SVT > Inrikes

Sunday, 19 May, 10:56

SVT - 20 apr 19 kl. 10:00

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina äggEkologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö. Här är skillnaderna mellan de olika typer av ägg som finns i handeln..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Burhöns, frigåendeoch , ekologiska, , lever, hönornasom , producerar, dina ägg
BT - 25 sep 12 kl. 07:18

"Burhöns bättre än frigående" - äggproducent vill avliva myt

Konsumenterna föredrar ägg från frigående hönor, enligt en undersökning från Sifo. Men äggproducenten Mats Andreasson vill avliva myten att höns som strövar fritt har det bättre än burhöns.
?

GT - 17 apr 14 kl. 19:48

Debatt om ägg i SVT – frigående eller inte?

GÖTEBORG. Lagom till påsken brakar ett äggbråk lös. Frigående höns är ett stort bedrägeri mot konsumenterna, säger Michael Liedberg, hönsproducenten som i kvällens SVT Debatt går till angrepp mot Coops och Willys beslut att överge burhönsäggen..

Sydsvenskan - 19 apr 14 kl. 09:30

Fler värphöns blir frigående

Ytterligare två livsmedelskedjor slutar sälja ägg från burhöns. Men det finns delade meningar om värphönornas livskvalité. Enligt kritiker finns en romantiserad bild om att frigående höns mår bättre än höns i burar..

Nya Wermlands Tidningen - 20 apr 14 kl. 15:07

Fler värphöns blir frigående

Burhöns eller frigående höns - det är frågan. Matbutikkedjorna Willys och Coop har nyligen meddelat att de fasar ut försäljningen av burägg. Sedan tidigare har flera andra butikskedjor fattat samma beslut..

DalaDemokraten - 11 apr 17 kl. 18:32

Ägg från burhöns eller frigående höns – forskare: "Det finns inget enkelt svar"

Under påskveckan väntas svenskarna äta osannolika 70 miljoner ägg.
Ägg från frigående höns inomhus är de ägg som säljs klart mest.
Men är de bäst?.

Dalarnas tidningar - 11 apr 17 kl. 18:32

Ägg från burhöns eller frigående höns – forskare: "Det finns inget enkelt svar"

Under påskveckan väntas svenskarna äta osannolika 70 miljoner ägg.
Ägg från frigående höns inomhus är de ägg som säljs klart mest.
Men är de bäst?.

Nerikes Allehanda - 14 apr 17 kl. 17:16

Ägg från burhöns eller frigående höns – forskare: "Det finns inget enkelt svar"

Under påskveckan väntas svenskarna äta osannolika 70 miljoner ägg.
Ägg från frigående höns inomhus är de ägg som säljs klart mest.
Men är de bäst?.

Kristianstadsbladet - 14 apr 14 kl. 08:14

"Köp inte ägg från burhöns"

Foto: Tomas Nyberg

Nu under påsken äts åtskilliga ägg, varav en stor del kommer från burhönor. I Sverige hålls cirka 6,5 miljoner hönor inspärrade i äggfabriker. Av dessa är drygt två miljoner instängda i bur.

BT - 10 mar 14 kl. 15:38

Allt färre väljer ägg från burhöns

Allt färre väljer att köpa ägg från burhöns. Nu tvingas flera äggproducenter i Västsverige att lägga ner när avtalen sägs upp. Efterfrågan på ägg från burhöns minskar, vilket leder till att många mataffärer slutar att sälja de äggen.

DN - 09 apr 14 kl. 17:22

Matkedja slutar med ägg från burhöns

Coop kommer att sluta sälja ägg från burhöns. Från och med nästa år satsar man på ägg från frigående hönor och ekologiska ägg..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Grova brott utreds efter riksdagsvalet

Nära 100 anmälningar om brott gjordes i samband med valet i höstas. Majoriteten har lagts ned men 13 förundersökningar pågår fortfarande. Misstankarna rör bland annat felaktig hantering av valsedlar och olagligt agerande av vallokalsfunktionärer – och åklagare bedömer flera av ärendena som grova..

SVT - 11 timmar sedan

Därför är kronkursen så svag

Den senaste tiden har kronan förlorat rejält i värde – och frågan är om veckans bottennotering var just botten – eller om kronfallet kommer att fortsätta?.

SVT - 16 timmar sedan

Vänsterpartiet vill ha EU-lag mot lobbypengar

Vänsterpartiet vill att EU-parlamentet lagstiftar mot att pengar från lobbyister går direkt till partigrupperna i parlamentet. – Storföretagen har ett otroligt inflytande över lagstiftarna i EU, säger partiledaren Jonas Sjöstedt till TT..

SVT - 22 timmar sedan

Löfven: Bensinskatten kommer inte att sänkas

Skatten på bensin och diesel kommer inte att sänkas, säger statsminister Stefan Löfven (S). Under lördagen planerar gruppen att hålla flera protester runtom i landet under det så kallade ”Bensinupproret”. – Jag förstår mycket väl den här ilskan.

SVT - Igår: 07:46

Så ska fler lära sig om nya tobakslagen

Snart är det slut med rök på uteserveringarna – och det ska folk känna till. Folkhälsomyndigheten får därför nu 8 miljoner kronor för att öka kännedomen om den nya lagstiftningen..

SVT - Igår: 20:50

Lundgren (SD): ”Medeltemperaturen har legat konstant de senaste 18 åren”

Under torsdagens utfrågning i SVT:s Toppkandidaterna sade Sverigedemokraternas kandiderade EU-parlamentariker Peter Lundgren att medeltemperaturen legat konstant de senaste 18 åren. – Det är alltså fakta från FN:s klimatpanel, hävdade han..

SVT - Igår: 18:10

Svensk FN-konferens inställd på grund av kritik från Kina

En FN-konferens om mänskliga rättigheter i Stockholm ställdes in efter påtryckningar från Kina. Det kan SVT Nyheter avslöja. Ansvariga från FN-organet UNDP medger att det handlade om en fotoutställning där kända Kinakritiker fanns med..

SVT - Igår: 13:29

Polisförbundet: Utred möjligheten att anställa norska poliser i Sverige

Den polisbrist som råder i Sverige har fått Polisförbundet att börja snegla efter lösningar i vårt västra grannland. I Norge finns nämligen flera utbildade poliser som inte får jobb – och som facket nu vill försöka få hit. – Vi vill utreda det för att se om det är möjligt, säger förbundets ordförande Lena Nitz..

SVT - Igår: 12:52

Emma Frans: Så påverkas du av solens strålar

Efter den långa mörka vintern är det frestande för många att frossa i solskenet nu när det väl tittar fram. Men hur sunt är det? SVT:s expert Emma Frans går igenom fem påståenden om solens effekter på vår hälsa..

SVT - Igår: 12:25

SVT lanserar nytt projekt där människor med olika åsikter kan mötas

I en tid då tonen ofta är hård i politiska debatter och i sociala medier, vill SVT skapa ett utrymme där människor med helt olika åsikter kan mötas. Projektet, som går under namnet ”Mitt Sverige pratar” och som kommer att utvecklas under hösten, kommer med hjälp av algoritmer att matcha ihop människor med olika åsikter för att sedan ordna möten dem emellan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.