DI > Ekonomi

Monday, 27 May, 16:01

DI - 20 apr 19 kl. 14:55

Så fixar du din egen solenergi – utan att vänta på bidragSolceller är hett och blir i snabb takt billigare. Men det är kö till regeringens investeringsbidrag. För den som inte vill vänta på ett osäkert bidrag finns alternativ som minskar kostnaden betydligt.  Med rätt förutsättningar betalar sig investeringen på tio år..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , fixardu din , egen, solenergiutan att , vänta, på bidrag
Supermiljöbloggen - 26 okt 13 kl. 11:47

Lista: Här är företagen i USA som satsar mest på egen solenergi

Ettan på listan ska ha installerat mer solcellseffekt än vad 38 amerikanska delstater gjort tillsammans. Nyligen släpptes en rapport som rankar företagen i USA när det kommer till hur mycket de själva satsat på egen solenergi. Rapporten, Solar Means Business report, är sammanställd av The Solar Energy Industries Association (SEIA) tillsammans med The Vote Solar Initiative (Vote Solar).

Jönköpingsnytt - 25 sep 18 kl. 16:05

Fler kan producera egen solenergi

Under klimatveckan gör Länsförsäkringar i Jönköping en satsning som syftar till att öka mängden närproducerad solenergi.
.

GöteborgsPosten - 04 dec 18 kl. 20:32

Så skapar du egen solenergi

På torsdag kan villaägare i Tvåstad få reda på det mesta om hur de själva kan producera solenergi..

SvD - 13 nov 15 kl. 16:19

Spotifys lillebror fixar egen musikspelare

Spotifys företagsvariant Soundtrack Your Brand bryter sig loss från storebror med en egen produkt. Redan vid årsskiftet är bolagets egen musikspelare tänkt att vara klar. "Vi är i en helt annan fas än storebror", säger Ola Sars till SvD Näringsliv..

Helsingborgs Dagblad - 17 sep 15 kl. 10:33

Elever fixar egen loppis

Eleverna på Västra Ramlösa skola arrangerar på fredag en egen loppis på temat återbruk..

Skånskan - 12 aug 18 kl. 09:05

Wendt fixar egen el

ystad Familjen Wendt producerar själv den el de behöver med tio solpaneler och ett litet vindkraftverk för sin bostad Vindarnas hus i Hagestad.Värmen får de främst från en vedeldad köksspis som också laddar en ackumulatortank i badrummet. Den är ansluten till golvvärmen i badrummet och köket och några radiatorer.

Nya Wermlands Tidningen - 13 dec 12 kl. 07:30

Fortum satsar på solenergi

Mitt i smällkalla vintern bygger Fortum ut solcellsparken i Glava. Sedan ska de köpa in sig i Glava Energy Center och producera egen solenergi..

YA - 21 maj 16 kl. 03:00

Kväll om solenergi

Hur gör man för att producera egen solenergi? På torsdag den 26 maj berättar experter om solenergins fördelar..

Corren - 25 aug 13 kl. 19:38

Egen solenergi är trendigt

Den soliga sommaren har gjort att extra många östgötar sökt bidrag hos länsstyrelsen för installation av solceller. Årets anslag på tio miljoner kronor är slut. För 2014 kommer länsstyrelsen att behöva tre gånger så mycket pengar att dela ut.

SVT - 07 apr 11 kl. 15:31

Unga fixar egen fritidsgård

I Fagered i Hallands inland tröttnade ett gäng 15-åringar på att inte ha någonstans att vara. Men istället för att bara klaga tog de saken i egna händer och tog över källaren i hembygdsgården. Intervjuade: Linnea Bengtsson, Simon Svensson, Josefin Karlsson, Rebecca Karlsson.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Malmström: EU kommer inte frivilligt begränsa bilexporten till USA

EU kommer inte att gå med på att frivilligt begränsa sin bilexport till USA som ett sätt att undgå amerikanska tullar på europeiska bilar. Det sade EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström vid en presskonferens på måndagen efter ett möte för EU:s handelsministrar..

DI - 30 minuter sedan

Energijätten ger sig in i debatten: ”Tydligt att kärnkraften ska fasas ut”

Kärnkraften ska avvecklas och ingen ny byggas. Det anser Marc Hoffmann, Sverigechef på Eon, som nu ger sig in i debatten: ”Det är tydligt att kärnkraften ska fasas ut. Så är energiöverenskommelsen och den bejakar vi.

DI - 30 minuter sedan

Holmgren: Avfallet är bara ett av problemen med kärnkraft

Kärnkraftsfrågan har åter blivit en valfråga, ett antal partier vill se en utökning av kärnkraften med andra vill avveckla den helt och ersätta den med andra alternativ. ”Som fysiker är jag förvånad men inte som politiker”, säger Miljöpartiets Pär Holmgren, fysiker och nyvald EU-parlamentariker..

DI - 30 minuter sedan

S&P höjer kreditbetyget för SSAB

S&P höjer sitt kreditbetyg för stålkoncernen SSAB till BB+ från tidigare BB. Utsikterna ändras till stabila från tidigare positiva, rapporterar Bloomberg..

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: EU överväger att döma Italien till 40 miljarder kronor i böter

EU-kommissionen överväger att döma ut miljardböter till Italien för landets misslyckande med att tygla sina skulder, skriver Bloomberg. Enligt nyhetsbyråns uppgifter kan boten bli så stor som 3,5 miljarder euro, motsvarande cirka 38 miljarder kronor..

DI - 45 minuter sedan

Stockholmsbörsen på tvärs med europeiska uppgångar

Medan Stockholmsbörsen tappar mark i handelsveckans inledning klättrar de stora europeiska börserna på under måndagseftermiddagen. .

DI - 45 minuter sedan

Financial Times: Rekordhögt statligt stöd till kinesiska företag förra året

Kina ökade under förra året statliga stöd åt inhemska bolag till en ny rekordnivå. Under året utbetalades 154 miljarder yuan, cirka 214 miljarder kronor, i stödpengar enligt den finansiella databasen Wind, skriver Financial Times..

DI - 45 minuter sedan

Chromogenics har utett ny styrelseordförande

Chromogenics, som säljer glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp, har utsett styrelseledamoten Johan Hedin till ny styrelseordförande. Han tar över uppdraget från Christer Simrén..

DI - 1 timme sedan

Johan Hedin utses till ny styrelseordförande i ChromoGenics

Johan Hedin utsedd till ny styrelseordförande i ChromoGenics AB (publ)..

DI - 1 timme sedan

Dagens kapning: Carnegie sänker riktkursen med 88 procent

Dagens stora riktkurskapning kommer från Carnegie och drabbar det norska oljeborrningsbolaget Seadrill. Banken ser risk för att bolagets likviditet snart torkar upp igen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.