Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 22 May, 12:39

Cornucopia - 20 apr 19 kl. 07:25

Risk för torka i år igen? Hur klarar jordbruket ett år till?Anekdotiskt är det redan torrare ute i markerna i år än det var förra året. Här i Sveriges regnigaste område har det inte kommit en droppe sedan 27:e mars, och inget riktigt regn sedan den 17:e mars.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sveriges, SMHI, Mälaren, Hallands, Vackert Väder, Jordbruksverkets, EU, Sydsverige, Sverige, Falkenberg, Karlskoga, Och, NASA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskför , torkai , år, igenHur , klarar, jordbruket, ett år till
YLE - 31 jul 15 kl. 09:05

Risk för ett medaljlöst VM, igen!

VM ifjol gick till historien som ett medaljlöst VM för våra orienterare. Medaljsviten från år 1987 bröts trots att hemma-VM 2013 var en framgångssaga. Tyvärr ser det i igen år ut som att den mindre smickrande insatsen från ifjol får en uppföljare i Skottland.

YLE - 31 jul 15 kl. 09:05

Eklöv: Risk för ett medaljlöst VM, igen!

VM ifjol gick till historien som ett medaljlöst VM för våra orienterare. Medaljsviten från år 1987 bröts trots att hemma-VM 2013 var en framgångssaga. Tyvärr ser det igen i år ut som att den mindre smickrande insatsen från ifjol får en uppföljare i Skottland.

Supermiljöbloggen - 20 nov 18 kl. 08:34

Klimatförändringarna ses som en finansiell risk av Riksbanken

En ny rapport från riksbanken slår fast att svensk ekonomi kan påverkas till följd av klimatförändringarna. Centralbanker bör därför förbereda sig genom att analysera möjliga följder av klimatförändringar på den finansiella ekonomin, konstaterar rapporten. Konsekvenserna av den globala uppvärmningen kan påverka både den finansiella stabiliteten och penningpolitiken på sikt, skriver Conny Olovsson, filosofie doktor i nationalekonomi vid Riksbankens forskningsenhet, i den nya rapporten "är klimatförändringar relevanta för en centralbank?

Supermiljöbloggen - 13 mar 19 kl. 17:31

Ändrad Golfström kan skapa svår torka i USA

En ny studie från University of Wyoming har studerat samband mellan förändringar i hav och miljö i nordöstra USA sedan istidens slut. Sedan istiden har klimatet skiftat ständigt och utlöst förändringar både i hav och på land. Genom att titta på historiska förändringar i vattennivåer i sjöar, och förändringar i sammansättning av skogar fann forskare att nordöstra USA har blivit allt blötare de senaste 11 000 åren, men att det också funnits sekellånga perioder av svår torka.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Riksbanken: Mörka moln – stor risk för ekonomin

I sin nya stabilitetsrapport skriver Riksbanken att den höga skuldsättningen av svenska hushåll är den största risken för svensk ekonomi. Det rapporterar Affärsvärlden. I ett pressmeddelande skriver Riksbanken: ”Sammantaget växer nu skulderna i ungefär samma takt som hushållens inkomster.

Cornucopia - 20 maj 17 kl. 17:04

Prepping: Är det verkligen någon risk för vattenbrist i sommar?

Myndigheter påstås varna för att det blir vattenbrist i sommar, efter två förmodat torra vintrar. Jag är tveksam, åtminstone utifrån Sveriges näst regnigaste mätstation, Borås. Fast i Sjuhäradsområdet regnar det så mycket att risken kanske oavsett är låg.

Helsingborgs Dagblad - 24 jul 17 kl. 19:56

Hälften så mycket regn – brand och torka hotar

Inställda bussbåtar på grund av låga vattennivåer och stor risk för skogsbrand – den regnfattiga sommaren har bidragit till torka och vattenbrist i stora delar av landet. Sommaren har bjudit på torka. I Götaland och Svealand har det hittills kommit 50.

Kristianstadsbladet - 24 jul 17 kl. 19:56

Hälften så mycket regn - brand och torka hotar

Inställda bussbåtar på grund av låga vattennivåer och stor risk för skogsbrand - den regnfattiga sommaren har bidragit till torka och vattenbrist i stora delar av landet. Sommaren har bjudit på torka.(TT).

YA - 24 jul 17 kl. 19:56

Hälften så mycket regn - brand och torka hotar

Inställda bussbåtar på grund av låga vattennivåer och stor risk för skogsbrand - den regnfattiga sommaren har bidragit till torka och vattenbrist i stora delar av landet. Sommaren har bjudit på torka.(TT).

SmålandsPosten - 24 jul 17 kl. 19:56

Hälften så mycket regn - brand och torka hotar

Inställda bussbåtar på grund av låga vattennivåer och stor risk för skogsbrand - den regnfattiga sommaren har bidragit till torka och vattenbrist i stora delar av landet. Sommaren har bjudit på torka.(TT).

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

EU antar regler mot självkörande bilar - få effekter på Tesla

EU har antagit de nya internationella reglerna mot självkörande bilar - UN/ECE R79, som är en ordentlig spik i kistan för alla som tror att förarlösa bilar ska finnas inom en överskådlig framtid. Konsekvenserna på Teslas autopilot är dock minimala efter tvp timmars testkörning med den nya begränsade programvaran - autopiloten har rent av blivit bättre på svenska småvägar och landsvägar. Däremot visar det på omöjligheten i förarlösa satsningar som Googles Waymo.

Cornucopia - 4 timmar sedan

SBAB tar inte längre emot flytt av bolån

Detta inlägg innehåller reklam längst ner.

Statliga bolåneinstitutet SBAB tar inte längre emot flytt av bolån från andra banker. Man har helt enkelt för många ansökningar om bolån, och har därför dragit i handbromsen för de som inte ska ha ett nytt lån, utan redan har lån via en annan bank.

Cornucopia - Igår: 22:23

SPOILERS GoT: Värdig avslutning på nio år

VARNING FÖR SPOILERS FÖR GAME OF THRONES.

Trots brister avrundade Game of Thrones med ett värdigt sista avsnitt, som avslutade nio år och åtta säsonger av teve. Den snabbt fallande berättarkvaliteten i de två sista säsongerna kan nog härledas till brist på litterär förlaga, samt att serieskaparna helt enkelt tröttnat och ville vidare till nya projekt, som Disneys mer lukrativa Star Wars.

Cornucopia - Igår: 07:22

Kronan faller vidare

Trots börsnedgångar i USA och oro över eskalerande handelskrig fortsatte svenska kronan att försvagas mot den amerikanska dollarn.15-minuterschart USDSEK.Det verkar inte finnas någon hejd alls på nedgången för svenska kronan, som fortsatte att försvagas igår och nu under natten och morgonen.

Cornucopia - Igår: 11:43

Stockholms stad i skuldfest - vill höja skuldtaket

Stockholms stad befinner sig i en skuldfest. Kommunen uppges av SvD vara nära att slå i sitt skuldtak på 60 GSEK och vill nu höja det till 75 GSEK, samt sälja av fastigheter. Detta trots att vi haft högkonjunktur och bostadsfest, där kommunen kunnat dryga ut kassan genom att sälja mark och byggrätter till bostadsexploatering.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Lägenhetspriser i Stockholm ner 19% i euro

Den som hade tänkt att sälja av sin lägenhet i Stockholm och flytta utomlands finner att Valueguards lägenhetsprisindex för Stockholm har fallit 19% sedan toppen mätt i euro, mot 9% i SEK. Mätt i köpkraft utomlands har stockholmarna tagit en ordentlig smäll.Stockholms lägenhetsprisindex i euro 200601-201904.

Cornucopia - 21 timmar sedan

SSM-BRF vann över bostadsköpare - hade inte angett inflyttningsdatum - köp ej ofärdig nyuproduktion

Den SSM-kontrollerade bostadsrättsföreningen West Side Solna vann mot två av föreningens lägenhetsköpare, som fyra år efter ursprungligt kontrakt från 2015 fortfarande inte fått flytta in i någon lägenhet. Starkt bidragande är att SSM inte angivit något inflyttningsdatum, eller snarare skrivit att datumet också kan vara senare. Köparna ska nu betala 548 625 i rättegångskostnader, och har fortfarande inte fått någon lägenhet.

Cornucopia - Igår: 13:14

Replik från Göteborg Energi om ohållbar fjärrvärme

Göteborg Energis hållbarhetschef Eric Zinn replikerade i en kommentar på tidigare blogginlägg i bolaget. I sedvanlig ordning publiceras hela repliken i ett blogginlägg för bättre spridning.
Fossilgasdrivna kraftvärmeverket Rosenlundsverket till vänster, rökpelaren vid horisonten är från Rya Fossilgaskraftvärmeverk.

Cornucopia - I förrgår: 12:39

Uppgifter: Google drar in Android-licensen för Huawei - Intel, Qualcomm och Broadcomm stoppar chipförsäljning

Mediauppgifter gör gällande att Google drar in den kinesiska diktaturens stora mobiltelefonibolag Huaweis licens på smartphoneoperativsystemet Android. Chiptillverkarna Intel, Qualcomm och Broadcom ska också stoppa sina leveranser till bolaget, med anledning av att USA:s president Donald Trump svartlistat flera företag för spioneri. Det kan också ses som en del i handelskriget USA-Kina och oron kring detta sägs orsaka dagens börsnedgång.

Cornucopia - I förrgår: 09:53

Göteborg Energi: Drar ner elkraftproduktionen i Rya Fossilgaskraftvärmeverk med 2/3 -

Göteborg Energis VD uppger till Dagens Industri att man nu kommer dra ner elkraftproduktionen vid Rya Fossilgaskraftvärmeverk med två tredjedelar på grund av de chockhöjda skatterna på kraftvärmeverk. Nya stora elintensiva etableringar hotas nu även i Göteborg.Rya Fossilgaskraftvärmeverk i Göteborg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.