SVT > Utrikes

Wednesday, 22 May, 13:22

SVT - 20 apr 19 kl. 21:16

Brexitfrågan splittrar britterna – ”Det finns ingen tillit längre”Brexit väcker känslor, starka känslor. Brexit definierar människor så starkt i dag att banden brister: mellan kollegor, vänner och familjemedlemmar – och så splittras samhället på alla nivåer. – Jag har en vän som jag känt hela mitt liv. Men när hon berättade att hon röstat för brexit blev jag chockad, berättar Ellen Grimås som doktorerar i barnpsykologi..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ellen Grimås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brexitfrågan, splittrar, britternaDet finns ingen , tillitlängre
DI - 07 dec 17 kl. 13:37

Irland backar inte i brexitfrågan

Den irländska regeringen ändrar inte hållning i brexitfrågan och behöver få försäkringar om att det inte blir någon "hård" gräns mellan Irland och Nordirland. Det sade Irlands utrikesminister Simon Coveney i landets parlament på torsdagen, rapporterar Bloomberg News..

Affärsvärlden - 07 dec 17 kl. 15:02

Irland ändrar inte hållning i Brexitfrågan

Den irländska regeringen backar inte i Brexitfrågan och behöver få försäkringar om att det inte blir någon "hård" gräns mellan Irland och Nordirland..

SR - 14 okt 18 kl. 19:53

Källor till Ekot: Ingen lösning i brexitfrågan

Under kvällen har det kommit uppgifter om att EU och Storbritannien skulle ha nått en uppgörelse i brexitfrågan. Men källor bekräftar nu för Ekot att så inte är fallet..

DI - 17 dec 17 kl. 15:47

Majoritet av britterna vill stoppa brexit

Den brittiska opinionen har svängt i Brexitfrågan - med bred marginal dessutom. En ny undersökning visar att 51 procent av britterna vill stanna i EU, medan bara 41 procent vill lämna..

DI - 06 mar 17 kl. 15:21

Kristersson: Sverige måste höja rösten i brexit-frågan

Sverige måste höja rösten i brexitfrågan. Det anser Moderaternas Ulf Kristersson, som oroas över tal om att straffa ut Storbritannien ur EU..

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 16 kl. 02:51

"Stanna"-sidan leder i Brexitfrågan

Nästan sju procentenheter är ledningen för "stanna"-sidan, i en ny opinionsundersökning av BMG som The Herald beställt..

UNT - 18 jun 16 kl. 04:02

"Stanna"-sidan leder i Brexitfrågan

Nästan sju procentenheter är ledningen för "stanna"-sidan, i en ny opinionsundersökning av BMG som The Herald beställt..

DI - 18 jun 16 kl. 07:24

"Stanna"-sidan leder i Brexitfrågan

Nästan sju procentenheter är ledningen för "stanna"-sidan, i en ny opinionsundersökning av BMG som The Herald beställt. Och tidningen The Times ställer sig på "stanna"-sidan..

DI - 22 sep 17 kl. 11:39

Experter: Tyskland viker inte ner sig i brexitfrågan

BERLIN. Tyska analytiker dämpar brittiskt hopp om en mjukare tysk regering efter valet. "Det tyska valresultatet kommer inte att förändra förhandlingsläget", säger Tanja Börzel på Otto-Suhr-institutet i Berlin..

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 17 kl. 10:35

Skottland trycker på i brexitfrågan

Intensiva samtal väntar i främst Storbritannien för att rädda en uppgörelse kring brexit i tid till nästa EU-toppmöte. Skottland trycker på för att hålla kvar hela landet i EU:s tullunion. Sedan parterna i går misslyckats med knyta ihop brexitsäcken – t.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Washington först ut i USA med kompostering av döda

Staten Washington är först ut i USA med att godkänna att människors kroppar komposteras efter döden..

SVT - 7 timmar sedan

Direktiv om lika arbetsvillkor splittrar EU-parlamentet

Antalet EU-medborgare som arbetar tillfälligt i Sverige är större än någonsin. Och den största gruppen utgörs av polacker.  - Lönen här är 70% högre än i Polen, men det är väldigt jobbigt att vara ifrån barnen så länge, säger elektrikern Dawid Dzenisz..

SVT - 7 timmar sedan

Sex döda i Indonesien i protester efter presidentval

Polisen satte in tårgas för att skingra demonstranter som samlats i centrala Jakarta för att protestera mot valresultatet i Indonesien. Sex personer har dött och över 200 har skadats, uppger The Guardian..

SVT - 10 timmar sedan

Skojättarnas vädjan till Trump: Avsluta handelskriget mot Kina

Några av världens största företag som gör skor vädjar i ett brev till USA:s president Donald Trump att avsluta handelskriget mot Kina. De säger att handelskriget kan få förödande konsekvenser för konsumenter..

SVT - 11 timmar sedan

USA ser tecken på nya kemattacker i Syrien

USA ser nya tecken på att den syriska regeringen använder sig av kemvapen. Det rör sig bland annat om en påstådd klorgasattack i söndags i nordvästra Syrien, enligt USA:s utrikesdepartements talesperson Morgan Ortagus..

SVT - 14 timmar sedan

FN varnar USA för de skärpta abortlagarna

Nyligen röstade den amerikanska delstaten Alabama igenom ett omdiskuterat totalförbud mot abort. Nu går FN ut och varnar landet för att frånta kvinnor rätten till säkra aborter kan leda till fler, osäkra och i värsta fall livshotande aborter..

SVT - 15 timmar sedan

Här rivs den 21 våningar höga byggnaden

Martin Tower i Bethlehem, USA demolerades på 16 sekunder..

SVT - 18 timmar sedan

Fru stämmer Boeing efter svenska makens död

En fransk kvinna vars svenske make omkom i Ethiopian Airlines-flygkraschen i mars stämmer flygplansjätten Boeing på 276 miljoner dollar, motsvarande runt 2,5 miljarder kronor, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Samtidigt misstänker amerikanska haveriutredare att fåglar kan ha lurat Boeingplanets sensorer att dyka mot marken..

SVT - 18 timmar sedan

SVT:S reporter kommenterar Mays nya brexitplan

Theresa May har presenterat en ny brexitplan som där hon också öppnar hon upp för en ny folkomröstning. SVT:S utrikeskorrespondent Christoffer Wendick kommenterar i SVT nyheter..

SVT - Igår: 14:50

Brasilien kan ha nyckeln till konflikten i Venezuela

I dagarna inleds samtal i Norge mellan Venezuelas regering och opposition för att försöka bryta dödläget i det krisdrabbade landet. Samtidigt höjs från andra håll röster för en militär intervention..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.