DI > Ekonomi

Monday, 27 May, 15:09

DI - 20 apr 19 kl. 13:10

Flottan fyller 70 år – Kina spänner sina militära musklerDen kinesiska flottan fyller 70 år, då passar Kina på att spänna de militära musklerna. På tisdag ska man visa upp nya krigsfartyg, däribland atomubåtar och jagare..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flottan, fyller70 , år, Kina, spännersina , militära, muskler
Cornucopia - 20 jul 17 kl. 09:29

Det riktiga hotet från Norra flottan i Östersjön - Pjotr Velikij och Marshal Ustinov

Mycket fokus kring ryska Norra flottans intåg i Östersjön har varit på kärnvapenubåten RFS Dmitrij Donskoj. Men det riktiga hotet, som direkt ändrar hela balansen i Östersjön, är från slagkryssaren RFS Pjotr Velikij och kryssaren Marshal Ustinov. Dessa stänger om man vill av hela Östersjön effektivare än ryskt luftvärn på Gotland skulle göra.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Trump: Inte redo för handelsavtal med Kina

Det sade presidenten vid en gemensam presskonferens med japanske premiärministern Shinzo Abe på måndagen. Kina önskar förmodligen att de inte försökt omförhandla avtalet, sade han. Presidenten noterade också att han tror på ett avtal med Kina någon gång i framtiden, då han inte tror att Kina kan ”fortsätta betala de här otroligt höga tullarna”.

SvD - 23 jun 11 kl. 21:35

Filippinerna vill rusta flottan

Filippinerna vill hyra utrustning till flottan från USA mot bakgrund av ökande konflikter med Kina i Sydkinesiska sjön..

BT - 23 jun 11 kl. 21:37

Filippinerna vill rusta flottan

Filippinerna tillkännagav på torsdagen sitt intresse att vilja hyra utrustning till flottan från USA. Filippinerna kallar det en "omstart" i de två ländernas allians mot bakgrund av ökande konflikter till havs med Kina.
Utrikesminister Albert del Rosario, som var i Washington för samtal med utrikesminister Hillary Clinton, antydde att Filippinerna anser att spänningen i Sydkinesiska sjön omfattas av säkerhetsavtalet med USA.

NSD - 23 jun 11 kl. 21:35

Filippinerna vill rusta flottan

Filippinerna tillkännagav på torsdagen sitt intresse att vilja hyra utrustning till flottan från USA. Filippinerna kallar det en "omstart" i de två ländernas allians mot bakgrund av ökande konflikter till havs med Kina..

UNT - 23 jun 11 kl. 21:35

Filippinerna vill rusta flottan

Filippinerna vill hyra utrustning till flottan från USA mot bakgrund av ökande konflikter med Kina i Sydkinesiska sjön. Det avslöjade utrikesminister Albert del Rosario under ett besök i Washington. (TT).

NT - 23 jun 11 kl. 21:35

Filippinerna vill rusta flottan

Filippinerna tillkännagav på torsdagen sitt intresse att vilja hyra utrustning till flottan från USA. Filippinerna kallar det en "omstart" i de två ländernas allians mot bakgrund av ökande konflikter till havs med Kina..

DN - 08 jun 18 kl. 21:09

Uppgifter: Kina har hackat den amerikanska flottan

Den kinesiska regeringen har hackat sig in i datorer tillhörande den amerikanska flottan och stulit enorma mängder med känslig information, skriver Washington Post..

Helsingborgs Dagblad - 28 jul 16 kl. 11:27

Kina övar med ryska flottan

Kina och Ryssland ska i september hålla en gemensam flottmanöver i Sydkinesiska sjön. Beskedet om övningen kommer några veckor efter att internationella skiljedomstolen i Haag beslutat att Kina inte har någon historisk rätt till området..

BT - 28 jul 16 kl. 11:26

Kina övar med ryska flottan

Kina och Ryssland ska i september hålla en gemensam flottmanöver i Sydkinesiska sjön. Beskedet om övningen kommer några veckor efter att internationella skiljedomstolen i Haag beslutat att Kina inte har någon historisk rätt till området.(TT).

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Johan Hedin utses till ny styrelseordförande i ChromoGenics

Johan Hedin utsedd till ny styrelseordförande i ChromoGenics AB (publ)..

DI - 10 minuter sedan

Dagens kapning: Carnegie sänker riktkursen med 88 procent

Dagens stora riktkurskapning kommer från Carnegie och drabbar det norska oljeborrningsbolaget Seadrill. Banken ser risk för att bolagets likviditet snart torkar upp igen. .

DI - 15 minuter sedan

Löfvens ilska mot M:s agerande: ”Ett oansvarigt spel”

Statsminister Stefan Löfven angriper Moderaterna för att forcera fram en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll..

DI - 30 minuter sedan

Virusangripen dator till salu för 10 miljoner

En bärbar dator angripen av de sex datorvirus som genom historien orsakat störst ekonomisk skada för mänskligheten finns nu till salu i en aktion för över 1 miljon dollar, omkring 9,6 miljoner kronor..

DI - 45 minuter sedan

Scibase förväntar sig förbättrad bruttomarginal

First North-listade medicinteknikbolaget Scibase vd Simon Grant förväntar sig att bolagets bruttomarginal kommer att förbättras den kommande tiden. .

DI - 1 timme sedan

Expert: Pinsamt att beskylla riksbanken för kronförsvagningen

Hur mår den svenska ekonomin? Inte så dåligt alls, anser Jonas Thulin från Erik Penser Bank..

DI - 1 timme sedan

Positiv analytikerkommentar ger stöd åt Sobi

Roche's försäljningstillväxt för Hemlibra väntas bromsa in i USA samtidigt som konkurrensen från läkemedlet väntas bli mindre intensiv för Sobi i Europa. Det skrev ABG Sundal Collier i en kommentar sent i fredags, enligt Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

Nytt rally i sikte – köp tre kursraketer: ”Aktien saknar motstånd”

Stockholmsbörsen har svängt rejält och balanserar nu nära kritiska nivåer, enligt Investtechs tekniska analys. Då ska du plocka upp tre vinnaraktier som rusat mellan 60 och 80 procent i år, rekommenderar analysfirman. Trion har nämligen goda förutsättningar att fortsatta rakt uppåt..

DI - 1 timme sedan

Börsrusning i Grekland efter EU-valet

Atenbörsen rusar på måndagen efter att Greklands premiärminister Alexis Tsipras utlyst nyval efter att hans parti Syriza gjort katastrofsiffror i EU-valet. Nu hoppas investerarna på ett marknadsvänligt parti vid rodret..

DI - 1 timme sedan

Vd:n: Kärnkraft är inte framtiden

REPLIK. Staffan Qvist argumenterar för en fortsatt drift av Ringhals 1 och 2 (Di Debatt 22/5). Det får han gärna göra, men ett antal osanningar och felaktigheter i Qvists resonemang kring vindkraft och förnybar energi måste bemötas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.