det alltså att prognosen är att den inte överlever i Östersjön.

Trelleborgs Allehanda - 14 jul 11 kl. 17:00

Ljust för torsken - mörkare för sillen

Mer torsk i garnen men mindre sill. Så påverkas trelleborgsfiskaren Johan Linde av fiskekvoterna som föreslås börja gälla nästa år. - De föreslagna kvoterna ska gynna ett långsiktigt fiske, säger Bengt Kåmark, chef för Fiskeriverkets EU-enhet.

Sydsvenskan - 14 sep 11 kl. 00:05

Replik: "Torsken måste skyddas"

Det är inte för att hindra småföretagare från att vara pappalediga som fisket begränsas, skriver Björn Risinger, generaldirektör för Havs- och vattenmyndigheten.
I Sverige har alla rätt till pappaledighet. Detta gäller både anställda och småföretagare.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Östersjötorsken återhämtar sig

Torsken fortsätter att återhämta sig i Östersjön, trots den globala uppvärmningen enligt ICES, Internationella Havsforskningsrådet, rapporterar SR Sörmland. Efter mer än två decenniers överfiskade och krympande fiskbestånd fiskas numera torsken inom de kvoter som rekommenderas av havsforskarna.I första hand gäller forskarnas råd torsk, skarpsill, sill/Strömming, rödspotta, piggvar, skrubba och lax..

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 15 kl. 08:18

Torsken åker till Kina tur och retur

Omkring hälften av torsken som säljs i svenska frysdiskar och storkök har tagit omvägen via Kina, enligt SVT Nyheter. Fisken plockas upp i Barents hav och skeppas sedan från Nordnorge till Kina där den fileas innan den åker tillbaka och säljs i Sverige.Enligt SVT tar transporten av den djupfrysta fisken till och från Kina 80 dagar.

Sydsvenskan - 30 jul 15 kl. 08:18

Torsken åker till Kina tur och retur

Omkring hälften av torsken som säljs i svenska frysdiskar och storkök har tagit omvägen via Kina, enligt SVT Nyheter. Fisken plockas upp i Barents hav och skeppas sedan från Nordnorge till Kina där den fileas innan den åker tillbaka och säljs i Sverige.Enligt SVT tar transporten av den djupfrysta fisken till och från Kina 80 dagar.

SvD - 04 aug 16 kl. 05:45

Många fiskarter trivs i Östersjön – men inte torsken

Högt fisketryck och dåliga förhållanden påverkar torsken i Östersjön negativt. Men trots de tuffa förhållandena för torsken trivs andra fiskar bättre. SvD har pratat med Michele Casini, professor vid institutionen för akvatiska resurser på SLU om fiskens tillvaro i Östersjön..

Norrtelje Tidning - 19 jul 17 kl. 12:48

Ny sajt ska rädda torsken: "Vi måste återställa beståndet i hela Östersjön"

Torsken är en viktig varelse för balansen i havet. Nu lanserar stiftelsen Baltic Sea2020 en ny sajt i syfte att hjälpa östersjötorsken..

Blekinge Läns tidning - 03 jul 18 kl. 14:00

Ett valår där torsken torskar?

I början av 1980-talet fanns torsken i stora mängder och var spridd över stora delar av Östersjön. Idag, trettio år senare, fångar man bara en tiondel av vad man gjorde då. Dessutom är torsken nu liten och mager.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Kan Boston sticka hål på St. Louis bubbla?

Krönika: Mattias Arvidsson om den stundande Stanley Cup-finalen i ishockey..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Vår salong 2019: juryns favoriter

Carolina Falkholt väljer bland bidragen i tidningens konstsalong..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

När Carolina Falkholt får välja

Årets jury har gjort sina val till Vår salong..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Hård kamp väntar om toppjobben i EU

Själva EU-valet är bara första steget i kampen om hur EU ska utvecklas – och av vem. Nu väntar minst en månad av tuffa förhandlingar om topposterna i Bryssel i stället för Jean-Claude Juncker och Donald Tusk. Nästan direkt efter söndagens EU-val samlas.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Rissveds världscupcomeback – efter två år

I tjeckiska Nove Mesto gjorde OS-guldmedaljören i mountainbike Jenny Rissveds sin första världscuptävling efter nästan två års frånvaro. Men det blev inga topplaceringar i 24-åringens första tävling – i stället cyklade Rissveds in på en 33:e plats, dryg.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

240 kvadratmeter stor villa i Tullstorp såld

Priset blev 2 925 000 kronor för Tullstorpsvägen 55..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Svensktoppen: Bryant in på listan

Det är ruljans på Svensktoppen denna vecka då hälften av låtarna bytts ut. Miriam Bryants nya låt gick rakt in på fjärdeplatsen, men topp tre är dock oförändrad och Avicii är fortfarande kvar i topp. 1.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Efter flera förslag: Nu har Landskrona två laddbänkar

Elen kommer från solen..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fula trick kan vänta i las-förhandlingar

Politikerna pressar fack och arbetsgivare att reformera arbetsrätten. Men tidsnöd, en parallell stor lönerörelse och oklara förväntningar riskerar att leda till att det inte blir någon uppgörelse mellan parterna, fruktar fackförbundet Unionens ordförand.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Lamme (M) om problemen med operationsavdelningen: "Fanns ingen chans att förstå det"

Vem bär ansvaret för att ombyggnaden av Helsingborgs lasarett gått snett?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.