SVT > Kultur

Friday, 24 May, 14:11

SVT - 20 apr 19 kl. 12:25

Tim ”Avicii” Bergling hyllas – ett år efter sin dödEtt år efter Tim ”Avicii” Berglings död hyllas hans minne över hela världen. – Mina tidigaste minnen av honom är att han var väldigt nyfiken på världen, säger Aviciis turnéledare i en radiointervju..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Avicii Bergling, Tim Avicii Berglings, Aviciis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tim, Avicii, Bergling, hyllasett , årefter sin död
Expressen - 26 apr 18 kl. 17:49

Hur minns du Tim ”Avicii” Bergling? Skriv av dig här

Tim Bergling, känd om Avicii hittades död i Oman huvudstad Muskat i fredags. I ett öppet brev, som går ut via Aviciis presskontakt Ebba Lindqvist, berättar nu familjen om Berglings död. Här kan du skriva hur du minns Tim ”Avicii” Bergling..

Expressen - 27 maj 18 kl. 22:18

Stora hyllningen – till Tim ”Avicii” Bergling

I S:t Pauli kyrka i Malmö spelades toner inspirerade av den avlidne artisten Tim ”Avicii” Bergling, på söndagskvällen.Kyrkan såg ett behov av en uppsamlingsplats efter artistens bortgång och anordnade därför en musikgudstjänst i hans ära.– Det är många som är berörda över att Avicii har dött och vi inom kyrkan är inte något undantag, säger Sofia Tunebro, arbetsledande präst i S:t Pauli kyrka..

Expressen - 13 nov 18 kl. 07:06

Kyrkans hyllning till Tim "Avicii" Bergling

Tim "Avicii" Bergling växte upp i stadsdelen Östermalm i Stockholm. För att hedra hans minne kommer Hedvig Eleonoras församling att hålla en hyllningsmässa med hans musik.– Det kändes självklart att välja Avicii, säger kyrkoherden Sven Milltoft till Allt om Stockholm.

SVT - 20 apr 18 kl. 20:30

Hur minns du Tim ”Avicii” Bergling?

Den svenske artisten Tim ”Avicii” Bergling har dött. 28-åringen gjorde avtryck i musiken över hela världen. Hur minns du den svenske världsstjärnan?.

DN - 26 apr 18 kl. 17:09

Tim ”Avicii” Bergling’s family: He took his own life

DJ and producer Tim ”Avicii” Bergling took his own life, according to a statement from his family on Thursday. .

GöteborgsPosten - 26 apr 18 kl. 17:07

Bekräftat: Tim "Avicii" Bergling tog sitt eget liv

Tim "Avicii" Bergling valde att avsluta sitt eget liv. Det bekräftar nu den svenske superstjärnans familj..

GöteborgsPosten - 26 apr 18 kl. 17:07

Tim "Avicii" Bergling tog sitt eget liv

Tim "Avicii" Bergling avslutade sitt eget liv. Det bekräftar nu den svenske superstjärnans familj..

Posh24 - 22 maj 18 kl. 09:21

Tim ”Avicii” Bergling ska släppa ett nytt album– enligt uppgifter

Tim ”Avicii” Bergling gick bort den 20 april och blev endast 28 år gammal.
.

SVT - 21 aug 18 kl. 07:02

Tim ”Avicii” Bergling prisades på MTV-gala

Tim ”Avicii” Bergling hyllades på MTV Video music awards i Radio City Music Hall i New York natten till tisdag. Den svenska världsstjärnan och dj:n prisades i kategorin bästa dansvideo tillsammans med Rita Ora för deras låt ”Lonely together”..

Sydsvenskan - 20 apr 18 kl. 20:47

Tim "Avicii" Bergling sörjs världen över

Efter beskedet om Tim "Avicii" Berglings bortgång under fredagen, nu hyllas den svenska superstjärnan av sörjande artister runt om i världen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Datoranimerad Putin blir pratshowvärd i brittisk tv

Brittiska BBC:s nya pratshow kommer att få en lite annorlunda värd, nämligen Rysslands president Vladimir Putin – i animerad form. Humorprogrammet kommer att sändas på BBC Two och spelas in inför en studiopublik. Putin kommer att animeras i 3D och rösten görs av komikern Nathaniel Tapley, som även skriver manus..

SVT - 8 timmar sedan

100 år sedan kvinnor fick rösträtt – så skildras kampen i kulturen

För 100 år sedan, den 24 maj 1919, klubbade Sveriges riksdag igenom beslutet om kvinnlig rösträtt. Kvinnors kamp för rösträtt har också skildrats i en mängd olika former, film, tv-serier, bildkonst och på scen. Kulturnyheterna har listat ett antal exempel..

SVT - 8 timmar sedan

Länsmuseerna: Vi får för lite pengar

I en debattartikel i tidningen Metro skriver landets länsmuseer att de är de stora förlorarna på statens kulturpolitik och kräver att finansieringen höjs..

SVT - 8 timmar sedan

Filmrecension: Klaustrofobisk action i Fabriken

Här möter vi ett Ryssland korrumperat ner på DNA-nivå, ett livsfarligt landskap där arvet från Sovjetunionens diktatur frodas i undervegetationen. Fredrik Sahlin har sett en hårdnackad rysk thriller som levererar sin samhällskritik ur mynningen på en pistol..

SVT - 18 timmar sedan

Spoilers kan höja film-upplevelsen

Efter avslutningen av Game of thrones blev spoilerdebatten mer aktuell än någonsin. Filmskapare vädjar till sina fans att hålla avgörande händelser för sig själva, och det utbryter raseri när recensenterna avslöjar för mycket. Men forskning visar på att spoilers kan höja upplevelsen..

SVT - 18 timmar sedan

Psykologen: Så kan du bota din spoilerskräck

I spåren av Game of thrones-finalen och Avengers: Endgame är spoilerdebatten åter på tapeten. Men varför blir vi så arga när någon berättar hur det slutar? Och går det att bota ett svårt fall av spoilerskräck?

SVT - 19 timmar sedan

Robert Menasse har skrivit den första stora ”EU-romanen”

Det finns en lång litterär tradition att förvandla stelbent byråkrati till stor litteratur. Det senaste exemplet är nog österrikaren Robert Menasses Huvudstaden, som kom på svenska tidigare i år. En deckare och satir som utspelar i Bryssel och Auschwitz och som kallats den första stora EU-romanen..

SVT - 22 timmar sedan

Egyptisk journalist friad efter 2,5 år i fängelse

En egyptisk domstol har beslutat att Al-jazeera-journalisten Mahmoud Hussien ska släppas fri. Hussein har suttit fängslad sedan 2016 efter att ha anklagats för att ha spridit osanna nyheter och för att ha svärtat ner Egyptens rykte, skriver nyhetsbyrån AP..

SVT - 22 timmar sedan

Mer pengar till författare: Biblioteksersättningen höjs

Regeringen kommer att höja biblioteksersättningen med 5,7 miljoner till 2020 och ytterligare 3,8 miljoner till 2021. Ett beslut som kommer att ge mer pengar till författare, illustratörer och fotografer vars verk lånas ut. – Det är väldigt glädjande att vi återigen kan göra en kraftig höjning av denna ersättning, säger kulturminister Amanda Lind (MP)..

SVT - Igår: 13:21

15 000 skriver under namninsamling mot att konsertlokaler försvinner

Framtiden är oklar för flera konsertlokaler i Stockholm. Över 15 000 personer har nu undertecknat en namninsamling mot utvecklingen i staden. ”Det är fruktansvärt skadligt för de mindre banden som får sina vingar klippta”, står skrivet i namninsamlingen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.