Sydsvenskan > Kultur

Wednesday, 22 May, 12:44

Sydsvenskan - 20 apr 19 kl. 13:13

Kommunen kritiseras för utebliven anmälanLunds kommun kritiseras för att inte ha anmält..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, kritiserasför , utebliven, anmälan
Barometern - 21 mar 16 kl. 20:34

Så ser kommunen på JO-anmälan

Rebecka Persson, chef för samhällsbyggnadskontoret, ser allvarligt på JO-anmälan mot Kalmar kommun: "Men det behöver ju inte innebära att det stämmer.".

SmålandsPosten - 21 nov 16 kl. 16:20

Kommunen granskas efter anmälan

Efter en anmälan från fackförbundet Kommunal kommer nu Arbetsmiljöverket att granska Älmhults kommun..

Sydsvenskan - 08 maj 15 kl. 14:27

Psykolog döms för utebliven anmälan

Trots att psykologen fick veta att en tioårig patient begått sexuella övergrepp mot ett småsyskon dröjde han i två och ett halvt år med att larma socialtjänsten. Nu döms den privatpraktiserande psykologen för tjänstefel, rapporterar SVT Nyheterna Skåne.Orsaken till dröjsmålet var att psykologen trodde sig ha situationen under kontroll.

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 15 kl. 14:27

Psykolog döms för utebliven anmälan

Trots att psykologen fick veta att en tioårig patient begått sexuella övergrepp mot ett småsyskon dröjde han i två och ett halvt år med att larma socialtjänsten. Nu döms den privatpraktiserande psykologen för tjänstefel, rapporterar SVT Nyheterna Skåne.Orsaken till dröjsmålet var att psykologen trodde sig ha situationen under kontroll.

Dagens Medicin - 10 mar 17 kl. 10:56

Psykiater får prövotid för utebliven anmälan

Efter att en psykiater inte anmält ett misstänkt övergrepp till socialnämnden beslutar nu HSAN om prövotid..

Sydöstran - 09 nov 16 kl. 16:10

Anmälan om mobbning utreds av Skolinspektionen

Skolinspektionen efterlyser nu svar från kommunen efter en anmälan om mobbning..

Kristianstadsbladet - 01 mar 16 kl. 13:30

Kommunen kräver anmälan om bunkertoalett

Läkaren som spärrade in en kvinna i en bunker på en gård i Östra Göinge hade inte anmält att han dragit in vatten och avlopp i bunkern. Nu kräver Östra Göinge kommun att han skickar in en ritning..

Kristianstadsbladet - 09 jul 13 kl. 08:00

Kommunen kritiseras av skolinspektionen

Skolinspektionen kritiserar Kristianstads kommun för brister vad gäller anmälan om kränkande behandling av en elev och dennes rätt till utbildning.
Elevens föräldrar har anmält att eleven utsatts av kränkande behandling av skolans personal i samband med en incident i vintras. Nedtryckt i stol Personalen ska bland annat ha skrikit på eleven och vridit om dennes arm.

Skånskan - 22 mar 18 kl. 15:41

JO skriver av anmälan om webbpublicering

STAFFANSTORP Justitieombudsmannen, JO, tar inte upp Socialdemokraternas anmälan av en webbtext på kommunens hemsida.
S ansåg texten utpekande mot nyanlända som bor i husvagnarna.Men enligt JO blev ingen enskild person utpekad i den anmälda texten.

Kristianstadsbladet - 18 maj 13 kl. 09:30

Konkurrensverket går inte vidare med anmälan

Turerna kring upphandlingen av den nya reningsanläggningen i simhallen har varit många. Senast valde företaget Nya Swimtec AB att anmäla Bromölla kommun till Konkurrensverket, som nu beslutat att inte gå vidare med anmälan.
Simhallen i Bromölla öppnade vid årsskiftet efter att en ny reningsanläggning installerats.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Debaser Strand kan tvingas stänga

Restaurangen och klubben Debaser Strand i Stockholm hotas av nedläggning, skriver Dagens Nyheter. En bit av gatan som utgör dess tak behöver tillsyn någon gång de närmaste åren. Enligt Debasers vd Annelie Telford har de sökt hyresvärden FSK sedan august.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Flicka och kvinna blev rånade

När den 15-åriga flickan hoppade av bussen blev hon attackerad av tre män..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

USA- och Kinafonder vinnare

Trots handelskonflikt och börsoro – USA- och Kinafonder har gått starkt i år. Men nu kan det vara läge att se över placeringarna. – Man ska inte räkna med att den fina uppgången fortsätter i samma takt, säger sparekonomen Frida Bratt.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

”Vi vill att hela Malmö ska komma”

Den 25 till 26 maj äger MAF:s årliga barn- och ungdomsfestival rum..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Hög skuldsättning fortsatt problem

Hushållens höga skuldsättning är fortsatt den största risken inom svensk ekonomi. Det skriver Riksbanken i årets första finansiella stabilitetsrapport. Därför krävs nu åtgärder inom bostads- och skattepolitiken, påpekar Riksbanken.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Vapentillverkare rusar på liberal vapenlag

President Jair Bolsonaros liberala vapenlagar får nu effekt även på Sao Paulobörsen. Brasilianska vapentillverkaren Taurus rusade drygt sju procent efter att bolaget meddelat att man mottagit order på sammanlagt 2 000 automatkarbiner efter Bolsonaros or.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Nytt skalv skakar Nederländerna

Ett jordskalv med magnituden 3,4 har drabbat Groningen i norra Nederländerna, där ett av Europas största gasfält finns, rapporterar meteorologiinstitutet KNMI. Tiotals relativt svaga skalv inträffar i regionen varje år som en följd av gasproduktionen i.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Kraftig ökning av e-boklån

Bibliotekens utlåning av e-böcker ökade med nästan 30 procent under förra året. Samtidigt backar de fysiska lånen. Förra året gjordes 2,3 miljoner lån av e-böcker, vilket är en ökning med 28 procent jämfört med året dessförinnan, enligt biblioteksstatis.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

George RR Martin ger information om bok

George RR Martin kanske börjar se slutet i tunneln i det mastodontprojekt som nästa bok i "Sagan om is och eld" inneburit. "The winds of winter", som den engelska titeln lyder, har skrivits på sedan 2011. I ett blogginlägg kommenterar författaren en kom.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Ekman-Larsson övertygad: Vi kommer igen

Gruppavslutningen i Bratislava slutade med en brutal kollaps mot Ryssland. Sveriges uppladdning inför VM-kvartsfinalen mot Finland i Kosice kunde milt uttryckt ha varit bättre. – Jag är helt övertygad om att vi bryter ihop och kommer igen, säger Oliver.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.