DI > Ekonomi

Monday, 27 May, 15:45

DI - 18 apr 19 kl. 15:39

Regeringen vill ha kemikalieskatt på kläderRegeringen vill ha en särskild skatt på skadliga kemikalier i kläder och skor. En särskild utredare ska ta fram förslag för hur en sådan skatt kan bli verklighet..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenvill ha , kemikalieskatt, kläder
Regeringen - 14 okt 13 kl. 08:00

Regeringens nyhetsbrev: Regeringen satsar på att öka bostadsbyggandet

Det behövs fler bostäder i Sverige. Därför arbetar regeringen intensivt med att göra det lättare att bygga fler bostäder. Bland annat genom att begränsa kommunernas möjligheter att ställa egna tekniska särkrav utöver Boverkets byggregler.

Regeringen - 07 jun 12 kl. 11:57

Regeringen ser över behovet av nya bostäder i Stockholm

Regeringen ser mycket allvarligt på den stora bostadsbristen i Stockholmsregionen. Därför har regeringen idag beslutat att ge Stockholms läns landsting - i egenskap av regionplaneorgan för kommunerna i Stockholms län - i uppdrag att göra en regional bedömning av behovet av nya bostäder i alla kommunerna i Stockholms län. Pressmeddelande: Regeringen ser över behovet av nya bostäder i Stockholm Socialdepartementet, 7 juni 2012.

Regeringen - 04 nov 13 kl. 13:17

Regeringen föreslår lagändringar för fler bostäder åt unga och studenter

Regeringen lämnade den 1 november en remiss till Lagrådet med förslag på ändringar i plan- och bygglagen vilka ska göra det enklare att bygga lägenheter för ungdomar och studenter.


Lagrådsremiss: Fler bostäder åt unga och studenter
Artikel: Regeringen föreslår lagändringar för fler bostäder åt unga och studenter

Socialdepartementet, 4 november 2013.

Regeringen - 15 jun 12 kl. 12:29

Ökad privatuthyrning av bostäder

Regeringen lämnade i dag en lagrådsremiss till riksdagen med förslag som ska uppmuntra privatpersoner att hyra ut bostäder som inte behövs för det egna boendet. Förslagen ska synliggöra andrahandsmarknaden och öka tillgången till bostäder så att det befintliga bostadsbeståndet utnyttjas mer effektivt. Pressmeddelande: Regeringen föreslår tydligare regelverk för uthyrning av privatbostad Lagrådsremiss: Ökad privatuthyrning av bostäder Socialdepartementet, Justitiedepartementet, 15 juni 2012.

Regeringen - 22 nov 12 kl. 11:48

Enklare regler skapar fler bostäder för unga

Regeringen ger Boverket i uppdrag att se över de regelverk som påverkar byggandet av student- och ungdomsbostäder. Målet är att skapa ett regelverk som gör det lättare och snabbare att bygga bostäder för unga. - Vi måste se till att snabbt öka byggandet av bostäder för unga.

Regeringen - 17 nov 16 kl. 13:15

Samordnare får i uppdrag att möjliggöra planer på nya städer

Regeringen vill medverka till nya hållbara städer. I dag har regeringen därför fattat beslut om att tillsätta en samordnare med uppgift att identifiera kommuner där det finns framtagna planer för en större mängd bostäder som av något skäl inte kan genomföras. Samordnaren ska också identifiera områden som inte finns med i befintliga planer där det på längre sikt finns möjlighet till helt nya städer..

Sydsvenskan - 21 sep 15 kl. 20:47

Regeringen försämrar för flertalet. Utan att förklara.

Finansminister Magdalena Andersson (S) log nöjt under sin promenad med budgetpropositionen till riksdagen på måndagen. Det lär ha känts bättre än förra gången. Till skillnad från i fjol kunde hon gå med luntan tryggt förvissad om att den kommer att få stöd i kammaren.

Helsingborgs Dagblad - 21 sep 15 kl. 20:47

Regeringen försämrar för flertalet. Utan att förklara.

Finansminister Magdalena Andersson (S) log nöjt under sin promenad med budgetpropositionen till riksdagen på måndagen. Det lär ha känts bättre än förra gången. Till skillnad från i fjol kunde hon gå med luntan tryggt förvissad om att den kommer att få stöd i kammaren.

Regeringen - 15 feb 18 kl. 12:30

Regeringen utser ny ordförande i Rådet för hållbara städer

I december inrättade regeringen Rådet för hållbara städer. Regeringen utser nu arkitekten Monica von Schmalensee till ny ordförande för rådet. Samtidigt får rådet längre tid på sig för sin första rapportering till regeringen..

Regeringen - 20 feb 14 kl. 17:25

Förslag om att göra det enklare bygga bostäder i bullriga miljöer

Regeringen vill underlätta planering av bostäder i miljöer utsatta för buller. Därför föreslår regeringen att prövning och tillsyn av buller samordnas i miljöbalken respektive plan- och bygglagen.

Lagrådsremiss: Samordnad prövning av buller enligt miljöbalken och plan- och bygglagen
Artikel: Enklare bygga bostäder i bullriga miljöer

Socialdepartementet, 20 februari 2014.

Regeringen - 09 feb 17 kl. 11:04

Tillfälliga bostäder ska bli enklare att bygga

Inom ramen för migrationsöverenskommelsen mellan regeringen och Alliansen har regeringen har i dag, den 9 februari, beslutat om en lagrådsremiss med syftet att ytterligare möjliggöra byggandet av tillfälliga bostäder. I lagrådsremissen föreslås att det i plan- och bygglagen, PBL, förs in en särskild reglering om tidsbegränsade bygglov som ett komplement till permanent byggnation i områden där bostadsbehovet inte fullt ut kan tillgodoses genom ordinarie plan- och byggprocesser. Förslaget innebär en förenkling i förhållande till de möjligheter som redan finns att uppföra bostäder med tidsbegränsade bygglov..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Energijätten ger sig in i debatten: ”Tydligt att kärnkraften ska fasas ut”

Kärnkraften ska avvecklas och ingen ny byggas. Det anser Marc Hoffmann, Sverigechef på Eon, som nu ger sig in i debatten: ”Det är tydligt att kärnkraften ska fasas ut. Så är energiöverenskommelsen och den bejakar vi.

DI - 15 minuter sedan

Holmgren: Avfallet är bara ett av problemen med kärnkraft

Kärnkraftsfrågan har åter blivit en valfråga, ett antal partier vill se en utökning av kärnkraften med andra vill avveckla den helt och ersätta den med andra alternativ. ”Som fysiker är jag förvånad men inte som politiker”, säger Miljöpartiets Pär Holmgren, fysiker och nyvald EU-parlamentariker..

DI - 15 minuter sedan

S&P höjer kreditbetyget för SSAB

S&P höjer sitt kreditbetyg för stålkoncernen SSAB till BB+ från tidigare BB. Utsikterna ändras till stabila från tidigare positiva, rapporterar Bloomberg..

DI - 15 minuter sedan

Uppgifter: EU överväger att döma Italien till 40 miljarder kronor i böter

EU-kommissionen överväger att döma ut miljardböter till Italien för landets misslyckande med att tygla sina skulder, skriver Bloomberg. Enligt nyhetsbyråns uppgifter kan boten bli så stor som 3,5 miljarder euro, motsvarande cirka 38 miljarder kronor..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen på tvärs med europeiska uppgångar

Medan Stockholmsbörsen tappar mark i handelsveckans inledning klättrar de stora europeiska börserna på under måndagseftermiddagen. .

DI - 30 minuter sedan

Financial Times: Rekordhögt statligt stöd till kinesiska företag förra året

Kina ökade under förra året statliga stöd åt inhemska bolag till en ny rekordnivå. Under året utbetalades 154 miljarder yuan, cirka 214 miljarder kronor, i stödpengar enligt den finansiella databasen Wind, skriver Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Chromogenics har utett ny styrelseordförande

Chromogenics, som säljer glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp, har utsett styrelseledamoten Johan Hedin till ny styrelseordförande. Han tar över uppdraget från Christer Simrén..

DI - 45 minuter sedan

Johan Hedin utses till ny styrelseordförande i ChromoGenics

Johan Hedin utsedd till ny styrelseordförande i ChromoGenics AB (publ)..

DI - 45 minuter sedan

Dagens kapning: Carnegie sänker riktkursen med 88 procent

Dagens stora riktkurskapning kommer från Carnegie och drabbar det norska oljeborrningsbolaget Seadrill. Banken ser risk för att bolagets likviditet snart torkar upp igen. .

DI - 45 minuter sedan

Löfvens ilska mot M:s agerande: ”Ett oansvarigt spel”

Statsminister Stefan Löfven angriper Moderaterna för att forcera fram en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.