Cornucopia > Ekonomi

Monday, 27 May, 15:11

Cornucopia - 20 apr 19 kl. 17:04

Ryssland överväger skrota sitt hangarfartyg - finns ingen torrdockaKreml-godkända Isvestija rapporterar att Ryssland nu överväger att skrota sitt skadade hangarfartyg Amiral Kuznetsov, som skadades när den enda ryska torrdockan i Murmansk som kunde ta skeppet och de stora robotslagkryssarna i Orlan-klassen totalhavererade i höstas. Fartyget saknar bland annat propellrar, som inte kan monteras tillbaka utan en enorm torrdocka.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Isvestija, Ryssland, Amiral Kuznetsov, Murmansk, Orlan, RFS Peter, Store, RFS Dimitrij Donskoj, Kronstadt, Petersburg, Leningrads, PD, Stilla Havsflottan, Fokino, Norra, Kola, Peter, Amiral Nakhimov, Kuznetsov, Svarta Havet, Ukraina, Georgien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ryssland, överväger, skrota, sitt, hangarfartygfinns ingen , torrdocka
DI - 07 maj 15 kl. 09:22

Ryssland överväger att skrota tulI

Ryssland överväger att sänka eller helt ta bort den avgift på 8,3 procent som gällt för import av tidningspapper till landet..

DN - 15 mar 14 kl. 15:48

Ryssland överväger att ingripa ytterligare i Ukraina

Ryssland överväger att ingripa ytterligare i Ukraina för att skydda ”fredliga medborgare”, meddelade landets utrikesdepartement på lördagen..

DI - 16 dec 14 kl. 17:52

Ryssland överväger inte valutakontroller

Ryssland överväger inte att implementera valutakontroller.Det sade Rysslands ekonomiminister Alexei Ulyukayev vid ett tal i Moskva, rapporterar Bloomberg News..

SvD - 17 dec 14 kl. 05:49

Ryssland: ÖvervÄger inte valutakontroller - ek min (oms)

Ryssland överväger inte att implementera valutakontroller..

DN - 20 jan 15 kl. 20:29

Ryssland överväger vapenleverans till Iran

Ryssland överväger att leverera ett S-300-luftvärnsrobotsystem till Iran. Om leveransen nu blir av är den klart senkommen – ett tidigare kontrakt fanns, som bröts 2010 då Moskva utsattes för hårt tryck att inte förse Iran med vapen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

DN - 20 jan 15 kl. 20:29

Ryssland överväger robotleverans till Iran

Ryssland överväger att leverera ett S-300-luftvärnsrobotsystem till Iran. Om leveransen nu blir av är den klart senkommen – ett tidigare kontrakt fanns, som bröts 2010 då Moskva utsattes för hårt tryck från väst att inte förse Iran med vapen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

Kristianstadsbladet - 05 feb 14 kl. 01:34

Polisen överväger skrota IT-fiasko


Polisens nya IT-system Pust Siebel har fått så massiv kritik att rikspolischef Bengt Svenson överväger att skrota hela systemet, skriver Dagens Nyheter.Det har kostat 85 miljoner kronor hittills. Kostnaden för att lägga ner och ersätta med ett nytt system är oklar, men kan få stora konsekvenser för budgeten.

BT - 05 feb 14 kl. 01:38

Polisen överväger skrota IT-fiasko

Polisens nya IT-system Pust Siebel har fått så massiv kritik att rikspolischef Bengt Svenson överväger att skrota hela systemet, skriver Dagens Nyheter. Det har kostat 85 miljoner kronor hittills. Kostnaden för att lägga ner och ersätta med ett nytt system är oklar, men kan få stora konsekvenser för budgeten.

SvD - 05 feb 14 kl. 01:34

Polisen överväger skrota IT-fiasko

Polisens nya IT-system Pust Siebel har fått så massiv kritik att rikspolischef Bengt Svenson överväger att skrota hela systemet, skriver Dagens Nyheter..

NT - 05 feb 14 kl. 01:34

Polisen överväger skrota IT-fiasko

Polisens nya IT-system Pust Siebel har fått så massiv kritik att rikspolischef Bengt Svenson överväger att skrota hela systemet, skriver Dagens Nyheter..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

MÖP-måndag: Ännu ett havererat modernt ryskt försvarprojekt

Dags för MÖP-måndag igen. Ännu ett av Rysslands moderna försvarsprojekt har havererat. Denna gång moderniseringen av ubåten Kazan, vilket är svårt att dölja till skillnad mot t ex Armatastridsvagnarna eller luftvärnet, på grund av risken för ett ubåtshaveri och totalförlust.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Valresultaten på trendsättande Södermalm

Cirka tio procent av Sveriges journalister uppges bo på trendkänsliga Södermalm, och en ännu högre andel av de stockholmsdominerade rikstäckande media och tvångsfinansierade vuxendagisen Public Service. Det kan därför vara högintressant att se hur valutfallet i EU-parlamentsvalet blev på Södermalm. Valresultaten nedan.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Valutarörelser efter EU-parlamentsvalet - euron försvagas

Det är små valutarörelser efter EU-parlamentsvalet, men euron försvagades mot dollarn. Brittiska pundet stärk mot euron, och svenska kronan något försvagad.
Silvertacka från gamla Malmö Ädelmetall.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Avtalslös Brexit åter på bordet efter Mays avgång

Det brittiska EU-parlamentsvalet var i mycket ett val om Brexit, vilket också underströks av att premiärminister Theresa May avgick som partiledare för det brittiska konservativa partiet "Tories". Utfallet i det brittiska valet blev också att det nystartade Brexitpartiet blev största enskilda parti och anti-Brexit Liberaldemokraterna näst största, medan det konservativa regeringspartiet endast fick nio procent och blev femte parti.
Trafalgar Square.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Valvaka EU-parlamentsvalet 2019

Bloggen drar härmed igång årets valvaka för EU-parlamentsvalet, även känt som Robinssonomröstningen om vilka 21 personer som ska vara skattebefriat EU-frälse de kommande fem åren.
Skärmdump från SVT:s valvaka.Bloggen kör SVT:s valvaka på SVT Play och kör 100% seriösa kommentarer kring denna.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Läsarna: Fortsatt ökat valdeltagande i EU-parlamentsvalet

Trenden med allt högre valdeltagande i EU-parlamentsvalet fortsätter, åtminstone om trenden hos bloggens läsare håller i sig. Bloggläsarna är mer benägna att rösta än svenska folket generellt, men har följt folkets trend med allt högre valdeltagande. 2019 kommer 89% av bloggläsarna rösta i EU-parlamentsvalet.

Cornucopia - Igår: 14:33

Socialdemokraterna spammar återigen med politiska SMS

Socialdemokraterna upprepar sitt beteende från riksdagsvalet och spammar slumpvisa personer med SMS och politisk propaganda på självaste valdagen. Det påstås vara lagligt och en grundlagskyddad yttrandefrihet.
Socialdemokraterna.

Cornucopia - Igår: 12:07

Foton: Imponerad av Hagfors stadsplanering och arkitektur

Hagfors gjorde ett imponerande intryck på mig vid min föreläsning där i början av maj. Att kunna stadsplanera en stad till synes helt utan begränsningar mitt ute i de värmländska skogarna, med helt raka esplanader och rationellt effektiv bebyggelse är på någon nivå ändå estetiskt tilltalande. Det var inte vad jag hade väntat mig.

Cornucopia - Igår: 09:56

Oenighet om bostadspriserna

"Two men say's they're Jesus, one of them must be wrong." - Dire Straits, Industrial DiseaseEn snabb läsning av Dagens Industri visar att det finns många åsikter om bostadspriserna. Man kan sammanfatta med att det tidigare konsensus om att priserna bara ska upp, UPP, UPP!

Cornucopia - Igår: 15:46

Röstar du i EU-parlamentsvalet 2019?

Dags för en liten enkät inför morgondagens EU-parlamentsval. Röstar du i EU-parlamentsvalet? Svara nedan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.