SVT > Utrikes

Wednesday, 22 May, 13:22

SVT - 20 apr 19 kl. 21:17

Professor:”Cameron trodde han kunde slippa brexit men tabbade sig”Det finns en tendens i dagens samhälle att högt och satsa allt på rött. Det är ett uttryck för en våghalsig machotrend bland karismatiska ledare inom politiken men också i populärkultur och näringsliv, menar professor Candida Yates som undersöker relationer och känslor efter folkomröstningen om brexit..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Cameron, Candida Yates

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professor, Cameron, troddehan kunde , slippa, brexitmen , tabbade, sig
Aftonbladet - 22 jun 16 kl. 09:45

Cameron trodde inte att han tog någon risk

Brexit-omröstningen ännu en osäkerhetsfaktor i en redan skakig värld.

Sydsvenskan - 11 aug 11 kl. 13:02

Cameron kan sätta in militären

Foto: AP
Storbritanniens parlament samlades i dag för att diskutera upploppen. Antalet gripna i samband med oroligheterna i London är nu uppe i 888 varav 371 är formellt brottsanklagade, enligt Metropolitanpolisen.
Manchester.

Nyheter 24 - 11 aug 11 kl. 22:04

Cameron vill begränsa sociala medier


Twitter och Facebook får sig en känga av premiärministern. LONDON. Den brittiska premiärministerns David Cameron vill stänga ner delar av internet för att förhindra upploppens framfart.

Expressen - 29 mar 11 kl. 11:27

Cameron kräver Khadaffi inför rätta

I dag kommer Storbritanniens premiärminister David Cameron uppmana världens ledare att ställa Khadaffi inför rätta i Haag. Cameron avvisar Italiens och Tysklands förslag på att Khadaffi ska få slippa undan i exil, uppger Dailymail.co.

Sydsvenskan - 10 apr 11 kl. 12:09

Professor Ronny

Foto: Björn Wanhatald
Y-namnen var på 30-talet arbetarklassens hyllning till den amerikanska masskulturen. Ronny Ambjörnsson tycker att hans förnamn ger ett vulgärt intryck - men han har börjat gilla det. Nu ges hans klassiska böcker ut på nytt.

Sydsvenskan - 16 aug 11 kl. 00:01

Cameron kan inte

David Camerons tal igår hade ambitionen att vara nytänkande, att angripa roten till de sociala problemen i England. Men det var mest ett upprepande av gamla konservativa tankar.
Över 2?

Nyheter 24 - 11 jun 12 kl. 14:33

David Cameron glömde åttaåriga dottern på puben


Efter en kvart kom de på att de glömt sin dotter. Storbritanniens premiärminister David Cameron var tillsammans med sin fru Samantha och sina tre barn på puben Plough Inn för att äta lunch.Premiärministern tycks dock ha gått i andra tankar och inte lyckats koncentrera sig på familjen.

Posh24 - 14 okt 12 kl. 15:14

Se video: Cameron Diaz och Gwyneth Paltrow rappar!

Vi trodde aldrig att vi skulle få se det här! När programledaren Chelsea Handler och hennes show flyttade in i en ny studio bestämde sig hennes tjejkompisar, Cameron Diaz och Gwyneth Paltrow för att välkomna henne med ett litet hiphop-nummer! Introducerade som "MC Gwyneth Paltrow och DJ Jazzy Cameron Diaz.?

Posh24 - 07 nov 12 kl. 08:08

Cameron Diaz försökte desperat stöta på Robert Pattinson!

Cameron Diaz läser tydligen inte kändisnyheter - inte alls! Singelskådisen försökte nämligen desperat stöta på Robert Pattinson (som är med Kristen igen, vi trodde alla visste det?!) på ett Gucci-sponsrat event i L.

BT - 13 jan 15 kl. 06:30

Cameron sågar amerikansk journalist

Steven Emerson, journalist och kommentator på amerikanska tv-kanalen Fox, har hamnat rejält i blåsväder för sitt uttalande om staden Birmingham som "totalt muslimskt". I samband med terrordåden i Paris varnade Emerson för bland annat engelska Birmingham som en plats där "icke-muslimer" helt enkelt inte vågar sig in. Bland dem som nu ger Emerson svar på tal finns Storbritanniens premiärminister David Cameron som kallar honom en "komplett idiot".

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Washington först ut i USA med kompostering av döda

Staten Washington är först ut i USA med att godkänna att människors kroppar komposteras efter döden..

SVT - 7 timmar sedan

Direktiv om lika arbetsvillkor splittrar EU-parlamentet

Antalet EU-medborgare som arbetar tillfälligt i Sverige är större än någonsin. Och den största gruppen utgörs av polacker.  - Lönen här är 70% högre än i Polen, men det är väldigt jobbigt att vara ifrån barnen så länge, säger elektrikern Dawid Dzenisz..

SVT - 7 timmar sedan

Sex döda i Indonesien i protester efter presidentval

Polisen satte in tårgas för att skingra demonstranter som samlats i centrala Jakarta för att protestera mot valresultatet i Indonesien. Sex personer har dött och över 200 har skadats, uppger The Guardian..

SVT - 10 timmar sedan

Skojättarnas vädjan till Trump: Avsluta handelskriget mot Kina

Några av världens största företag som gör skor vädjar i ett brev till USA:s president Donald Trump att avsluta handelskriget mot Kina. De säger att handelskriget kan få förödande konsekvenser för konsumenter..

SVT - 11 timmar sedan

USA ser tecken på nya kemattacker i Syrien

USA ser nya tecken på att den syriska regeringen använder sig av kemvapen. Det rör sig bland annat om en påstådd klorgasattack i söndags i nordvästra Syrien, enligt USA:s utrikesdepartements talesperson Morgan Ortagus..

SVT - 14 timmar sedan

FN varnar USA för de skärpta abortlagarna

Nyligen röstade den amerikanska delstaten Alabama igenom ett omdiskuterat totalförbud mot abort. Nu går FN ut och varnar landet för att frånta kvinnor rätten till säkra aborter kan leda till fler, osäkra och i värsta fall livshotande aborter..

SVT - 15 timmar sedan

Här rivs den 21 våningar höga byggnaden

Martin Tower i Bethlehem, USA demolerades på 16 sekunder..

SVT - 18 timmar sedan

Fru stämmer Boeing efter svenska makens död

En fransk kvinna vars svenske make omkom i Ethiopian Airlines-flygkraschen i mars stämmer flygplansjätten Boeing på 276 miljoner dollar, motsvarande runt 2,5 miljarder kronor, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Samtidigt misstänker amerikanska haveriutredare att fåglar kan ha lurat Boeingplanets sensorer att dyka mot marken..

SVT - 18 timmar sedan

SVT:S reporter kommenterar Mays nya brexitplan

Theresa May har presenterat en ny brexitplan som där hon också öppnar hon upp för en ny folkomröstning. SVT:S utrikeskorrespondent Christoffer Wendick kommenterar i SVT nyheter..

SVT - Igår: 14:50

Brasilien kan ha nyckeln till konflikten i Venezuela

I dagarna inleds samtal i Norge mellan Venezuelas regering och opposition för att försöka bryta dödläget i det krisdrabbade landet. Samtidigt höjs från andra håll röster för en militär intervention..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.