FriaTider > Nyheter

Sunday, 26 May, 13:35

FriaTider - 21 apr 19 kl. 00:54

Notre Dame och hatet mot det egna
Läs mer på FriaTider
Läs mer om:
Dame

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Notre, Dameoch , hatetmot det , egna
Cornucopia - 16 apr 19 kl. 14:07

Inget mirakel i Notre Dame

Med risk för livet, genom hårt arbete och en väldimensionerad, vältränad och välövad räddningstjänst med tillräckliga anslag och utrustning, så släcktes gårdagens medialt uppmärksammade vindsbrand på den gamla katedralen Notre Dame Paris. Det handlar inte om något mirakel, utan om hårt mänskligt arbete, som räddade detta monument över människans hårda arbete.
Notre Dame Paris inringad på bilden ovan.

Skånskan - 15 apr 19 kl. 22:21

Många reaktioner på Notre Dame-branden

Över hela välden följer människor utvecklingen i Paris och branden som hotar att ödelägga katedralen Notre Dame. Notre-Dame de Paris en proie aux flammes. Émotion de toute une nation.

BT - 21 maj 13 kl. 19:27

Aktivist sköt sig i Notre Dame

Katedralen Notre Dame i Paris fick evakueras på tisdagen efter att en högeraktivist och författare tagit livet av sig genom att skjuta sig framför altaret. Självmordet föregicks av uttalanden om att en "spektakulär" handling är nödvändig för att skydda den franska identiteten. Dominique Venner, 78, var känd bland annat för sina högerinriktade essäer.

Dagens PS - 16 apr 19 kl. 15:52

Storbrand i Notre Dame och EU-valet

Nyhetsflödet har idag präglats av branden i Notre Dame, M-toppen som är skriven hos sin mamma, och EU-valet. DAGENS VIRALA – Dagens PS samlar nätets trendande snackisar och hetaste artiklar inom affärer och näringsliv. Mest sökta på Google Kina granskar Ericsson – Dagens Industri Kinesiska myndigheter har inlett en granskning av Ericssons licensieringsmetoder.

Dagensanalys.se - 16 apr 19 kl. 19:24

Apple vill hjälpa till att återuppbygga Notre-Dame

Notre-Dame, ett av Paris mest kända landmärken, förstördes i en brand i måndags kväll. Nu vill Apples vd Tim Cook hjälpa till att återuppbygga katedralen. Apple, som är ett av världens rikaste företag, har lovat att skänka pengar för att återuppbygga Notre-Dame.

Skånskan - 16 apr 19 kl. 06:26

Macron: Notre Dame ska återuppbyggas

Utrikes En fasansfull brand härjade under måndagskvällen den medeltida kyrkan Notre Dame i centrala Paris.
Först på tisdagsmorgonen ansågs branden vara under kontroll.Allt började vid sextiden på kvällen då lågor skymtades vid kyrkans två klocktorn.

Världen Idag - 20 apr 19 kl. 16:00

Boken Ringaren i Notre Dame hamnade i topp efter branden

Victor Hugos klassiska roman Ringaren i Notre Dame toppar försäljningslistan på e-handelssajten Amazons franska filial en dag efter den omfattande branden som härjade katedralen Notre-Dame i Paris. Branden har även inneburit ett uppsving för Disney, vars animerade version av Hugos berättelse tagit sig in på Amazons tio i topp-lista för familjefilmer. När Hugos roman gavs ut 1831 var Notre-Dame en byggnad i dåligt skick, men bokens popularitet blev startskottet för ett omfattande restaureringsarbete som inleddes 1844.

Helsingborgs Dagblad - 01 mar 11 kl. 12:15

Burton gör "Ringaren i Notre Dame"

Filmregissören Tim Burton ska tillsammans med skådespelaren och producenten Josh Brolin göra en ny version av "Ringaren i Notre Dame" för vita duken. Filmen ska bygga på Victor Hugos skräckroman med samma namn från 1831 och kommer att berätta historien om Quasimodo, den vanskapte ringaren i Notre Dame, som blir förälskad i den vackra Esmeralda, skriver Hollywood Reporter..

Expressen - 06 dec 16 kl. 23:50

"Älskar Notre Dame – och var helt tagna"

Här njuter kungen och drottningen av ett luciatåg i vackra Notre Dame i Paris. Kungaparet möttes av ett franskt pressuppbåd – och hälsades välkomna av biskop Patrick Chauvet. – Kungaparet tyckte att konserten var mycket fin och magnifik.

Expressen - 15 apr 19 kl. 22:51

Världens sorg efter förlusten av Notre Dame

En ikon har gått förlorad i eldsvådan i Paris.Notre Dame är älskad av fransmännen – och världens ledare sörjer med dem.”Så hemskt att se den stora eldsvådan vid Notre Dame-katedralen i Paris”, skriver Donald Trump via Twitter.

DN - 16 apr 19 kl. 07:57

Bilder visar förödelsen inifrån Notre-Dame

Katedralen Notre-Dame är hem för ovärderliga föremål och under räddningsarbetet har brandmän sprungit in för att försöka rädda så många som möjligt av kulturskatterna. Ett av dem som klarades sig är en del av Jesus törnekrona som är katedralens signum. På bilder som nyhetsbyrån AP tog sent under måndagskvällen inifrån Notre-Dame syns förödelsen efter storbranden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.