SVT > Inrikes

Sunday, 19 May, 10:31

SVT - 20 apr 19 kl. 19:18

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda livFör en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
MSB, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MSB, ska ny , färg, registreringsskyltar, rädda, liv
Expressen - 23 apr 19 kl. 10:36

Förslaget: Olikfärgade registreringsskyltar

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, vill se olikfärgade registreringsskyltar. Tanken är att det snabbt ska visa brandmän och räddningstjänst som kommer till en trafikolycka vilket bränsle som finns i fordonet, rapporterar SVT Nyheter. .

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Grova brott utreds efter riksdagsvalet

Nära 100 anmälningar om brott gjordes i samband med valet i höstas. Majoriteten har lagts ned men 13 förundersökningar pågår fortfarande. Misstankarna rör bland annat felaktig hantering av valsedlar och olagligt agerande av vallokalsfunktionärer – och åklagare bedömer flera av ärendena som grova..

SVT - 11 timmar sedan

Därför är kronkursen så svag

Den senaste tiden har kronan förlorat rejält i värde – och frågan är om veckans bottennotering var just botten – eller om kronfallet kommer att fortsätta?.

SVT - 16 timmar sedan

Vänsterpartiet vill ha EU-lag mot lobbypengar

Vänsterpartiet vill att EU-parlamentet lagstiftar mot att pengar från lobbyister går direkt till partigrupperna i parlamentet. – Storföretagen har ett otroligt inflytande över lagstiftarna i EU, säger partiledaren Jonas Sjöstedt till TT..

SVT - 21 timmar sedan

Löfven: Bensinskatten kommer inte att sänkas

Skatten på bensin och diesel kommer inte att sänkas, säger statsminister Stefan Löfven (S). Under lördagen planerar gruppen att hålla flera protester runtom i landet under det så kallade ”Bensinupproret”. – Jag förstår mycket väl den här ilskan.

SVT - Igår: 07:46

Så ska fler lära sig om nya tobakslagen

Snart är det slut med rök på uteserveringarna – och det ska folk känna till. Folkhälsomyndigheten får därför nu 8 miljoner kronor för att öka kännedomen om den nya lagstiftningen..

SVT - Igår: 20:50

Lundgren (SD): ”Medeltemperaturen har legat konstant de senaste 18 åren”

Under torsdagens utfrågning i SVT:s Toppkandidaterna sade Sverigedemokraternas kandiderade EU-parlamentariker Peter Lundgren att medeltemperaturen legat konstant de senaste 18 åren. – Det är alltså fakta från FN:s klimatpanel, hävdade han..

SVT - Igår: 18:10

Svensk FN-konferens inställd på grund av kritik från Kina

En FN-konferens om mänskliga rättigheter i Stockholm ställdes in efter påtryckningar från Kina. Det kan SVT Nyheter avslöja. Ansvariga från FN-organet UNDP medger att det handlade om en fotoutställning där kända Kinakritiker fanns med..

SVT - Igår: 13:29

Polisförbundet: Utred möjligheten att anställa norska poliser i Sverige

Den polisbrist som råder i Sverige har fått Polisförbundet att börja snegla efter lösningar i vårt västra grannland. I Norge finns nämligen flera utbildade poliser som inte får jobb – och som facket nu vill försöka få hit. – Vi vill utreda det för att se om det är möjligt, säger förbundets ordförande Lena Nitz..

SVT - Igår: 12:52

Emma Frans: Så påverkas du av solens strålar

Efter den långa mörka vintern är det frestande för många att frossa i solskenet nu när det väl tittar fram. Men hur sunt är det? SVT:s expert Emma Frans går igenom fem påståenden om solens effekter på vår hälsa..

SVT - Igår: 12:25

SVT lanserar nytt projekt där människor med olika åsikter kan mötas

I en tid då tonen ofta är hård i politiska debatter och i sociala medier, vill SVT skapa ett utrymme där människor med helt olika åsikter kan mötas. Projektet, som går under namnet ”Mitt Sverige pratar” och som kommer att utvecklas under hösten, kommer med hjälp av algoritmer att matcha ihop människor med olika åsikter för att sedan ordna möten dem emellan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.