SVT > Utrikes

Sunday, 19 May, 11:04

SVT - 20 apr 19 kl. 21:18

Professorn reder ut – så påverkade brittiska medier beslutet om brexitEn stor del av de brittiska medierna argumenterade för att Storbritannien skulle lämna EU. En konsekvens av deras ställningstagande är att det finns en brist på kritisk granskning av politikerna som nu trycker på för att få fram brexit. Det menar Christian Christensen, professor i journalistik vid Stockholms Universitet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Storbritannien, EU, Christian Christensen, Stockholms Universitet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorn, rederut , , påverkade, brittiska, medier, beslutetom , brexit
Sydsvenskan - 02 jul 14 kl. 05:30

Pressat Argentina reder ut det

Det tog honom 118 minuter och ett antal försök. Men sedan satte han fart, hoppade över ett par utfällda ben och fick med sig bollen på sitt karaktäristiska sätt, vinklade bollen ut till höger istället för att ta skott och på ett tillslag hade Angel Di Maria placerat bollen i den schweiziske målvakten Diego Benaglios bortre hörn.Lionel Messi gjorde inte målet själv, men han klev än en gång fram och avgjorde matchen till Argentinas fördel.

SvD - 27 mar 14 kl. 14:35

BBC reder ut den svenska synden

Så påverkade svenska filmer USA..

Supermiljöbloggen - 09 apr 15 kl. 06:42

SMB reder ut issmältningen runt Sydpolen

Vi kan ofta läsa om smältande isar som höjer havsnivån, ändrar havscirkulationer och gör att den biologiska mångfalden kring polerna minskar. Men vad är det egentligen för skillnad på is och is, och hur kommer det sig att vissa isar smälter snabbare än andra och vissa till och med växer i storlek? Några forskare vid Earth & Space Research och University of California har publicerat en artikel (eng) för att reda ut vad det är för skillnad på olika isar i Antarktis.

DI - 10 nov 16 kl. 11:07

Professorn sågar amerikansk media

Donald Trump behandlades alldeles för snällt av den amerikanska pressen i början av presidentvalskampanjen, menar journalistikprofessorn Christian Christensen. Han beskriver det hela som "odemokratiskt" och tror att rapporteringen påverkade utgången av onsdagens val..

SR - 25 mar 19 kl. 15:06

Ryska intressen påverkade – men Trump frikänns

Åklagaren Robert Mueller har lämnat sin rapport om det funnits rysk inblandning i Trumps presidentkampanj. Sveriges Radios tidigare Washington-korrespondent reder ut fem frågor om utredningen..

Nyan - 10 jun 16 kl. 05:48

Misstänker förhalning av penningtvättsåtal

Varför blir åtalsprövningen om misstänkt penningtvätt inte klar?

Den frågan vill två av de drabbade företagarna att justitiekansler reder ut och att han vidtar åtgärder för att få prövningen gjord.
Förra veckan skickade Erik Rustner, som driver eget tandläkarföretag, via sin advokat in sitt klagomål till JK med anledning av att förundersökningen drog ut på tiden och att den pågående åtalsprövningen går långsamt.

Uppsalanyheter.se - 02 sep 16 kl. 23:14

Almtuna "nollade" mot Karlskrona

Träningscup: Det blev förlust för Almtuna när man för andra dagen i rad mötte SHL-mostånd i sin egen Elitcup. Karlskrona var starkare i defensiven än vad Almtuna var i sin offensiv och uppsalalaget var chanslösa och föll med 0-3.Det blev förlust för Almtuna när man för andra dagen i rad mötte SHL-mostånd i sin egen Elitcup.

YLE - 04 dec 16 kl. 19:50

Inför självständighetsdagen: Kvinnor vill försvara landet utan vapen

Knappt 400 kvinnor väljer årligen att göra värnplikt i vårt land. Det här är bara en liten andel av alla 12.000 beväringar.

YLE - 11 jun 17 kl. 05:22

Förståelsen för miljökänslighet ökar småningom - drabbade pekas inte längre ut som sinnesförvirrade

Situationen för personer med miljökänslighet lyfts fram i medierna med jämna mellanrum. Det saknas dock fortfarande objektiva mätare för problemet. Några tusen personer i Finland uppskattas vara permanent arbetsoförmögna på grund av överkänslighet mot vanliga fenomen i miljön.

Nyheter 24 - 09 apr 14 kl. 16:11

Så skyddar du dig enkelt mot superbuggenOm du byter lösen

INTERNET. ågon du känner kan just nu läsa dina mejl, vara inne på din bank eller få tag på alla dina lösenord. Johan Ekman är It-säkerhetsexpert på Truesec och reder ut begreppen på lättförståelig svenska.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Trump inte emot abort vid våldtäkt – går emot Alabamalagen

USA:s president Donald Trump har varit öppen med sin hållning mot abort. Men delstaten Alabamas lag – som inte ens tillåter abort i fall av våldtäkt eller incest – tycks gå längre än presidentens uppfattning. ”Som de flesta vet, och för dem som vill veta, är jag starkt Pro-Life, med de tre undantagen – våldtäkt, incest och skydd av moderns liv – samma ställning som Ronald Reagan tog” skriver Donald Trump på sitt twitterkonto..

SVT - 3 timmar sedan

Australisk valseger med brasklapp

Australiens premiärminister Scott Morrison har gratulerats av USA:s president Donald Trump, och den konservativa koalitionen firar en oväntad valseger..

SVT - 12 timmar sedan

Enad populistfront i Milano inför EU-valet

På lördagen samlade Italiens inrikesminister Matteo Salvini sina nationalistiska och högerpopulistiska kollegor i Milano för att visa upp en enad front inför EU-valet. Mötet överskuggades till viss del av den pågående politiska skandalen som involverar en av Salvinis främsta allierade – österrikiska Frihetspartiet (FPÖ)..

SVT - 17 timmar sedan

Här är videon som fick Österrikes vicekansler Heinz-Christian Strache att avgå

En berusad vicekansler som pratar med en kvinna som uppger sig vara släkting till en rysk oligark om att ta över en av landets största tidningar – något som skulle gagna hans parti. Här är skandalvideon från Ibiza som ledde till att Heinz-Christian Strache fick avgå..

SVT - 18 timmar sedan

Tusentals demonstranter kräver nyval i Österrike

Tusentals demonstranter samlades under lördagen utanför regeringsbyggnaden i Wien för att protestera efter avslöjanden om avgående vicekansler Heinz-Christian Strache. Demonstranterna kräver nyval, uppger nyhetsbyrån AP..

SVT - 19 timmar sedan

Laborledaren erkänner sig besegrad i australiska valet

Laborledaren Bill Shorten medger att partiet förlorat det australiska valet. – Utan att hålla fast vid några falska förhoppningar, medan det ännu är miljoner röster som ska räknas och viktiga mandat som ska fastställas, så är det uppenbart att Labor inte kommer att kunna bilda nästa regering, säger han enligt australiska ABC..

SVT - 20 timmar sedan

Flera skadade efter skjutning på fest i USA

Minst sju personer har blivit skjutna på en privat fest i Indiana i USA, rapporterar CNN..

SVT - 22 timmar sedan

Österrikes vicekansler avgår efter skandalvideo

Den österrikiske FPÖ-ledaren tillika vicekanslern Heinz-Christian Strache avgår efter en omtalad video som publicerats av tyska medier..

SVT - Igår: 11:01

Märtha Louises shamankärlek väcker kritik i Norge – uppmanas avsäga sig sin prinsesstiteln

Prinsessan Märtha Louise har en ny kärlek, kändisshamanen Durek Verett. Men att hon använder sin kungliga titel för att marknadsföra parets turné ”The princess and the shaman” har mötts av kritik i Norge. Kungahuset uppmanas också ta avstånd från shamanens uttalande om att leukemi beror på dålig balans i blodet..

SVT - Igår: 10:52

Valrysare väntar i Australien

Drygt 17 miljoner australier går under dagen till valurnorna. De sista opinionsmätningarna inför valet tyder på att det blir ett mycket jämnt val där Labor tar över makten efter sex år i opposition mot den styrande konservativa koalitionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.